Debat: Kære praktiksteder, I skal være de voksne i rummet

”Desværre har vi ved de seneste omgange praktiksøgning oplevet, at flere praktiksteder presser de praktiksøgende til at træffe for hurtige beslutninger. Det nytter altså ikke noget,” skriver formanden for Danske Mediestuderende i en appel

Kære praktiksteder. Store Matchdag står for døren, og derfor er der noget, vi skal snakke om.

Desværre har vi ved de seneste omgange praktiksøgning oplevet, at flere praktiksteder presser de praktiksøgende til at træffe for hurtige beslutninger. Flere praktiksteder har krævet, at den praktiksøgende allerede om mandagen skal sige ja til en forhåndsaftale, og det nytter altså ikke noget.

Først og fremmest kan aftaler først indgås ved selve Store Matchdag, men derudover er det ikke rimeligt at kræve, at den praktiksøgende allerede skal tage stilling til, om I er det rigtige sted for personen på den første dag i Åbent Hus-ugen.

Vi forstår jeres behov for at få den rigtige praktikant og jeres frygt for, at lige den praktikant, I har udset, bliver snuppet for næsen af jer af konkurrenten.

Men ligesom I ikke ville ansætte den første studerende, I har til samtale, fordi I har brug for at undersøge, hvad de andre har at byde på, så gør det samme sig gældende for os studerende. Vi skal have muligheden for at undersøge, hvad de andre medier har at byde på, før vi kan tage stilling til, om I er det rigtige valg.

Det hedder Matchdag af en grund. Det handler for alle parter om at finde det rigtige match, så lad nu praktikanterne finde deres.

En undersøgelse gennemført af DJ RUC efter sidste Store Matchdag viste, at 73 pct. af de adspurgte praktiksøgende ved efterårets omgang fik tilbudt en forhåndsaftale. Det er rigtig mange. Desværre er det også som en snebold, der bliver til en lavine, hvis ikke I selv stopper det.

Det er helt okay at ringe efter en samtale og fortælle personen, at I synes, det gik godt, men det er altså ikke okay at presse den studerende til en beslutning, personen ikke er klar til at tage.

I sidste ende giver tålmodighed og et oplyst valg fra begge parter en bedre praktiktid for alle.

Kære praktiksteder. Kig hinanden i øjnene og overhold de aftaler, vi har indgået med hinanden. Selv om der igen ikke er studerende nok til at udfylde alle praktikpladserne, så er det stadig jer, der har prøvet det før og skal være de voksne i rummet. Giv de studerende mulighed for at træffe det rigtige valg.

Rane von Benzon er formand i Danske Mediestuderende 

0 Kommentarer

Læs også

Undersøgelse: Størstedelen af de praktiksøgende bliver tilbudt forhåndsaftaler

Undersøgelse: Størstedelen af de praktiksøgende bliver tilbudt forhåndsaftaler

03. MARTS 2021
Kasper Hylleberg

Kritik af praktiksnyd: De studerende bliver ”revet væk”

30. APRIL 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right