18 fyret og 32 redaktionelle stillinger nedlagt i stor sparerunde på Nordjyske

Nordjyske Medier har til morgen fyret 18 medarbejdere og nedlagt i alt 32 redaktionelle stillinger i stor sparerunde. I alt er 48 stillinger blevet nedlagt i hele koncernen

I dag blev den store sparerunde i Nordjyske Medier effektueret.

18 redaktionelle medarbejdere har fået besked om, at de bliver fyret i deres job i mediehuset. Derudover har 12 forinden fået lov til at tage en frivillig fratrædelse.

Alle ansatte skal, medmindre andet forhandles på plads med ledelsen i Nordjyske Medier, arbejde i opsigelsesperioden. Det oplyser forhandlingschef i DJ Claus Iwersen.

Ud over de 30 redaktionelle medarbejdere, der forlader Nordjyske Medier, er to ubesatte stillinger også blevet nedlagt. Dermed forsvinder i alt 32 ud af cirka 140 redaktionelle stillinger i mediehuset. Samtidig har 16 medarbejdere i andre faggrupper også mistet arbejdet i dag.

Nordjyske Medier annoncerede allerede i 2019, at månedens fyringsrunde ville finde sted. Her kunne Journalisten fortælle, at der skulle spares i alt 26 millioner kroner redaktionelt på Nordjyske Medier i fyringsrunden – og 40 millioner kroner i hele koncernen.

Fyringsrunden er den tredje inden for 12 måneder på Nordjyske Medier. Sidste år blev Morsø Folkeblad og tv-stationen 24Nordjyske også nedlagt, mens i alt 21 stillinger blev nedlagt i mediehuset i 2019.

I 2021 venter endnu en sparerunde i Nordjyske Medier. Her forventer ledelsen i Nordjyske Medier at skulle spare 30 millioner kroner i alt i koncernen – 19 millioner kroner på det redaktionelle område.

8 Kommentarer

David Wedege
1. FEBRUAR 2020
Den triste, triste udvikling er også en chokkur for hele kommunikations- og freelancemarkedet i landsdelen, og det første man tænker, er mulighed for overkapacitet på markedet.

Jeg tænker dog også, at vi vil se nye jobåbninger, når avisen bliver stadig mere afhængig af ctrl-c/ctrl-v stof.

Vægtige aktører vil øjne, at de kan styre medieindholdet mere end nogensinde før, så det kan blive lønnen værd at investere i K-folk.

Egentlig er det bare en eskalering den hidtidige udvikling: Stadig færre journalister - men flere artikelenheder og mere offentliggjort brødtekst. Og selvfølgelig har nogle skrevet disse.

Med al respekt for restbemandingen - jeg er sikker på, de er dygtige - så får regionen, kommunerne, universitetet, institutioner, større organisationer og virksomheder et temmelig let og ukritisk spil.
Erik Høgh-Sørensen
1. FEBRUAR 2020
Som tidl. Ritzau-journalist og nu nordjysk DF-politiker kan jeg sige, at NORDJYSKE suverænt er en af landets bedste mediehuse, fordi alle politiske farver bliver behandlet nogenlunde ens og tilstræbt objektivt. Det oplever man ikke i samme grad fra de elitære mediehuse baseret i København.
Så jeg begræder i den grad udviklingen på NORDJYSKE. Det er gode folk, der ryger ud.
Susanne Chris6
29. JANUAR 2020
Stor medfølelse til Nordjyske.
Men nu er det vel slut med fyringer på dagbladene, nu hvor DR er demonteret og står svagere i konkurrencen med dagbladene. Var det ikke argumentet?
Amal Guerdali
28. JANUAR 2020
Hvordan skal læserne nogensinde forstå, at de skal betale for journalistik, når vi bilder dem ind, at de får samme kvalitet, uanset om vi er to eller 60 journalister på redaktionerne. Jeg begriber ikke den kommunikationsstrategi.
Klaus Madsen
28. JANUAR 2020
Med erindringen om direktørens udtalelse ved den forrige "runde", om den fremtidige kvalitet, kommer jeg til at tænke på min barndoms budplads hos en bogbinder på l. sal. Når der til fyraften skulle fejes på trappen, var det mest effektivt at feje skidtet "ned over trinene". Det råber efterhånden på nytænkning for den lokaljournalistik, som en gang var en vigtig del af infrastrukturen.

Flere

Læs også

Valget af chefredaktør på Bornholms Tidende overrasker på Nordjyske

Endnu en tocifret millionbesparelse rammer Nordjyske Medier i 2021

05. DECEMBER 2019

Otte fyret i sparerunde på Nordjyske: ”En rigtig, rigtig sort dag”

27. FEBRUAR 2019
NordjyskeHan har haft en meget klar vision

26 millioner kroner skal skæres redaktionelt i Nordjyske Medier

04. DECEMBER 2019