Mediestuderende: Praktiksøgningen skal laves om

Danske Mediestuderende ønsker, at de studerende kun kan besøge de små praktiksteder i begyndelsen af åbent hus-ugen, mens populære praktiksteder skal vente til sidst på ugen

Afviklingen af store matchdag skal laves om. Igen. Det siger Danske Mediestuderende (DMS), efter at en rundspørge har vist omfattende snyd med forhåndsaftaler.

Undersøgelsen lavet af Danske Journaliststuderende RUC viser, at 73 procent af de praktiksøgende studerende, som er blevet adspurgt, blev tilbudt en forhåndsaftale før den seneste panikdag.

Det vil de mediestuderende nu forsøge at imødekomme ved at ændre afviklingen af åbent hus-ugen, så der kommer ”en bedre dynamik”.

”Vi ser lige nu, at mange af de ’store’ medier lægger deres samtaler tidligt på ugen. Det giver dem en mulighed for at få lavet aftaler med praktiksøgende, før de overhovedet er nået midten af den uge,” siger Rane Von Benzon, formand for DMS.

Konkret vil DMS have mere central kontrol med, hvornår på ugen medierne lægger deres samtaler. En af de foreslåede modeller går for eksempel ud på, at medierne får tildelt et tidsvindue i løbet af ugen, hvor de kan afholde deres samtaler.

”Det, vi forsøger med de her forslag, er at fjerne nogle af de incitamenter, der lige nu er for at lave forhåndsaftaler, så medier ikke strategisk laver samtaler og aftaler tidligt på ugen,” siger Rane Von Benzon.

Hos Politiken er man ikke afvisende over for idéen. Chefredaktør Anne Mette Svane fortæller, at selv om Politiken ofte lægger deres samtaler tidligt på ugen, vil de ikke have noget imod at skulle rykke til senere på ugen.

”Hvis det kan gøre ugen bedre for de studerende, og der er opbakning til det, synes vi kun, at det er godt,” siger hun.

Tilfredshed på Fyns Amts Avis

Ud over at lette byrden for de stressede praktiksøgende, håber Rane Benzon også, at modellen kan stille de mindre medier bedre i praktikræset.

”En afledt effekt kan jo også være, at små og lokale medier faktisk kan få snakket med praktikanter, før at de større medier kan lave aftaler med dem,” siger Rane Benzon.

Håbet bliver også delt af Fyns Amts Avis. De oplevede selv at mangle praktikanter efter sidste panikdag og mener, at forhåndsaftaler har haft en effekt.

”Vi har selv oplevet, at studerende har sagt, at de gerne ville have deres samtale med os, men at de allerede har sagt ja til et andet medie,” siger Rikke Bekker, chefredaktør på Fyns Amts Avis.

Hun støtter derfor forslaget fra DMS og håber, at der vil være opbakning til en sådan model.

”Det er jo et helt oplagt sted at sætte ind. Det løser selvfølgelig ikke alle problemerne, men man kan håbe, at det vil hjælpe os lokalmedier lidt i praktiksøgningen,” siger Rikke Bekker.

0 Kommentarer