Her er de tre kriterier, der afgør DAB-udbuddet, som kan redde Radio24syv

Hvad er egentlig kravene til den nye DAB-radiokanal, som Radio24syv, DK4 og Loud kæmper om? Vi giver her overblikket, dagen før udbuddet bliver afgjort

Fortsætter Radio24syv som DAB-kanal? Eller bliver det en af udfordrerne – Loud eller Dk4 Radio – som løber med den nye DAB-kanal og millionstøtten, der følger med?

Det bliver afgjort tirsdag, hvor Radio- og tv-nævnet annoncerer, hvilket af de tre bud der har vundet. Men hvilke kriterier er det, udbuddet bliver afgjort på baggrund af?

Radio- og tv-nævnet skal give programtilladelsen til den af de tre ansøgere, som nævnet finder bedst egnet ud fra tre kriterier:

  1. Kvalitet og realisme i ansøgerens plan for driften af radiokanalen (vægter 35 procent).
  2. Størrelsen på det samlede tilskud (vægter 25 procent). Radiokanalen kan få op til 70 millioner kroner i tilskud per år, altså højst 280 millioner kroner i alt, men kan også søge om mindre. Ifølge Mediawatch har Radio24syv lagt et budget på 280 millioner kroner, Loud på 260,8 millioner kroner og Dk4 Radio på 256,25 millioner kroner.
  3. Ansøgerens beskrivelse af programplaner (vægter 40 procent).

Her er syv krav, som ansøgerne skal opfylde for at komme i betragtning til at drive radiokanalen:

  1. Radiokanalen skal være en landsdækkende public service-kanal med fokus på kultur i hele Danmark.
  2. Kanalen skal sende 24 timer i døgnet, tidligst fra 1. november 2019 og senest fra 1. juli 2020.
  3. Kanalen skal have en selvstændig nyheds- og aktualitetsredaktion, der drives ”på basis af saglighed, upartiskhed og alsidighed”.
  4. Radiokanalen skal producere kulturprogrammer fra hele Danmark.
  5. Radiokanalen skal lave mindst 65 minutters nyhedsprogrammer per døgn, som sendes mindst en gang i timen fra 6-24.
  6. Radiokanalen skal producere mindst 70 minutters kulturnyheder per uge og derudover mindst 20 timers kulturprogrammer per uge.
  7. Desuden skal kanalen levere mindst 30 timers nyproduceret indhold per uge fordelt på aktualitetsprogrammer, debatprogrammer, satire, sportsnyheder og udsendelser i reportage- eller montageform.

Sendetilladelsen gælder i fire år fra den dato, hvor den nye DAB-kanal går i luften. Hvert år skal radiokanalen redegøre for opfyldelse af public service-krav i sendefladen og økonomien over for Radio- og tv-nævnet.

0 Kommentarer