Loud vinder DAB-udbud

Ungdomskanalen Loud skal frem over sende på Danmarks nye DAB-kanal. Det skriver Slots- og Kulturstyrelsen. Formanden for nævnet kalder det "en klar afgørelse"

Danmark får en ny DAB-kanal fra april næste år. Det står klart efter Radio-og tv-nævnet tirsdag har afgjort, at Loud vinder udbuddet.

Formand Caroline Heide-Jørgensen, Radio- og tv-nævnet, siger i en pressemeddelelse, at Kulturradio Danmark A/S, der står bag Loud, samlet set levede bedst op til kriterierne i udbudsmaterialet.

”Det har været en klar afgørelse, idet Kulturradio Danmark A/S har fået en samlet score på 6,65, hvilket er 1,55 bedre end den næstbedste”, udtaler Caroline Heide-Jørgensen.

Begrundelsen for Radio- og tv-nævnets beslutning kan findes i en evalueringsrapport, som bliver offentliggjort onsdag klokken 15.00, oplyser Slots- og Kulturstyrelsen.

Det er planen, at Kulturradio Danmark A/S begynder at sende radio LOUD fra den 1. april 2020.

Loud vil fejre med middag 
På Loud er der ingen tvivl om, at dagens nyhed skal fejres.

Journalisten besøgte i går de to konkurrenter til Radio24syv, Loud og Dk4.
Her lød det fra direktør for Loud, Ann Lykke Davidsen, at holdet bag kanalen – et konsortium med blandt andre Roskilde Festival og Vega – i aften vil fejre udbudssejren med at tage ud og spise. Her kunne hun heller ikke holde sin spænding tilbage.

”Selvfølgelig har jeg ondt i maven, jeg er ved at gå til. Der er jo altid meget på spil, når man lægger sit hjerteblod i noget,” sagde hun.

Hun forklarede samtidig, at Loud bliver en kanal, der vil fokusere på unge lyttere i aldersgruppen 15-32.

”Du vil høre et Danmark blive udfordret af unge mennesker. Af deres holdninger, deres meninger, deres input. Du vil også kunne åbne på et tidspunkt og høre bagsiden af det at være ung,” sagde hun.

 

1 Kommentar

Mathias Svane Kraft
22. OKTOBER 2019
Det bliver sgu... Ehm, spændende... Når man læser stationens forslag til programmer er det ikke just innovation, det sprudler af.

Se f.eks. her: https://twitter.com/dahyernst/status/1186392586069729280

Man foreslår blandt andet et 6 timers natteprogram, hvor man drømmer om en vært, man kalder "Puty Pie". Er det den svenske YouTuber PewDiePie, man tænker på her? For så kan jeg godt frygte, at det bliver lidt svært overbevise ham om at droppe sin millionforretning til fordel for dansk natradio...

Jeg er voldsomt bitter over at miste 24Syv - men forslagene til programmer virker sgu som en slatten brainstorm fra en træt gymnasieklasse ...

Læs også

<span class=Skæbnetime for radiokanaler: ”Selvfølgelig har jeg ondt i maven, jeg er ved at gå til”">

Skæbnetime for radiokanaler: ”Selvfølgelig har jeg ondt i maven, jeg er ved at gå til”

22. OKTOBER 2019
<span class=Radio24syv har købt gravøl og champagne: ”Jeg tror på det”">

Radio24syv har købt gravøl og champagne: ”Jeg tror på det”

21. OKTOBER 2019