Radio24syv har købt gravøl og champagne: ”Jeg tror på det”

”Lukker Radio24syv, findes den journalistik, vi laver, ikke mere. Og den kommer aldrig til at findes igen.” Vi spurgte politisk redaktør Brian Weichardt og direktør Jørgen Ramskov på Radio24syv, hvad de tænker, dagen før radioens skæbne bliver afgjort

Et punktum.

Det vil der tirsdag endelig blive sat for Radio24syvs fremtid, når udbuddet om en ny DAB-radiokanal bliver afgjort cirka klokken 16.

Fremtiden for taleradioen har været oppe i luften, siden VLAK-regeringen ændrede kravene til et udbud for FM4, så størstedelen af radioen fremover skulle have base mindst 110 kilometer uden for København. På et tidspunkt har den endda givet sig selv en dødsdom.

På kanalen er der købt ind til både jubel og lukning, fortæller direktør Jørgen Ramskov.

”Vi har købt både gravøl og champagne til fejring,” siger Jørgen Ramskov.

Frygtede, kanalen ville være ved at falde sammen

Radio24syv kan på ingen måde vide sig sikker på at vinde udbuddet.

DK4 og et konsortium kaldet Loud med blandt andre Vega og Roskilde Festival i ryggen har nemlig også budt på kanalen.

Vinderen bliver den, der ifølge Radio- og tv-nævnet bedst lever op til tre kriterier for økonomi, programmer og kvalitet.

”Jeg er da enormt spændt,” siger Jørgen Ramskov. ”Og jeg ved, at medarbejderne er enormt spændte,” siger han.

Han fortæller, at alle ansatte på Radio24syv har mulighed for at være på radioen, når afgørelsen falder.

”Vi har sagt til folk, at de kan være der. Der vil også blive streamet til dem, der ikke er der. Så kan folk grine, græde, juble eller falde om på gulvet,” siger han – og roser Radio24syvs ansatte.

”Jeg er generelt overrasket over, hvor stærkt folk stadig arbejder,” siger han. ”Jeg havde frygtet, at halvdelen af pladserne var besat med vikarer og holdt sammen af gaffertape. Men folk leverer bare hver dag. Det er helt vildt.”

Et stort spark i røven

Én af dem, der holder fanen højt til sidste sendeminut, er politisk redaktør Brian Weichardt, som er vært på programmet ’100 % Brian’.

Men selv han erkender, at det kræver en særlig indsats at knokle på så kort tid før den afgørende besked.

”Jeg kan godt mærke, at jeg lige nu ikke sætter alt for tunge historier i søen. Jeg laver noget, der kan laves til i dag. Vi kan ikke gøre en skid ved det, så vi kan lige så godt tro på det. Jeg har hele tiden valgt at være optimistisk,” siger han.

”Men man skal lige losse sig selv lidt mere i røven. I de her dage er det med begge ben og ikke kun med et ben.”

Licens til at være røvirriterende

Han mener, det ville være et kæmpe tab, hvis Radio24syv taber udbuddet.

”Det ærgrer mig af helvedes til, hvis vi skal lukke. Jeg føler stadig, vi er i gang med noget, der slet ikke er blevet færdigt, træt eller bedaget,” siger han.

”Vi ville blive stoppet i udviklingen af journalistik, der ikke findes andre steder. Lukker Radio24syv, findes den journalistik, vi laver, ikke mere. Og den kommer aldrig til at findes igen,” siger han.

Han peger blandt andet på, at der i kanalens politiske journalistik er mulighed for at løsrive sig fra nyhedsstrømmen.

”Jeg kan sige for mit eget vedkommende, at jeg kan gøre, lige hvad jeg vil. Og jeg bliver ikke bebrejdet, at jeg ikke kommer hjem med et ministerinterview, eller at jeg ikke har den seneste flig af et udspil. Det kan alle komme med,” siger han.

”Jeg har licens til at være røvirriterende. Det er en kæmpe befrielse. Derfor håber jeg, at vi fortsætter. Jeg tror på det.”

4 Kommentarer

nikolaj.steenberg@gmail.com
22. OKTOBER 2019
Det er en sorgens dag. Det er et tab af den store slags.
Det er ikke bare den bedste radiokanal, men en samling af de aller bedste radioprogrammer Danmark har set. På en Top20 liste vil jeg mene at ca de 15 kommer fra Radio 24/7.
Radio 24/7 har fået mængden af taleradio lyttere op på ca 1,8 mill., har jeg læst et sted. Dette er jo at uddanne folket - videndeling på højt plan. Men et flertal i Folketinget ønsker dumme vælger som de lettere kan bedrage, må være forklaringen. Det er så trist. Hvis jeg lytter til P4 som mange jo gør, får jeg lyst til at droppe arbejdet og lade kommunen forsørge mig. Ren afvikling.
Personligt ville jeg hellere leve med
Pernille Skipper eller Uffe Albæk som statsminister end at miste 24/7.

Jeg håber Michael Bertelsen, en mand jeg beundrer for hans underfundige lune, intellekt, formuleringsevne og latente humor kan blive chef for DR og ansætte alle fra 24/7 og sørge for vi får value for money for licenskronerne.

Det er nok utopi at håbe på, da de politiske kræfter ikke kan tåle den saglige og den humoristiske kritik de har fået fra 24/7. Men de burde takke dem, da især Kirsten Birgit får sagt en masse som vi i befolkning gerne vil ha sagt. Ved at få luftet disse udgydelser falder politikerleden som da må være i alles interesse.

Men af hjertet tak alle jer på 24/7 !!!
Og giv ikke op - håber i er nogen frihedskæmpere, der bliver motiverede af dette slag i hovedet.

Kærlig hilsen

Nikolaj Steenberg
Søren Jensen
22. OKTOBER 2019
Det bliver et tab for islamiseringen af Danmark, hvis ikke Rushy Rashids to timer onsdag genopstår. I en eller anden form.
Henrik Lind Jørgensen
21. OKTOBER 2019
@Jens Halling: Jeg tror, de røde er ret irriteret på Radio24syv... lige som så mange andre magthavere er. Heldigvis er det altså ikke det, der afgør, hvem der får lov at sende. I øvrigt er jeg enig med Brian Weichart - det har vitterligt været nyskabende radio, og hvis - eller når, for jeg håber og tror - radioen fortsætter på DAB, så vil det give et ordentligt spark til den form for radiolytning.
Thomas Frederiksen
21. OKTOBER 2019
Tja, nu var det en borgerlig regering, som opfandt udbuddet i 2011, som 24syv vandt uden konkurrence, og Socialdemokratiet er enig i Dansk Folkepartis holdning i, at frekvensen nu skal sendes fra provinsen (vel egentlig de to eneste partier som mener det). Hvis der er noget, man ikke kan beskylde Radio 24syv for, er det at favorisere nogen som helst politisk fløj....

Læs også

Her er de tre kriterier, der afgør DAB-udbuddet, som kan redde Radio24syv

Her er de tre kriterier, der afgør DAB-udbuddet, som kan redde Radio24syv

21. OKTOBER 2019

“Jeg håber, Thulesen Dahl bliver rigtig glad for lyden af Vesterhavet”

29. MARTS 2019