Panikdag er slut – provinsmedier og små steder i klemme

Knap 70 praktikpladser er ikke besat

Store Match Dag – også kendt som Panikdagen – er ved at være overstået. Cirka 150 studerende har søgt praktik i denne omgang, og der var 218 pladser at deles om. I skrivende stund er der kun cirka en håndfuld praktiksøgende tilbage, som prøver at finde et match.

Praktikkoordinator Martin Vestergaard fortæller, at dagen er gået som forventet.

”Stort set alle studerende har fundet en plads, og teknikken fungerede supergodt. Så alt er gået fint,” siger han.

Igen i år blev Store Match Dag afviklet digitalt.

Provinsmedier og små steder i klemme

Men selv om teknikken virkede, går tallene ikke op. Der vil være knap 70 praktikpladser tilbage, som er ubesatte. Dermed gentages billedet fra de seneste matchdage.

”Dem, der mangler praktikanter, er især provinsmedier eller mindre organisationer,” fortæller Martin Vestergaard.

Blandt andre har JydskeVestkysten kun fået én praktikant, selv om avisen søgte syv. Dagbladet Ringkøbing-Skjern søgte to, men har ikke ansat nogen endnu. Små pladser som Gigtforeningen og Gymnasieskolen har søgt én praktikant, men ikke fået nogen, fortæller Martin Vestergaard.

Jysk Fynske Medier, som både udgiver JydskeVestkysten og Dagbladet Ringkøbing-Skjern, er bekymret over praktikantmanglen, som har ramt mediekoncernen i de seneste runder.

”De praktiksøgende har en forkærlighed for de store byer, og så er det svært at lokke dem til Tønder og Struer,” sagde ansv. chefredaktør Peter Orry tidligere i dag til Journalisten.

Vil blive mere balanceret

Men problemet forventes at blive mindre i fremtiden, forklarer Martin Vestergaard. Praktikperioden forlænges nemlig for DMJX-studerende til 18 måneder igen efter en periode, hvor den har været reduceret til 12 måneder.

Det forventes at udligne noget af forskellen mellem antallet af studerende og pladser.

”De seneste år har vi haft 50-60 pladser i overskud. Det er svært at forudse, hvordan det kommer til at se ud, men det vil blive mere balanceret. Det kan også ende med et lille underskud af pladser,” siger Martin Vestergaard.

0 Kommentarer

Læs også

Peter Orry

Jysk Fynske frygter Panikdag-fiasko igen

04. NOVEMBER 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right