Bag billedet: ”Det er noget, der har betydet meget for folk, som de gerne vil sige farvel til”

”Det minder om andre billeder, jeg har taget, hvor folk viser sympati over for terrorofre. Noget, der er meget mere alvorligt,” siger fotograf Gregers Tycho om sit billede af blomsterne ved Radio24syvs lukning

Hvem er død, tænker man. Er nogen blevet kørt ned, har der været et terrorangreb, og nu lægger folk blomster ved ambassaden? Nej. Ingen er død. Men Radio24syv er lukket, og på radioens sidste sendedag 31. oktober tog Jyllands-Postens fotojournalist Gregers Tycho et billede af en kvinde, der kom for at sige farvel.

”Det minder om andre billeder, jeg har taget, hvor folk viser sympati over for terrorofre. Noget, der er meget mere alvorligt. Det kunne være et billede på noget andet og mere dramatisk. Men det føltes ikke mærkeligt, da jeg tog det.”

Gregers Tycho havde først fotograferet den folkemængde, der var samlet ude foran radioen og grinede, skålede og hørte det sidste afsnit af programmet ’Den Korte Radioavis’ i højtalere. Men da han så kvinden med blomsterne, gik han med hende om på den anden side af bygningen, hvor hun lagde dem ned til de mange buketter, der allerede lå der.

”Jeg oplevede, at radioen har betydet meget for folk. Det er noget, de gerne vil sige farvel til,” siger han.

Gregers Tycho er fotojournalist på Jyllands-Posten

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage
chevron_left
chevron_right