Kristoffer Eriksen bliver chefredaktør på Ekstra Bladet: ”Alle med magt skal være bange for den røde mikrofon”

Ekstra Bladet har ansat to nye chefredaktører i Radio24syvs tidligere nyhedschef Kristoffer Eriksen og Pernille Holbøll, der er digital chef på Ekstra Bladet. ”Jeg vil ikke have sidevisninger for sidevisningernes skyld,” siger Pernille Holbøll

Ekstra Bladet har fået sin nye chefredaktion på plads, efter at Karen Bro sagde sit job som chefredaktør op tidligere på året.

Mediet har ansat to chefredaktører: Kristoffer Eriksen, der hidtil har været nyhedschef på Radio24syv, og Pernille Holbøll, der er digital chef på Ekstra Bladet.

Nyheden er blandt andet blevet offentliggjort af ansv. chefredaktør Poul Madsen på Twitter, hvor han taler med hedengangne Radio24syvs gallionsfigur, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, om Kristoffer Eriksen.

Hun fraråder her kraftigt at ansætte ham – blandt andet med henvisning til, at han altid er ironisk.

Ifølge Ekstra Bladet får Pernille Holbøll ansvaret for EB’s Breaking-afdeling og for at styrke ekstrabladet.dk.

Kristoffer Eriksen får det journalistiske ansvar for en gravergruppe på EB med mere end 20 journalister, der har titlen ‘Dagsorden’. Til EB siger han, at han vil ”gøre alt for, at magthaverne også i fremtiden vil ønske Ekstra Bladet hen, hvor peberet gror – måske endda forsøge at lukke os”.

”Der skal ikke skrues ned. Der skal skrues op”

Til Journalisten siger Kristoffer Eriksen, at han ser frem til at være ansvarlig for Ekstra Bladets ‘dagsorden’-redaktion.

”Det er der, vi laver den journalistik, vi selv skaber fra bunden. Det er erhvervsnyheder, det er nyheder om politik, det er vores gravergruppe. Og det er også nye tv-formater og lignende,” siger Kristoffer Eriksen.

Hvorfor vil du gerne være chefredaktør på Ekstra Bladet?

”Det vil jeg enormt gerne, fordi Ekstra Bladet er en avis uden venner. Ekstra Bladet går hårdt til alle. Og det er måske det vigtigste medie for demokratiet i Danmark. Derfor er det selvfølgelig en meget stor ære at blive chefredaktør her,” siger han.

Hvad vil du bringe ind til mediet?

”Jeg synes, vi på Radio24syv var enormt gode til at sætte dagsorden med relativt få ressourcer. At kunne fylde det danske mediebillede med det, vi mente, der skulle sættes fokus på. Det håber jeg, at jeg også kan bidrage med her. At Ekstra Bladet kan blive endnu mere dagsordenssættende og have endnu større og bedre afsløringer.”

Ekstra Bladet har allerede mange afsløringer. Hvordan kan mediet blive bedre til det?

”Jeg tror, at alle medier kan gøre alting bedre. Og jeg synes, en af de ting, Ekstra Bladet kan gøre bedre, er, at magthaverne skal være lige så bange for den røde mikrofon, som de var engang. Det er en af de ting, jeg synes, der skal gang i igen.”

Så det handler om at skræmme på gangene på Christiansborg?

”Ikke kun på Christiansborg. Alle vegne i samfundet. Alle med magt skal være bange for den røde mikrofon.”

Jeg bliver af presseetiske årsager også nødt til at spørge – er du altid ironisk?

”Hele det interview, vi har bragt i dag (med Kirsten Birgit, red.), er selvfølgelig dybt ironisk. Det vil jeg gerne have ført til protokol.”

Jeg bliver også nødt til at spørge – skal den have fuld balalajka?

”Det ville være mærkeligt andet. Der skal ikke skrues ned. Der skal skrues op.”

”Ikke sidevisninger for sidevisningernes skyld”

Pernille Holbøll har arbejdet for Ekstra Bladet i lidt mere end fire år. Hun har først været digital nyhedschef, og det seneste års tid har hun været digital chef.

Hun mener også, det er en kerneopgave for Ekstra Bladet fremover at blive mere dagsordenssættende.

”Vi skal bruge moderne journalistiske værktøjer til at lave god, kritisk journalistik hver dag. Det skal vi blive endnu bedre til at formidle på en fed måde,” siger Pernille Holbøll.

Hvad bliver din rolle som chef for jeres ‘breaking’-afdeling?

”At have fokus på at have de bedste nyhedshistorier, at være først og bedst på breaking og at være med til at fortælle og formidle vores historier, så det bliver en god og moderne oplevelse for læserne. Både i vores gratis journalistik og i vores betalte journalistik digitalt,” siger hun.

”Og så skal jeg være med til at cementere den mission, Ekstra Bladet har, digitalt. Vi skal ikke være en avis og en hjemmeside. Vi skal smelte sammen, og det er det, Kristoffer og jeg skal sikre.”

Hvad er det for en mission?

”At det starter og slutter med journalistikken. Jeg kommer ikke til at tale om sidevisninger. Vi har allerede fire milliarder sidevisninger om året. Jeg vil bruge data moderne og intelligent. Jeg vil ikke have sidevisninger for sidevisningernes skyld. Vi skal løfte Ekstra Bladet videre digitalt, så vi bliver endnu mere relevante for målgrupper, hvor vi ikke er allerstærkest.”

Hvilke er det?

”Det er ikke en hemmelighed, at vi ikke er stærkest på de unge. Og vi er heller ikke bedst på kvinder i min alder. Ekstra Bladet skal ikke være et Alt for Damerne, men vi skal være bedre til at sætte dagsorden digitalt for alle danskere.”

Er det den største udfordring for EB i dine øjne?

”Jeg ser den største udfordring som, at danskerne får den samme relation til ekstrabladet.dk, som de har til avisen. At de kan se de samme grundlæggende kerneværdier. At vi er magtkritiske, venneløse, underholdende, flabede, skarpe, hurtige, sjove. Det skal vi cementere digitalt.”

Opdateret den 2/12 kl. 15.16: Artiklen er opdateret med interview med Kristoffer Eriksen og Pernille Holbøll.

3 Kommentarer

Jan Hillers
3. DECEMBER 2019
Det er længe siden at Ekstra Bladet var godt. Og på nettet har jeg næsten givet op fordi de fleste rubrikker kræver klik for at blive forstået. Og næsten hver gang efterlades man med en lang næse.
Hvis bladet kan genopfinde sig selv og i højere grad levere det Poul Madsen tror det gør, kan avisen inkl net måske overleve.
Det afhænger af hvor dybt de graver. Og hvor.
Personlig hetz mod en minister, fordi det er det letteste, skal kun foregå, når der virkelig er noget med konsekvenser for samfundet. Men så skal der også være orkan.
Jeg krydser fingre. Det er muligt at lykkes, tror jeg.
Niels Riis Ebbesen
2. DECEMBER 2019
Hmm… EkstraBladet har desværre lidt den samme skæbne som alle de andre medier, mediestøtten har nemlig forvandlet pressen, så den ikke længere er demokratiets bidske vagthund, men er blevet politikernes fede og velnærede skødehund, der logrer pænt med halen, så den får den næste check fra kulturministeren.
Henrik Lind Jørgensen
2. DECEMBER 2019
Hvis Pernille Holbøll ikke vil have sidevisninger for sidevisningernes skyld, er der godt nok rigtigt meget, der skal væk fra eb.dk. Jeg siger ikke, at de gør det forkert nu, for de vinkler jo stærkt og skriver ikke rubrikker, der ikke passer (de er fantastiske til at skrive rubrikker...), men hvis det er ud fra et væsentlighedskriterium, de vil redigere netavisen, skal der luges en del ud...meget ud i det, der ligger på siden. Eb.dk er jo 75 procent underholdning og så lidt seriøst. Desuden skal de læse lidt mere korrektur på deres ting (sagde manden, som garanteret har lavet en fejl i det her). Tillykke med de to chefredaktørjob. Kristoffer Eriksen er skarp, og med Brian Weichardt med i bussen er det jo et par stærke 24syv-folk hos Ekstra Bladet.

Læs også

Karen Bro stopper på Ekstra Bladet: ”Det har været nogle helt vilde år”

Karen Bro stopper på Ekstra Bladet: ”Det har været nogle helt vilde år”

12. AUGUST 2019

“Jeg håber, Thulesen Dahl bliver rigtig glad for lyden af Vesterhavet”

29. MARTS 2019