Nye læsertal: Dagbladene bløder stadig

Læsertal for det seneste halvår er dyster læsning for både landsdækkende og regionale aviser samt flere store ugeblade. JydskeVestkysten og Herning Folkeblad går som de eneste betalingsaviser frem. Se de nye læsertal her

TNS Gallup har her til formiddag frigivet læsertal for andet og tredje kvartal af 2014. Sammenligner man med samme periode sidste år, er der langt mellem de gode historier.

Ikke én eneste landsdækkende betalingsavis havde flere læsere fra april til oktober i år, end de havde i samme halvår 2013. I årets første halvår gik Kristeligt Dagblad ellers en smule frem, men de kan nu notere en læsertilbagegang på syv procent.

Værst ser det ud for Ekstra Bladet og Weekendavisen, som er de landsdækkende betalingsaviser, der relativt set har mistet flest læsere. Sammenlignet med andet og tredje kvartal sidste år har Ekstra Bladet mistet 13 procent af læserne, mens Weekendavisen har mistet 12 procent.

Den mindste læsertilbagegang finder man hos nicheaviserne Information og Børsen, mens gratisavisen Metroxpress tegner sig for den eneste fremgang blandt de landsdækkende dagblade. Avisen har øget læsertallet med 25 procent.

Kigger man mod de regionale dagblade, ser det overordnede billede ikke meget bedre ud. Her er JydskeVestkysten og Herning Folkeblad de eneste, som har fået flere læsere. For JydskeVestkysten ligger fremgangen på fire procent, mens den for Herning Folkeblad svarer til tre procent. Over resten af linjen mister regionalaviserne læsere.

Blandt ugebladene vinder Søndag og Dagens Medicin som de eneste flere læsere. For flere andre er tilbagegangen stor – det gælder især for Kig Ind, Se og Hør og Ude og Hjemme. De tre blade kan notere en læsertilbagegang på henholdsvis 19, 17 og 15 procent i forhold til samme periode sidste år.

0 Kommentarer