Studerende: Corona skader både kvalitet og trivsel

Mange mediestuderende føler sig ensomme og isolerede på grund af corona. De nye restriktioner gør det hele værre, fortæller studieformand

De medie- og kommunikationsstuderende er hårdt ramt af coronakrisen. Og de nye restriktioner, der blev meldt ud i denne uge, gør det hele værre.

Sådan lyder det fra Mie Hovmark, formand for Danske Mediestuderende.

Hun fortæller, at coronakrisen har ramt de studerende på to måder: Dels er kvaliteten faldet i undervisningen, dels er der flere, som mistrives og føler sig isolerede.

”Mange af de studier, vi læser, er bygget op om, at man skal være i tæt kontakt med undervisere og kilder. Det er ret praktiske fag, og der er ingen tvivl om, at corona går ud over undervisningens kvalitet,” siger Mie Hovmark, som selv netop er blevet færdig med at læse kommunikation på DMJX.

Man føler sig isoleret og ensom

Én ting er undervisningens kvalitet. Noget andet er trivsel, og her er der også store problemer, fortæller Mie Hovmark.

”De sociale arrangementer er meget begrænsede. Især for de studerende, som havde studiestart i sommer, halter det på trivslen. Man føler sig naturligt nok mere isoleret og ensom.”

Mie Hovmark fortæller, at Dansk Journalistforbund er blevet kontaktet af studievejledere, som ringer i afmagt.

”De kan se, at flere studerende mistrives – men er i tvivl om, hvad de kan gøre ved det,” siger hun.

Tirsdag strammede regeringen så anbefalingerne i København og omegn, fordi smittetallet er højt. Det betyder blandt andet, at videregående uddannelser i hovedstadsområdet opfordres til at gøre undervisningen digitalt, hvis det er muligt.

”De nye anbefalinger kommer til at gå ud over kvaliteten og trivslen hos de studerende. Vi kan ikke gøre noget ved det, men det er klart, at det går ud over det faglige niveau,” siger Mie Hovmark.

Man må ikke sidde alene med det

Hun nævner, at mange mediestuderende fx har brug for adgang til studier, udstyr eller programmer, som er på studiestederne.

”Mange er godt trætte af online-undervisning. Derfor må institutionerne kigge på, hvad de kan gøre inden for rammerne – det gør de også. Det vigtigste er at have tæt dialog med de studerende om, hvad der virker,” siger hun.

Hvis du som studerende føler dig ensom eller mistrives, så opfordrer Mie Hovmark til at kontakte nogen.

”Man skal ikke sidde alene med det. Du kan kontakte studievejledningen, de er altid klar til at hjælpe. Du er også altid velkommen til at kontakte os eller Dansk Journalistforbund. Det kan også være en idé at prøve at lave noget socialt digitalt. Drik en øl over Zoom, find på en julequiz eller find på noget andet. Jeg ved godt, at det overhovedet ikke er det samme, men det kan hjælpe lidt,” siger hun.

0 Kommentarer

Læs også

Nyuddannet journalist! Under coronakrisen… 2

Hurra, nyuddannet journalist! Under coronakrisen …

17. JUNI 2020
Børnefamilier under coronakrisen: ”Ren udmattelse”

Børnefamilier under coronakrisen: ”Ren udmattelse”

08. JUNI 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right