Hovsa: Anders Agger-photobomb havnede på forsiden af Politiken

En gammel joke fra Politikens bagsideredaktion vendte tilbage for at hjemsøge forsiden af Politiken, der bragte et manipuleret billede fra EM i 1992

Enten skulle tv-vært Anders Agger ikke have ændret udseende siden EM i 1992, ellers skulle han have haft en dobbeltgænger for 29 år siden.

Det ville måske være de to mest oplagte svar på spørgsmålet om, hvordan i alverden en dags dato-lignende Anders Agger optrådte på et foto fra EM i 1992, som forleden blev brugt som artikelbillede på politiken.dk.

Svaret befinder sig dog i en lidt anden boldgade.

For Anders Agger har ændret udseende, og der var faktisk ikke en mand med Anders Aggers udseende på det originale billede.

Politiken var slet og ret kommet til at finde et billede frem i arkivet, der var blevet manipuleret og brugt af Politikens bagsideredaktion for et par år siden.

Dengang havde bagsideredaktionen bestående af Mads Zacho og Philip Ytournel ad flere omgange photoshoppet tv-værten ind på historiske fotos, fordi de var blevet trætte af at se ham stå lænet op ad sine interviewpersoner eller bygninger.

Et af de billeder havnede så alligevel på et debatindlæg i sidste uge.

”Det er et billede, som var tiltænkt noget helt andet, hvor Ytornel og Zacho i sin tid har gjort sig lystige ved at indkopiere Anders Agger. De er brugt i en helt anden sammenhæng og skulle være klassificeret med ’one time only’, satire og alle mulige andre tags,” siger Politikens fotochef, Peter Hove, og tilføjer:

”Og så er det desværre så dygtigt lavet, at ingen har set det.”

Lavede Anders Agger-photobombing

Politiken har efter Journalistens henvendelse skiftet billede på debatindlægget og skrevet en beklagelse i artiklen.

”Det er sådan set arvesølvet, der er på spil, fordi det er et manipuleret billede, der er røget igennem, og det skal selvfølgelig deklareres. Vi kan ikke leve med at have manipulerede billeder i avisen,” siger Peter Hove, der i første omgang måtte konsultere Mads Zacho for at finde hoved og hale i situationen, der ligger lidt udover det sædvanlige i kategorien af besynderlige fejl.

De manipulerede billeder med Anders Agger har ligget i Politikens database, så alle kunne søge dem frem med de tags, der hører til billedernes motiver. De er nu ved at blive ændret i systemet, så det kun er billedredaktørerne, der kan søge dem frem.

Politikens oprydningsarbejde skal imidlertid ikke betyde, at vi andre skal snydes for et af Journalistens tidligere fotos af Mads Zachos skrivebord. Her lå der netop et print af et billede af Anders Agger på et historisk foto, som Mads Zacho forklarede med følgende:

“På bagsiden synes vi, det er lidt sjovt, at Anders Agger selv fylder mere og mere i sine programmer. Han står hele tiden i billedet og læner sig lidt akavet ind i folk eller op ad ting. Han ter sig altså lidt. Det gav os idéen til at lave Anders Agger-photobombing, hvor vi sætter ham ind i forskellige historiske begivenheder. Her sammen med Michael Strunge.”

0 Kommentarer