»Jeg synes, det er et spændende og frisk initiativ, og konkurrence er altid godt, for vi skal forblive skarpe.«
Sådan siger Niels Pinborg, chefredaktør på Se og Hør, om det nye ugeblad Tæt På, som redaktionelt vil lægge sig mellem Se og Hør og Her&Nu.
Det er Per Kuskner, tidligere mangeårig Se og Hør-journalist og chef på Her&Nu, der skal være chefredaktør på det nye blad, som bliver finansieret af rigmanden Karsten Ree.
At Per Kuskner og Erling Tind Larsen, som bliver direktør, lancerer et nyt ugeblad, kommer ikke som en overraskelse for Niels Pinborg.
»Jeg havde lugtet lunten – da Erling sagde op, var der noget, der tydede på, at det ville ske,« siger han.
Pinborg: Print er ikke en evighedsmaskine
Tæt På vil fokusere stort set alle deres kræfter på det trykte blad, og det er en strategi, der adskiller dem fra konkurrenterne.
»Isoleret set er der stadig flere penge i print, så hvis de går efter en hurtig investering, giver det god mening. Men print er ikke en evighedsmaskine,« mener Niels Pinborg.
Den kommentar preller dog af på Per Kuskner.
»Det kan godt være, at det digitale er vejen frem, men jeg har været på to ugeblade, der har satset rigtig meget på det digitale, uden det er lykkedes at finde en model, hvor de kunne tjene penge på det,« siger han.
Meget meget lille marked
Niels Pinborg har svært ved at se, at der er hul i markedet til et ugeblad mellem Se og Hør og Her&Nu.
»Det er et meget meget lille marked, de sigter efter. Hvis man ville noget på den korte bane, skulle man lave et mere hårdtslående og grænsesøgende blad,« mener han.
Holdet bag Tæt På kommer foruden chefredaktør Per Kuskner og direktør Erling Tind Larsen til at bestå af Nikolaj Vraa, Peter Bugge, Camilla Linnebjerg samt en endnu unavngiven journalist og en layouter.
»Det er dygtige folk, som jeg har stor faglig respekt for,« siger Niels Pinborg og understreger, at han glæder sig til at se produktet.
Til sammenligning er de på Se og Hør godt 20 journalister, oplyser Niels Pinborg, og han har svært ved at se, hvordan det mindre hold bag Tæt På kan være lige så tilstedeværende, som Se og Hør er.
»Man kan godt fylde et blad med færre folk, det kommer bare an på, hvad man vil have i spalterne. Hos Se og Hør går vi meget op i at være massivt til stede ved alle premierer og rundt i hele landet, og det tror jeg, de får svært ved, medmindre de vil arbejde i døgndrift,« siger han.
Størrelse bliver ikke et problem
Per Kuskner tror dog ikke, at Tæt Pås lille størrelse rent redaktionelt bliver et problem.
»Man går til premiere i København, for der kommer alle de kendte. Hvis Aalborg Teater har premiere på en forestilling, så dukker hverken Pinborg eller jeg op, for der er de kendte ikke,« siger han.
Han regner med, at Tæt På kommer ud i landet og laver artikler lige så vel, som Se og Hør gør det.
»Hvis der er et godt navn, der har været med i et tv-program, som bor i Skive, så tager vi selvfølgelig til Skive,« siger Per Kuskner.
Øjnene rettet mod konkurrenten
Det er endnu for tidligt at svare på, om den nye konkurrent kommer til at betyde, at Se og Hør vil gøre noget anderledes.
»Men vi justerer altid og kigger på, hvordan vi kan blive bedre. Vi har øjnene rettet mod, hvad det kommer til at betyde, så vi kan navigere efter det,« siger Niels Pinborg.
Hos den anden konkurrent, Her&Nu, henvises til adm. direktør i Egmont Publishing Klaus Høgh Hagensen. Han har dog ikke tid til at udtale sig, men til Mediawatch sagde han tidligere i dag:
"Det er i forvejen et meget konkurrencepræget marked, og man ved aldrig, om der er plads til et blad til, og hvem det i givet fald skal tage noget fra, men vi glæder os til at konkurrere med dem og byder dem velkommen i branchen."
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.