Chefredaktør afskediget på Nordjyske: ”Vi er rystede”

Efter 20 år som ansvarshavende chefredaktør på Nordjyske Medier er Per Lyngby blevet fritstillet. Medarbejderne er overraskede. ”Vi har været glade for ham som ansvarshavende chefredaktør,” siger tillidsrepræsentant. Ledelsen er ikke vendt tilbage på Journalistens henvendelser

Nordjyske Medier har afskediget ansvarshavende chefredaktør Per Lyngby efter 20 år på posten. Det skriver Nordjyske Medier i en pressemeddelelse.

Nyheden er en stor overraskelse for medarbejderne på Nordjyske.

”Vi er rystede og dybt overraskede over besltuningen,” siger Nordjyske Mediers fælledstillidsrepræsentant, Merete Ejsing Horn.

”Han har altid været en rigtig god mand for avisen, og vi har været glade for ham som ansvarshavende chefredaktør,” siger hun.

Fyringer på vej

Afskedigelsen kommer efter en periode, hvor der har været tumult med økonomien på Nordjyske Medier.

Lige nu sidder mediehusets øverste ledelse i forhandlinger med medarbejderne om en sparerunde, som betyder, at 16 stillinger og avisen Morsø Folkeblad bliver nedlagt.

Og den 27. februar fyrede Nordjyske Medier otte medarbejdere i en sparerunde.

Tillidsrepræsentant Merete Ejsing Horn kaldte det “en rigtig, rigtig sort dag”.

Hun roser nu generelt Per Lyngbys ledelse i svære tider.

”Vi synes, han har styret os godt igennem problemer.  Vi har haft stor tiltro til ham,” siger hun.

Brug for udvikling

Journalisten har forsøgt at få en kommentar fra både Per Lyngby og direktør Morten Vinther.

Per Lyngby har ikke nogen kommentarer, mens Morten Vinther ikke er vendt tilbage på vores henvendelser.

I en intern mail til medarbejderne, Journalisten har fået, skriver bestyrelsesformand Morten Sandlykke:

”De seneste år har vi i Nordjyske Medier foretaget løbende tilpasninger af forretningsmodellen og organisationen med henblik på at skabe og sikre ét bæredygtigt mediehus med en stærk publicistisk innovation med udvikling af nye medier og forretningsmodeller og en driftsmodel, der til stadighed understøtter dette.”

Det er den udvikling, der har fået mediehuset til at kigge efter nye kræfter.

”På den baggrund har bestyrelsen valgt, at det nu er tiden til at tage næste skridt i den digitale transformation. Det betyder, at der er behov for nye kræfter på posten som ansvarshavende chefredaktør,” skriver Morten Sandlykke.

I mailen takker Morten Sandlykke også Per Lyngby for sit arbejde.

”Per har ydet en stor og betydningsfuld indsats i forhold til den udvikling, NORDJYSKE Medier har været igennem de seneste godt 20 år,” skriver bestyrelsesformanden.

Nordjyske Medier skriver i pressemeddelelsen, at chefredaktør Lars Jespersen indtil videre er konstitueret som ansvarshavende chefredaktør. Mediehuset sætter gang i en proces, hvor bestyrelsen vil ansætte en ny mand til at sidde i stillingen permanent.

1 Kommentar

Jens Jørgen Nielsen
22. MAJ 2019
Hvis Per Lyngby har siddet på posten i tyve år, og som man forstår været rimeligt vellidt, har han jo nok ikke været helt dum til arbejdet.
Nu har ingen jo udtalt sig om grunden, men som ved en skilsmisse, kan der jo let ske det, at den man har elsket, fra dag til anden pludselig bli’r et dumt svin.
Ovenstående kommentar er ikke helt let at forholde sig til, da det ikke lige fremgår om guds plan er at straffe de der fyrede, eller det var den fyrede der skulle tages ved vingebenet. Gud ved om der er en plan.

Læs også

Nordjyske nedlægger 16 stillinger – lukker dagblad og tv-station

30. APRIL 2019

Otte fyret i sparerunde på Nordjyske: ”En rigtig, rigtig sort dag”

27. FEBRUAR 2019