Billed-Bladets hofreporter: Det var mit interview – Se og Hør hoppede med

Billed-Bladets Trine Larsen undrer sig over, at Se og Hør kalder sit video-interview med Prins Henrik eksklusivt. Det var hende, der førte ordet. ”Rent kollegialt er det ikke særlig fint i kanten at kalde det eksklusivt, når det ikke er det,” siger hun. Pinborg: ”Det er en rød løber-situation” (Præciseret 17/8 kl. 15.13)

”Eksklusivt interview med Prins Henrik: Hun gør mig til nar”.

Sådan lød overskriften på det video-interview med Prins Henrik, som Se og Hør publicerede online tirsdag, og som siden er citeret og diskuteret vidt og bredt i både ind- og udland.

Til Journalisten fortalte Se og Hørs chefredaktør, Niels Pinborg, i går, at ugebladet fik sit scoop ved at gøre ”som alle medier burde have gjort”; sende en reporter og en fotograf til Frankrig og møde op på slottet.

Men ifølge Billed-Bladets hofreporter Trine Larsen strammer Se og Hør den en smule, når de kalder interviewet for eksklusivt. Hun var der nemlig også, og ifølge hende stillede hun langt de fleste spørgsmål til prinsen.

”Det var mig, som havde en snak med prinsen, og da de andre kom til, filmede de. Deres journalist stillede to spørgsmål, resten er mine. Men vi stod der sammen. Jeg kunne nærmest føle dem ånde mig i nakken. Derfor sagde jeg også bagefter, at jeg ikke ville optræde i deres film med mine spørgsmål. Og jeg havde da håbet, at de ville nøjes med at tage prinsens svar på deres egne spørgsmål med,” siger Trine Larsen.

Pinborg: Ikke noget odiøst i det 

Episoden og interview-situationen, som Se og Hør har filmet, opstod ifølge Trine Larsen lørdag eftermiddag, da Prins Henrik kom kørende tilbage fra et familiebesøg i sin åbne bil.

”Jeg vinker til ham, vi kender jo hinanden gennem mange år, og han standser med det samme. Vi småsludrer lidt til at starte med – jeg spørger, hvordan det går med ham efter operationen osv. Mens vi står og snakker, kommer Se og Hørs journalist og fotograf til. De hopper med på historien og hører alt, hvad jeg spørger om. Og fotografen filmer,” siger hun.

Til det siger Se og Hørs chefredaktør, Niels Pinborg:

”Det er da fuldstændigt rigtigt, at vi var der sammen med Billed-Bladet. Og det er rigtigt, at Trine Larsen kastede sig ind foran den tilstedeværende presse og holdt nærmest Henrik i hånden, mens hun interviewede. Vi forsøgte så at få alle de spørgsmål ind, som vi kunne. Men det er jo en rød løber-situation det her. Det foregår ligesom på en rød løber – der er ikke noget odiøst i det.”

Efter at have talt med sin reporter på stedet vender Niels Pinborg tilbage og skriver, at han ikke har belæg for at sige, at Trine Larsen ”kastede sig” ind foran den tilstedeværende presse – hun ”gik hen til Henrik”, retter han.

Men som hun beskriver det, er det hende, der først taler med prinsen i den åbne bil, og så støder dine to udsendte til …

De står jo lige ved siden af hinanden. Der er en meter eller to imellem dem. Og det er os, der filmer det. Det svarer lidt til, at Lars Løkke står foran Christiansborg og lader sig interviewe,” siger Niels Pinborg.

”Eksklusivt er det i hvert fald ikke”

Trine Larsen fortæller, at Se og Hørs udsendte kun stiller to spørgsmål, mens de står ved prinsens bil.

”Hun spørger, hvor prinsen vil begraves – det svarer han ikke på – og hvad der kan få ham til at skifte mening omkring sin beslutning. Derimellem spørger jeg prinsen om forskellige ting. Jeg spørger, om han ikke sætter sin ære og sit eftermæle på spil, og om han kan forstå, at folk i Danmark bliver sure på ham og føler, at han gør dronningen til nar, når han siger sådan. Det er der, han siger det, der har vakt så meget furore, om, at det er dronningen, der gør ham til narren,” siger Trine Larsen.

Hvad synes du om, at det på den måde er dine spørgsmål, som prinsen svarer på i Se og Hørs video?

”Jeg er jo tit ude for, at andre ikke så erfarne journalister hopper med på en historie. Det er lidt svært at gardere sig imod, og det er i og for sig også fint. Jeg har da også selv gjort det samme. Men jeg ville ikke have kaldt det eksklusivt. Jeg ville måske have kaldt det opsigtsvækkende, men eksklusivt er det i hvert fald ikke i min optik, hvis man står der sammen med kolleger. Så rent journalistisk synes jeg, det er ærgerligt.”

Hvad er det ærgerlige? At Se og Hør løber med historien, når du har lavet det meste af interviewet?

”Nej. Eller jo, men sådan er vilkårene. Men rent kollegialt er det jo ikke særlig fint i kanten at kalde det eksklusivt, når det ikke er det. Det tror jeg, de fleste af mine kolleger vil være enige i. Men jeg er hverken sur eller vred – bare sådan lidt opgivende,” siger Trine Larsen.

’Eksklusivt’ og ’kun i Se og Hør’ er to forskellige ting 

Niels Pinborg fastholder, at interviewet kan kaldes eksklusivt.

Hun undrer sig over, at I kalder jeres video-interview for eksklusivt, når det primært var hende, der lavede interviewet. Hvad siger du til det?

”Vi har jo talt med ham tidligere samme dag. Vi møder Prins Henrik to gange, før Billed-Bladet dukker op. Og definér eksklusivt for mig,” siger Niels Pinborg.

Hvordan vil du selv definere et eksklusivt interview?

”Det er et interview, der er eftertragtet af masserne og besiddet af de få. Som en Bugatti-sportsvogn for eksempel – det er også en eksklusiv sportsvogn. Her er der kun to medier, og deri eksklusiviteten. Når vi har noget alene i Se og Hør, skriver vi ’kun i Se og Hør’. Og det, vi kalder eksklusivt her, er jo hele pakken,” siger han.

Ifølge Trine Larsen er det hende, der stiller det spørgsmål, der får prinsen til at svare, at dronningen gør ham til narren. Det er de ord, I vinkler jeres video på, som I framer som eksklusiv. Kan du slet ikke forstå, at hun føler, det er en anelse ukollegialt? 

”Jeg vil slet ikke gå ind i en medarbejder på et søsterblads følelsesliv. Men jeg er da ked af det, hvis Trine føler på den måde.”

Ville du synes, det havde været okay, hvis det havde været den omvendte situation?

”Det er et hypotetisk spørgsmål, og det afholder jeg mig simpelthen fra at svare på,” siger Niels Pinborg.

Præciseret 17/8 klokken 15.13: Sætningen "Niels Pinborg har svært ved at forstå, hvad Trine Larsen kritiserer Se og Hør for" var upræcis i forhold til Trine Larsens eget ordvalg. Den er derfor erstattet med: "Niels Pinborg fastholder, at interviewet kan kaldes eksklusivt".

3 Kommentarer

Peter Kjær
10. AUGUST 2017
Ja, det er da ikke kun
Ja, det er da ikke kun prinsen (eller kongen), der gør sig selv til grin. Det gør Se og Hør, Billed-Bladet og Journalisten også med denne historie. Ligegyldighedens apoteose.
Kerstin Bruun-Hansen
10. AUGUST 2017
Hej Simon,

Hej Simon,

Du har ret - det skulle gerne være rettet nu. Tak!

Mvh. Kerstin
Simon Andersen
10. AUGUST 2017
Se og Hør er ikke "de" og
Se og Hør er ikke "de" og "deres."