Eksperter: Sådan bliver Radio4 mere kendt

Man skal vide, hvad man kan forvente, hvis man tænder for Radio4, lyder rådet fra eksperterne i ’Budskab’

Radio4 skal have en skarpere profil og lave noget mere larm. Sådan lyder eksperternes råd i ’Budskab’ til, hvordan radiokanalen bliver mere kendt blandt danskerne. Men det er ikke lige meget, hvordan de ’larmer’.

”Jeg kender jo godt kanalen. Jeg har deltaget i en eller to nyhedsudsendelser. Men jeg ved ikke, hvad jeg skal forvente, hvis jeg tænder for dem,” siger Henrik Kjerrumgaard, direktør i White Cloud.

Han anbefaler Radio4 at søsætte en kampagne, samtidig med at de arbejder med at få flere citathistorier i andre medier.

Siden Radio4 overtog FM4-signalet fra Radio24syv i november 2019, har radiokanalen nemlig ikke opfyldt det mål for kendskab, som blev bestemt i udbuddet. Ifølge udbudsmaterialet skulle 60 procent af danskerne kende radiokanalen, når det havde været i æteren ét år. Et tal, der skal vokse til 80 procent i de otte år, Radio4 har sendetilladelse til.

Ifølge den første kendskabsmåling var det imidlertid kun 34 procent af danskerne, som kendte Radio4 efter kanalens første år.

Radio4 er på vej med en kampagne, som skal gøre radiokanalen mere kendt. Det oplyser direktør for Radio4 Anne Marie Dohm i en sms.

”Radio4 iværksætter en kampagne for radioens indhold, så flere lyttere og brugere bliver gjort bekendt med radioens programmer og historier. Kampagnen kommer til at løbe foreløbigt i efteråret,” skriver hun og afviser at uddybe.

Kendskabsgraden viser ikke, hvor mange lyttere kanalen har, da respondenterne ikke behøver at lytte til Radio4, men blot vide, at kanalen findes.

Kampagne i det virkelige liv

Kim Larsen, kommunikations- og marketingdirektør i Danske Bank, mener også, at Radio4 skal slibe profilen til. Han hæfter sig blandt andet ved udtalelser fra Anne Marie Dohm, fra før Radio4 gik i luften, om at favne alle danskere.

”Når man er noget for alle, så er man ikke rigtigt noget for nogen, det er måske en af deres udfordringer,” siger Kim Larsen.

”Jeg tror, de skal have en skarpere profil og så lave noget indhold, som kan give noget opmærksomhed, som ikke er overfladisk som swinger-indslaget,” siger Kim Larsen med reference til, da en journalist på Radio4 havde sex i radioen under en reportage i en swinger-klub.

Henrik Kjerrumgaard mener, at Radio4’s kampagne skal ud i ’det virkelige liv’, så den skaber blikfang.

”For eksempel kunne man stille en meget stor figur på Rådhuspladsen, så stopper folk op og kigger. Så ville jeg også koble det sammen med noget indhold fra radioens side,” siger Henrik Kjerrumgaard.

Han peger på, at alle kan lave larm og på den måde øge kendskabet. Men langtfra alle former for larm vil gavne Radio4, som også skal tænke på sit brand og på at rekruttere lyttere.

”Det er ikke nemt. Men jeg ville ikke anbefale dem at gå ud og lave larm bare for larms skyld. Du skal have noget, der peger i retning af mere kvalificeret kendskab,” siger Henrik Kjerrumgaard.

0 Kommentarer

Læs også

Bramsens Facebook-skævert udstiller bagsiden af regeringens folkelige SoMe-succes

Bramsens Facebook-skævert udstiller bagsiden af regeringens folkelige SoMe-succes

19. AUGUST 2021