Corona-sparerunde rammer alle mediehuse i Jysk Fynske Medier

Onsdag morgen er 30 redaktionelle stillinger i Jysk Fynske Medier blevet nedlagt i den ottende sparerunde siden 2015. Tillidsrepræsentant håber, medarbejderne nu kan se frem til tre år uden flere fyringsrunder

Jysk Fynske Medier har onsdag morgen gennemført den ottende sparerunde, siden koncernen blev født i 2015. Fra klokken 8 til 9 i morges sad alle medarbejdere klar ved deres telefon for måske at få et opkald med den ubehagelige besked, at de skulle fyres.

I hele koncernen er omkring 100 stillinger blevet nedlagt. Heraf er 30 stillinger redaktionelle.

”Stemningen i huset er trykket. For man sidder stadigvæk og forsøger at komme sig over det, at der er en kollega i huset eller en vakant stilling i huset, som bliver nedlagt. Og man er usikker på, hvordan vi kan få dagligdagen til at hænge sammen,” siger tillidsrepræsentant Per Schultz-Knudsen.

Han fortæller, at de 30 stillingsnedlæggelser fordeler sig mellem 12, som er blevet fyret, fem frivillige fratrædelser og 13, som enten er flyttet til vakante stillinger, eller vakante stillinger, som er blevet nedlagt.

I tallet 30 indgår også, at syv stillinger bliver nedlagt på Jysk Fynske Mediers printcentral i Esbjerg på grund af automatisering.

Alle mediehuse i koncernen er ramt med mindst en nedlagt stilling på redaktionerne. JydskeVestkysten, Fyens Stiftstidende og Vejle Amts Folkeblad har fået nedlagt mere end en stilling.

Tror stadig på fremtiden

Sparerunden i Jysk Fynske Medier i dag er en direkte konsekvens af coronakrisen, som har betydet, at annonceindtægterne i Danmarks næststørste mediekoncern forventes at stabilisere sig på et lavere niveau end forventet før krisen. 60 millioner årligt forventes tabet at blive.

Jysk Fynske Medier havde ellers gennemført en sparerunde sidste år, så det ikke var nødvendigt at spare yderligere i de tre år fra 2020 til 2022.

”Så presset som branchen er i øjeblikket, kan man aldrig udelukke, at der kommer en sparerunde mere. Men det, der er håbet, er, at vi i hvert fald de næste tre år ikke skal igennem en sparerunde igen – men så igen, det var også håbet i oktober sidste år,” siger Per Schultz-Knudsen.

Selv om sparerunden er massiv, er den mildere end først frygtet. Oprindeligt blev medarbejderne varslet, at der skulle spares 74 stillinger på redaktionerne. Men 40 af fyresedlerne er redaktionerne blevet skånet for, efter at ejerne af Jysk Fynske Medier sænkede overskudskravet.

”Vi tror stadig på fremtiden. Coronakrisen rammer Jysk Fynske Medier økonomisk, men ikke i en grad, så virksomheden er truet,” siger Per Schultz-Knudsen.

0 Kommentarer

Læs også

Jysk Fynske Medier

Jysk Fynske Medier har gennemført otte sparerunder på fire år

09. JUNI 2020
<span class=#ExDel19: Her er det, kandidaterne til hovedbestyrelsen kæmper for 6">

Op mod 40 stillinger kan være reddet i Jysk Fynske Mediers sparerunde

25. JUNI 2020
Forstå hvordan Jysk Fynske Medier gik fra 500 til 380 medarbejdere på tre år 1

Forstå hvordan Jysk Fynske Medier gik fra 500 til 380 medarbejdere på tre år

30. OKTOBER 2019
data_usage
chevron_left
chevron_right