Sådan fik Se og Hør deres scoop med Prins Henrik

”Vi gjorde bare det, som alle medier burde have gjort,” siger redaktør Niels Pinborg, efter at Se og Hør har interviewet Prins Henrik om, at han ikke vil begraves med dronningen. Pinborg afviser, at prinsen ikke skulle være rask: ”Mig bekendt fejler prinsen intet.” Kongehuset ønsker ikke at kommentere (Præciseret kl. 09.57)
  • Screendump fra Se og Hør
09.08.2017 · 08:41

Chefredaktør på Se og Hør Niels Pinborg er en glad mand, da Journalisten fanger ham tirsdag eftermiddag.

Kort forinden har hans blad publiceret et video-interview med Prins Henrik, som umiddelbart efter er citeret i toppen af alle de store danske onlinemedier. I interviewet siger Prins Henrik blandt andet, at hans kone, Dronning Margrethe, gør ham "til narren". Se og Hør og andre medier citerer ham for, at hun gør ham til nar.

”Det er jo en kanon historie. Det er historiske udtalelser, han kommer med. Nu håber jeg bare, vi har fået trykt blade nok,” siger Niels Pinborg.

Se og Hør udkommer onsdag med hele ugebladets eksklusive interview med prinsen. Det er første gang, han udtaler sig offentligt, efter at Kongehuset torsdag i sidste uge meldte ud, at Prins Henrik ikke vil lade sig begrave sammen med dronningen i Roskilde Domkirke, når han går bort.

Bankede bare på

Ifølge Niels Pinborg var det ikke nogen kompliceret sag at få interviewet med prinsen, der fandt sted på Château de Cayx i Frankrig.

”Vi gjorde bare det, som alle medier burde have gjort; vi satte en journalist og en fotograf på et fly til Frankrig fredag morgen. For vi havde set det opsigtsvækkende i de udtalelser, som kom i sidste uge. Og lørdag morgen havde vi interviewet i kassen,” siger Niels Pinborg.

Han fortæller, at Se og Hørs journalist Sara Nørgaard og fotograf Peter Grosen ganske enkelt bankede på, da de ankom til slottet fredag.

”Prinsen stod sammen med sin hofchef. Vi fik at vide, at han egentlig gerne ville snakke, men at han lige ville bruge lidt tid på at cleare hovedet. Så om vi kunne komme tilbage næste dag. Og det gjorde vi så,” siger Pinborg og understreger, at Se og Hør lod prinsen være i fred indtil næste dag. 

Møder en prins med meget på hjertet

Da Se og Hørs udsendte mødte op igen næste dag, kom Prins Henrik kørende ind ad grusvejen.

”Så kommer Prins Henrik kørende ind på slotspladsen i sin bil. Han stopper, da han ser Sara og Peter, stiger ud og taler og lader sig fotografere med vores journalist. Og han kommer med et – må man sige – stort og ærligt interview,” siger Pinborg.

Han fortæller, at Se og Hør mødte prinsen igen senere samme dag, da han var på vej hjem fra byen. Her fik de uddybet nogle spørgsmål.

”Det er tydeligt, at det er en prins med meget på hjertet, vi møder. Og i øvrigt en prins i strålende form. Det er ikke bare noget, jeg digter – vores første opslag handler om, hvor godt, han siger, at han har det,” siger chefredaktøren.

Ingen etiske kvababbelser

Interviewet og Prins Henriks udtalelser har fået flere på de sociale medier til at spekulere i, om prinsen er ved sine fulde fem. Nogle giver udtryk for, at han ikke virker rask, og at Se og Hør og andre medier bør lade ham være i fred.

”Jeg har ikke nogen etiske kvababbelser i forhold til at bringe det her. På ingen måde. vi taler med en 83-årig myndig mand, som taler om noget, han har pippet om i 10-15 år. Så det er jo ikke noget, han har fundet på i en febervildelse. Det har været hans dagsorden i 10-15 år,” siger Niels Pinborg.

Mange skriver, at manden ser ud til at være syg, og at I burde lade ham være i fred. Hvad tænker du om det?

”Jeg tænker, at man skal holde sig fra netdoktor.dk,” siger han.

Har du overhovedet ingen grund til at tro, at prinsen ikke skulle være ved sine fulde fem?

”Nej, hvorfor skulle jeg dog have det? Journalisten dernede siger, at hun aldrig har oplevet ham friskere – hverken fysisk eller mentalt. Mig bekendt fejler prinsen ingenting. Og jeg er da sikker på, at hvis han havde været alvorligt svækket, så havde hoffet meldt det ud. Og man skal i øvrigt ikke rende rundt og fjerndiagnosticere folk,” siger Niels Pinborg.

”Og som sagt er det vores klare indtryk, at vi mødte en Prins Henrik, som på trods af, at hoffet formentlig har et ønske om, at han ikke udtaler sig, insisterede på at sige noget til os,” tilføjer han.

Kongehusets presseafdeling oplyser til Journalisten, at debatten om den journalistiske etik i at interviewe Prins Henrik ikke er noget, de ønsker at kommentere i denne sag.

Præciseret 09-08 kl. 09.57: I en tidligere version af artiklen skrev vi, at Prins Henrik i interviewet siger, at dronningen gør ham til "en nar". Det er nu præciseret, at han siger, at hun gør ham "til narren".

Kommentar

09/08/2017 - 10:30

Helle sørensen

Voksenmobning. Heksejagt.

10/08/2017 - 06:10

vagn hede

Jeg synes alle glemmer årsagen til udtrykket " dronningen gør ham til narren".
Før dette udtryk var der en som sagde, at han gjorde dronningen til nar.

11/08/2017 - 09:44

Morten Skovhus

Jeg håber da, at Niels Pinborg hoster op med en undskyldning, når Kongehuset omsider får meldt ud, at Prinsgemalen lider af Alzheimers, hvis første symptomer ofte er "manglende situationsfornemmelse" i kombination med vrede.

Jeg mener, at Se og Hør i den grad viser mangel på respekt for deres interview-offer ved ikke at stille spørgsmålstegn ved Prins Henriks helbredstilstand og blot dækker røven af ved at sige, "at Kongehuset jo ikke har meldt noget ud" og "at prinsen ikke virkede syg"...

11/08/2017 - 17:58

Knud Held-Hansen

Hvorfor skal Prinsen sygeliggøres, hvorved hans mening jo bliver uden betydning. Der er et point i hans argument for ligestilling, når nu prinsesse Mary
bliver dronning?

Seneste jobopslag

Digital kampagnespecialist

Radikale Venstre
Ansøgningsfrist: 13.04

Kommunikationsfaglig studentermedhjælper

KØS Museum
Ansøgningsfrist: 13.04

Pressechef

Amnesty International Danmark
Ansøgningsfrist: 05.04

Konsulenter til Dansk Journalistforbund – karriere og trivsel

Dansk Journalistforbund
Ansøgningsfrist: 10.04

Administrative medarbejdere til Dansk Journalistforbund

Dansk Journalistforbund
Ansøgningsfrist: 10.04

Reporter til TV2 ØSTJYLLAND

TV2 Østjylland
Ansøgningsfrist: 15.04

Afdelingsleder til Dansk Journalistforbund – Individuel rådgivning

Dansk Journalistforbund
Ansøgningsfrist: 09.04

Kommunikations- og udviklingschef til Dansk Journalistforbund

Dansk Journalistforbund
Ansøgningsfrist: 15.04

Podcastproducent

Politiken
Ansøgningsfrist: 09.04

Strategisk kommunikatør

Region Syddanmark
Ansøgningsfrist: 04.04

Forbrugerrådet Tænk søger kommunikationsmedarbejder til deltid

Forbrugerrådet Tænk
Ansøgningsfrist: 06.04

Fakta-livsstilsredaktør til DR1

DR
Ansøgningsfrist: 23.03

Journalist til Journalisten

Journalisten
Ansøgningsfrist: 16.04

SoMe- og digital projektleder

Danske Hospitalsklovne
Ansøgningsfrist: 06.04

Presse- og Kommunikationschef

Undervisningsministeriet
Ansøgningsfrist: 08.04

Forsideredaktør

Politiken
Ansøgningsfrist: 27.03

Proaktiv pressekonsulent

Energinet
Ansøgningsfrist: 05.04

Skarp erhvervsjournalist til Dansk Handelsblad

Dansk Handelsblad
Ansøgningsfrist: 05.04

Digital reporter m.m. til DR Sjælland

DR
Ansøgningsfrist: 26.03

Dynamisk webjournalist til Skive Folkeblad

Skive Folkeblad
Ansøgningsfrist: 23.03

Kommunikationskonsulent

Børnerådet
Ansøgningsfrist: 23.03

Medredaktør

NORDJYSKE Medier
Ansøgningsfrist: 23.03

Nyhedssgrafiker

NORDJYSKE Medier
Ansøgningsfrist: 23.03

Graduate - Video Journalist, Corporate Communication

H. Lundbeck A/S
Ansøgningsfrist: 08.04