Gallup: Nej til podcast-spørgsmål gør det sværere at lave Loud-måling

Radio- og tv-nævnet har afvist at give Loud lov til også at spørge til podcastlytning af radioens indhold i en kommende kendskabs- og kvalitetsmåling. De lave lyttertal gør opgaven sværere for Kantar Gallup

Som en del af Radio Louds kommende public service-redegørelse skal kanalen i løbet af maj gennemføre en undersøgelse af danskernes kendskab til radiokanalen og vurdering af dens kvalitet.

I den forbindelse har Loud anmodet Radio- og tv-nævnet om også at få lov at spørge ind til danskernes oplevelser med public service-kanalens podcasts. Men det har nævnet afvist, fremgår det af en afgørelse fra Radio- og tv-nævnet.

Og det gør opgaven sværere for Kantar Gallup, der skal gennemføre den såkaldte kendskabs- og kvalitetsmåling for Loud. Det forklarer Berit Puggaard, director hos Kantar Gallup Media.

”Det er jo en kendskabs- og kvalitetsmåling og har intet med lyttertallene at gøre. Men det er klart, at jo flere lyttere der er, jo nemmere er det for os at lave målingen. Det skyldes, at vi hurtigere får kontakt til deltagere, der kender og har hørt radioen,” siger hun og tilføjer:

”Så jo færre lyttere der er, desto flere skal vi have fat i.”

En sværere opgave

Men præcist hvor mange danskere Kantar Gallup skal have fat i for at nå frem til et brugbart resultatet af målingen, kan Berit Puggaard ikke på forhånd svare på.

”Det ved vi ikke, før vi har resultatet af de første interviewdage. Den statistiske usikkerhed og signifikansniveauerne på enkelte spørgsmål afhænger af, hvor mange der har svaret på spørgsmålet, og hvordan svarfordelingen er,” forklarer hun.

De seneste fire uger har Louds lyttertal ifølge Gallups målinger ligget mellem 4.000 og 25.000 for alle lyttere over 12 år. Ser man alene på lyttere i målgruppen, de 15-32-årige, har lyttertallene i flere uger af radioens levetid været så lave, at Gallup ikke har kunnet måle dem.

Det giver ifølge Berit Puggaard en ”nogenlunde teori om”, hvor mange danskere der skal kontaktes til den kommende kendskabs- og kvalitetsmåling.

”Vi ved godt, at det er en lidt sværere opgave end for nogle af de tilsvarende målinger. Og da det er første gang, vi laver den, så kan vi desværre ikke sige noget om, om det går op eller ned i forhold til tidligere målinger,” siger hun.

Tre scenarier for Louds fremtid

Journalisten har forsøgt at få en kommentar fra Radio Louds ledelse til afgørelsen fra Radio- og tv-nævnet. Programdirektør Ann Lykke Davidsen er ikke vendt tilbage.

Inden 1. maj skal Loud indgive sin første årlige public service-redegørelse til Radio- og tv-nævnet, som så vurderer, hvorvidt DAB-kanalen lever op til de 60 punkter, der er påkrævet i kontrakten. Anden del af redegørelsen, der indeholder kendskabs- og kvalitetsundersøgelsen, skal dog først udfærdiges et år og seks uger efter første udsendelse.

På baggrund af kanalens lave lyttertal har to medieforskere over for Altinget udpeget tre mulige udfald af nævnets vurdering.

I første scenarie beholder Radio Loud sendetilladelsen uden bemærkninger fra Radio- og tv-nævnet. I andet scenarie pålægger nævnet, at Radio Loud skal opfylde en række nye mål inden for en afgrænset tidsramme. Og i tredje scenarie lukker Radio- og tv-nævnet kanalen.

 

0 Kommentarer