18 fyret og 32 redaktionelle stillinger nedlagt i stor sparerunde på Nordjyske

Nordjyske Medier har til morgen fyret 18 medarbejdere og nedlagt i alt 32 redaktionelle stillinger i stor sparerunde. I alt er 48 stillinger blevet nedlagt i hele koncernen

I dag blev den store sparerunde i Nordjyske Medier effektueret.

18 redaktionelle medarbejdere har fået besked om, at de bliver fyret i deres job i mediehuset. Derudover har 12 forinden fået lov til at tage en frivillig fratrædelse.

Alle ansatte skal, medmindre andet forhandles på plads med ledelsen i Nordjyske Medier, arbejde i opsigelsesperioden. Det oplyser forhandlingschef i DJ Claus Iwersen.

Ud over de 30 redaktionelle medarbejdere, der forlader Nordjyske Medier, er to ubesatte stillinger også blevet nedlagt. Dermed forsvinder i alt 32 ud af cirka 140 redaktionelle stillinger i mediehuset. Samtidig har 16 medarbejdere i andre faggrupper også mistet arbejdet i dag.

Nordjyske Medier annoncerede allerede i 2019, at månedens fyringsrunde ville finde sted. Her kunne Journalisten fortælle, at der skulle spares i alt 26 millioner kroner redaktionelt på Nordjyske Medier i fyringsrunden – og 40 millioner kroner i hele koncernen.

Fyringsrunden er den tredje inden for 12 måneder på Nordjyske Medier. Sidste år blev Morsø Folkeblad og tv-stationen 24Nordjyske også nedlagt, mens i alt 21 stillinger blev nedlagt i mediehuset i 2019.

I 2021 venter endnu en sparerunde i Nordjyske Medier. Her forventer ledelsen i Nordjyske Medier at skulle spare 30 millioner kroner i alt i koncernen – 19 millioner kroner på det redaktionelle område.

Kommentarer
8
Henrik Lind Jørgensen
28.01.20 10:21
Trist, men spar os venligst for en kommentar fra ledelsen. Vi har hørt sådan en før, og det ser aldrig godt ud. Skån direktøren. I det mindste ham. God vind til de fyrede og fratrådte.
Fremhævet af Journalisten
Helle Nørrelund Sørensen
28.01.20 11:16
Trist, trist dag - først og fremmest for NORDJYSKE og alle medarbejdere i huset - men også for den regionale presse. Mange tanker til de ansatte, både de som bliver, og de, der nu skal nye veje. Og helt enig med Henrik Lind Jørgensen. Direktøren behøver vi ikke høre udtale sig, med mindre det er en klokkeklar undskyldning for udtalelsen om, at fyringer ikke rammer mediets kvalitet.
Fremhævet af Journalisten
Hanne Albæk
28.01.20 11:17
Så forfærdelig trist med dagbladenes nedsmeltning - min gamle arbejdsplads og tidligere kollegaer er hårdt ramt. For slet ikke at tale om demokratiets beståen uden en fri presses bevågenhed.
Fremhævet af Journalisten
Klaus Madsen
28.01.20 11:27
Med erindringen om direktørens udtalelse ved den forrige "runde", om den fremtidige kvalitet, kommer jeg til at tænke på min barndoms budplads hos en bogbinder på l. sal. Når der til fyraften skulle fejes på trappen, var det mest effektivt at feje skidtet "ned over trinene". Det råber efterhånden på nytænkning for den lokaljournalistik, som en gang var en vigtig del af infrastrukturen.
Fremhævet af Journalisten
Amal Guerdali
28.01.20 18:23
Hvordan skal læserne nogensinde forstå, at de skal betale for journalistik, når vi bilder dem ind, at de får samme kvalitet, uanset om vi er to eller 60 journalister på redaktionerne. Jeg begriber ikke den kommunikationsstrategi.
Fremhævet af Journalisten
Susanne Chris6
29.01.20 07:25
Stor medfølelse til Nordjyske.
Men nu er det vel slut med fyringer på dagbladene, nu hvor DR er demonteret og står svagere i konkurrencen med dagbladene. Var det ikke argumentet?
Fremhævet af Journalisten
Erik Høgh-Sørensen
01.02.20 08:37
Som tidl. Ritzau-journalist og nu nordjysk DF-politiker kan jeg sige, at NORDJYSKE suverænt er en af landets bedste mediehuse, fordi alle politiske farver bliver behandlet nogenlunde ens og tilstræbt objektivt. Det oplever man ikke i samme grad fra de elitære mediehuse baseret i København.
Så jeg begræder i den grad udviklingen på NORDJYSKE. Det er gode folk, der ryger ud.
Fremhævet af Journalisten
David Wedege
01.02.20 11:12
Den triste, triste udvikling er også en chokkur for hele kommunikations- og freelancemarkedet i landsdelen, og det første man tænker, er mulighed for overkapacitet på markedet.

Jeg tænker dog også, at vi vil se nye jobåbninger, når avisen bliver stadig mere afhængig af ctrl-c/ctrl-v stof.

Vægtige aktører vil øjne, at de kan styre medieindholdet mere end nogensinde før, så det kan blive lønnen værd at investere i K-folk.

Egentlig er det bare en eskalering den hidtidige udvikling: Stadig færre journalister - men flere artikelenheder og mere offentliggjort brødtekst. Og selvfølgelig har nogle skrevet disse.

Med al respekt for restbemandingen - jeg er sikker på, de er dygtige - så får regionen, kommunerne, universitetet, institutioner, større organisationer og virksomheder et temmelig let og ukritisk spil.
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage
chevron_left
chevron_right