Flere pladser end praktikanter ved næste Store Match Dag

De studerende har magten igen ved Store Match Dag i november, hvor 160 studerende kan vælge mellem 220 praktikpladser. ”Helt som ventet,” lyder det fra praktikkoordinator Martin Vestergaard

Når der den 4. november igen skal matches praktikanter til praktiksteder på Store Match Dag, vil der være omkring 60 pladser i overskud.

På dagen, der også er kendt som ”panikdag”, vil der nemlig være omkring 220 pladser til omkring 160 praktiksøgende studerende.

”Det er et estimeret bud, men det kommer cirka til at se sådan ud,” fortæller Martin Vestergaard, der er praktikkoordinator for DMJX, SDU og RUC.

Og det er ifølge ham helt som ventet.

”Der er der ikke noget overraskende ved. Det er nærmest helt, som vi havde regnet med,” siger han.

Praktiksteder bliver pressede

Fordelingen betyder, at mange praktiksteder kan stå uden praktikant. Sådan var det også ved Store Match Dag i november 2019, hvor flere endte med få eller helt uden praktikanter, da dagen var omme. Eksempelvis slog Jysk Fynske Medier 27 praktikpladser op og fik fire stillinger besat.

Dengang forklarede daværende praktikkoordinator Pia Færing til Journalisten, at det skyldtes, at praktiktiden for journaliststuderende på DMJX var blevet forkortet fra 18 til 12 måneder, og at praktiktiden blev rykket fra 4. semester til 5. semester.

”Vi var nødt til at gribe til handling, da der var overskud af praktiksøgende. I 2017 var der 105 pladser for lidt, det var en forfærdelig situation. Det greb kom i efteråret 2018, hvor vi forkortede praktikken og flyttede den et halvt semester,” sagde hun dengang til Journalisten.

Forventer, at situationen vender om to år

Ordningen, hvor praktiktiden blev forkortet fra 18 til 12 måneder, skete blandt andet for at afhjælpe problemet med for få praktikpladser, men i juni måned i år genindførte Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 18 måneders-praktikken.

Martin Vestergaard fortæller, at man regner med, at situationen, hvor der er flere praktikanter end praktiksøgende, vil vende om to år, når de praktikanter, der starter i 18 måneders praktik, har siddet et år.

”Normalt ville de stoppe efter et år, men der vil i fremtiden være 100 praktikanter, der bliver siddende på deres pladser et halvt år mere, og det vil betyde noget for antallet af pladser efterfølgende,” fortæller han.

Årets Store Match Dag skal afvikles digitalt gennem systemet praktikmatch.dk, der blev afprøvet i foråret.

0 Kommentarer

Læs også

DMJX

DMJX genindfører 18 måneders praktik

22. JUNI 2020
55 praktikpladser står tomme – men er manglen på pladser forbi?

De studerende har magten: 55 pladser i overskud ved Panikdag

01. NOVEMBER 2019
data_usage
chevron_left
chevron_right