Øjvind Hesselager stopper som ansvarshavende redaktør på Journalisten

Journalistens ansv. redaktør, Øjvind Hesselager, stopper efter gensidig aftale. "DJ er nået til et punkt, hvor der må en ny person på posten," udtaler DJ-formand Lars Werge

Efter otte år på posten som ansvarshavende redaktør, stopper Øjvind Hesselager på fagbladet Journalisten. Det sker efter aftale med hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund, fremgår det af en pressemeddelelse udsendt af Dansk Journalistforbund.

Ifølge formand Lars Werge skyldes det, at der er slidt på relationen mellem ledelsen i DJ og Journalistens redaktør.

”Øjvind har været en passioneret redaktør, som har lagt liv og sjæl i udvikling af bladet. Men hans journalistisk kompromisløse linje har også slidt på relationen mellem parterne, og DJ er nået til et punkt, hvor der må en ny person på posten som redaktør for Journalisten for at skabe en anden og ny relation,” siger Lars Werge.

I pressemeddelelsen udtaler Øjvind Hesselager:

”I en tid med hård kritik af medierne, har jeg vogtet nidkært om den journalistiske etik. Og selv om vi er gået til stålet, kan jeg notere, at Pressenævnet i min tid aldrig har fundet anledning til kritik. Det synes jeg i al beskedenhed, at også udgiveren Dansk Journalistforbund skal være stolte af.”

Journalistens medarbejdere har i Øjvind Hesselagers tid lavet flere historier, som var kritiske over for forbundet. Blandt andet har Journalisten afdækket en krænkelsessag i DJ, som førte til en omorganisering af forbundet, strammere regler, en advokatundersøgelse, og at en mellemleder forlod huset. Fagbladet har også beskrevet sager, hvor DJ og ledelsen har fået kritik, blandt andet af et afgående hovedbestyrelsesmedlem og af den nye gruppe Bloggere i DJ. Tidligere har Journalisten afdækket, at forbundets midler var investeret i skattely.

”Et af dansk fagpresses stærkeste medier”

Formand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, takker i pressemeddelelsen også Øjvind Hesselager for hans virke som redaktør.

”Øjvind har en stor del af æren for, at vores fagblad står så stærkt, som det gør, blandt mediefolk generelt og i særlig grad blandt vores medlemmer,” siger Lars Werge.

Han roser Øjvind Hesselager for at have været med til at digitalisere Journalisten i sin tid som redaktør.

”Han har styrket journalistikkens gennemslagskraft med en effektiv og tidssvarende inddragelse af sociale medier, samtidig med at det trykte magasin har bevaret sin status over for en voksende og meget krævende målgruppe,” siger Lars Werge.

Journalisten er i Øjvind Hesselagers tid gået fra 20 til 12 printnumre.

Stolt af sin tid på Journalisten

Øjvind Hesselager er stolt af det arbejde, han har lavet på Journalisten.

”Jeg er glad for anerkendelsen af mit arbejde og stolt over det, jeg har nået sammen med redaktionen. Jeg er sikker på, at redaktionen nok skal føre bladet godt videre under en ny redaktør – den er Danmarks dygtigste,” siger han.

”DJ skal altid spille en nøglerolle i ambitionen om at sikre og udvikle kvaliteten af frie og uafhængige medier med højt journalistisk indhold. Fagbladet har i mine år bestræbt sig på at gå forrest i den kamp gennem en kritisk og fair dækning, der varetager medlemmernes interesser. Også i situationer, hvor det på den korte bane kunne gøre ondt på DJ,” siger han.

Øjvind Hesselager har tidligere været reporter og redaktør på månedsmagasinet Press og freelancer i en årrække. Han er uddannet i kommunikation fra RUC i 1992.

Øjvind Hesselager har ikke yderligere kommentarer.

47 Kommentarer

Sara Høyrup
1. JULI 2019
Jamen Jørgen Rye, hvorfor skulle vi ikke efterhånden have dannet os en mening om den faldne forbundsformand? Og hvorfor skulle vi ikke basere vores holdning til fyringen af fagbladets redaktør på forbundets helt egne ord? Det under mig også hos dig, Sune Fischer, at du får det til, at det alt sammen bare er noget, folk finder på, når vi har en officiel udmelding at forholde os til.
Jørgen Rye
1. JULI 2019
Der er godt nok meget at undres over i den her sag, men min største forundring er dog, at så mange gode kolleger kan have så (skrå)sikre meninger om formanden og de øvrige i den her sag, når alle vi menige jo ikke ved en dyt om, hvad personsagen handler om.
Lars Helge Rasch
1. JULI 2019
Det var da en overraskende vending. Jeg har bare godt å si om den danske Journalisten. Den dekket konflikten jeg var midt oppe i med NJC på en meget god og reflektert måte. Synd at det må ende slik.
Helge Thomsen Andreassen
30. JUNI 2019
Hvis HB har sendt Lars Werge i byen, med besked om at fyre redaktøren af Journalisten, er det, for at sige det mildt, meget vanskeligt at have tillid til HB. Så burde det i virkeligheden være HB, der trak sig.

Mvh
Helge Andreassen,
DJ Kreds3
Øjvind Hesselager, afgående chefredaktør
30. JUNI 2019
Kære Lasse Lindquist

Tak for din anerkendelse af Journalisten som praktiksted. Det er en opgave, som især løftes af Jakob Albrecht, og jeg er helt klar over, at I får en rigtig fin uddannelse hos Journalisten. Det manglede bare andet, for praktikanterne er det nye blod på holdet, og I løfter altid kvaliteten.

Held og lykke på din vej - jeg står selvfølgelig altid stadig klar med gode råd, hvis der er behov :-)

KH

Flere

Læs også

DJ investerer dine millioner i skattely

28. APRIL 2015

Rasmus gik grædende fra møde – har givet op

25. APRIL 2019

Hvem svigtede? Anklager om seksuelle krænkelser i DJ

21. NOVEMBER 2017