Politikere får lov til at se de hemmelige dokumenter bag Louds DAB-sejr

Radio- og tv-nævnet har besluttet sig for, at Folketingets Kulturudvalg kan se dokumenterne bag DAB-udbuddet i fortrolighed, skriver Mediawatch

Der bliver nu åbnet op for, at medlemmerne af Folketingets Kulturudvalg kan se den korrespondance, der er mellem Slots- og Kulturstyrelsen og Radio- og tv-nævnet om Radio Louds bud på en DAB-kanal. Det skriver Mediawatch.

Hidtil har Radio- og tv-nævnet afvist at lægge dokumenterne frem.

Noget, nævnet kunne med hjemmel i loven med henvisning til dets rolle som uafhængigt nævn og offentlighedsloven.

Det har vakt skarp kritik fra Folketingets medieordførere. Venstres medieordfører, Britt Bager, sagde tidligere i dag til Journalisten:

”Jo mere fordækt det her bliver, og jo mere Radio- og tv-nævnet gør for at holde informationen lukket, jo mere interessant bliver det rent principielt.”

Hun tilføjede, at ordførerne var klar til at tage skrappe midler i brug for at se dokumenterne.

”Der er flere muligheder, vi kan gå videre med. Vi kan gå videre med en advokatundersøgelse. Vi kan gå videre med en undersøgelseskommission. Og vi kan gå videre med en parlamentarisk komité. Det er vi ved at undersøge nu.”

Afblæser ikke undersøgelse

Dokumenterne til ordførerne vil blive fremlagt, så de kan se dem i fortrolighed.

Til Mediawatch siger Radikale Venstres ordfører, Jens Rohde, der har været stærkt kritisk over for forløbet og lukketheden om dokumenterne, at indsigten ikke betyder, at der ikke også kan laves en større undersøgelse af forløbet senere, hvis der er noget at komme efter.

”Den eneste grund til, at vi interesserer os for korrespondancen, er, at formanden for nævnet har brugt den i sin argumentation, da vi begyndte at sætte spørgsmålstegn ved, om nævnet ikke bare har været et gummistempel.”

Radio- og tv-nævnet er blandt andet i artikler hos Berlingske blevet kritiseret for, at afgørelsen af DAB-udbuddet i realiteten er blevet lavet af embedsmænd i Slots- og Kulturstyrelsen. Det er den kritik, Jens Rohde vil have gået efter i sømmene.

4 Kommentarer

Flemming Petersen
5. JUNI 2020
Problemet gælder for alle der er underlagt Radio/TV-Nævnet. Det er en stat i staten og de kan uden videre lukke små radio og tv stationer - eller kræve flere hundrede tusinde kroner tilbage for noget der allerede er produceret og sendt - blot fordi de synes.
Det hele foregår uden nogen mulighed for anke og det tilrettelægges i mindste detalje af kulturstyrelsen under dække af Radio/TV-Nævnets selvstændighed.
Radio24syv sagen er kun toppen af isbjerget.
Jakob Nielsen
4. JUNI 2020
Andreas Hansen R4dio og Radio24syv har lang fra samme målgruppe. R4dio minder om P4 og deler helt sikker lytter med dem.
Carsten
4. JUNI 2020
Tror du skal sætte dig mere ind i sagen inden du konkludere mere.

Desværre blander du æbler og pære sammen
Andreas Hansen
4. JUNI 2020
Nu må politikere og journalister snart forstå, hvad det handler om. Loud vandt udbuddet, fordi der ikke er brug for både R4dio og Radio24syv, som har de helt samme målgrupper. Da afgørelsen blev truffet, var R4DIO allerede en realitet.
Radio24syv prøvede at byde ind med et produkt, som allerede eksisterede, og derfor blev Louds ansøgning vurderet bedst.

Det dummeste ville da være at have to konkurrerende taleradio på henholdsvis DAB og FM.

Radio24syv valgte selv at trække sig fra udbuddet på FM, hvilke blev deres død, forårsaget af dem selv.

Læs også

<span class=Efter lukkethed om DAB-rod: Venstre vil ikke afvise justeringer af offentlighedsloven">

Efter lukkethed om DAB-rod: Venstre vil ikke afvise justeringer af offentlighedsloven

04. JUNI 2020
<span class=Ekspert: Det er lovligt at mørklægge forløb om DAB. Og netop det er et problem">

Ekspert: Det er lovligt at mørklægge forløb om Loud. Og netop det er et problem

02. JUNI 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right