Kæmpe corona-sparerunde i Jysk Fynske – skal skære op til 100 stillinger

”Vi har fået at vide, at besparelsen svarer til cirka 100 medarbejdere,” siger tillidsmand, som kalder det ”forfærdeligt”, at Jysk Fynske Medier igen skal spare

Medarbejderne på Jysk Fynske Medier er her til morgen blevet orienteret om, at der er endnu en kæmpe sparerunde forude.

”Vi skal igennem en sparerunde, som skal afbøde virkningerne af coronakrisen. Vi har fået at vide, at besparelsen svarer til cirka 100 medarbejdere,” siger tillidsrepræsentant Per Schultz-Knudsen.

Medarbejderne vidste godt, at der var en sparerunde forude. Ledelsen har varslet, at den seneste overenskomstaftale ville medføre besparelser svarende til den lønfremgang, medarbejderne fik.

”Det er kommet udefra”

Men Per Schultz-Knudsen fortæller, at sparerunden nu er blevet markant værre, end tillidsfolk og medarbejdere havde forventet, på grund af coronakrisen.

”Ledelsen har ikke skylden for den krise, vi står i. Det er coronakrisen og nedlukningen af samfundet. Det er kommet udefra,” siger han.

Ledelsen i Jysk Fynske Medier har tidligere meldt ud, at man forventede et annoncetab på cirka 100 mio. kr. i 2020 på grund af coronakrisen. Det tab har medarbejdere og ledelse sammen forsøgt at afhjælpe, blandt andet er medarbejderne gået 10 procent ned i løn i en periode.

Men i dag fik medarbejderne at vide på et videomøde, at ledelsen forventer at miste omkring 60 mio. kr. årligt på den lange bane, fordi annonceniveauet lægger sig lavere efter krisen. De penge skal findes ved besparelser.

”Det viser sig, at der er et fald i annonceindtægterne, som man vurderer vil beløbe sig til 60 mio. kr. årligt fremover. De beregninger bygger på virkningerne af finanskrisen og det fald, der kom derefter. Rosener (direktøren, red.) kalder det et trappetrin, man går ned på, og det trappetrin vinder vi ikke tilbage,” siger Per Schultz-Knudsen.

Kan ikke undgå fyringer

Han tror ikke på, man kan undgå fyringer ved at finde andre besparelser.

”Det kan jeg ikke forestille mig. Når vi er oppe i det antal millioner, der skal spares, så tvivler jeg meget på det. I alle andre sparerunder har vi jo også forsøgt at finde besparelser, men har været nødt til at tage fyringer hver gang.”

Det er langtfra første gang, Jysk Fynske Medier skal igennem en sparerunde. Per Schultz-Knudsen forventer, at ledelsen lægger frem, hvad medarbejderne ikke skal lave mere, når de nu igen bliver færre.

”Det er forfærdeligt, at vi skal igennem det igen. I forvejen har vi med de sparerunder, vi har været igennem, skåret organisationen så meget til, at folk er pressede i hverdagen. Hvis der ikke lægges en plan for, hvad vi ikke skal gøre mere, så vil kollegerne blive endnu mere pressede.”

For tidligt at sige antal redaktionelle stillinger

Det er for tidligt at sige, hvor mange stillinger der skal skæres redaktionelt. Forhandlingerne starter på fredag.

Det er også for tidligt at sige, hvor mange penge der kan findes uden at fyre, siger Per Schultz-Knudsen.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra adm. direktør Jesper Rosener.

5 Kommentarer

Anonym tidligere medarbejder
13. JUNI 2020
Så snart de 3 måneder med frivillig nedsat løn er gået, så kommer fyringerne. Forfærdelig ledelse og jeg er glad for jeg ikke arbejder der længere. Forfærdeligt arbejdsmiljø. Direktøren Jesper føre sig frem med stor løn check imens medarbejderne må nøjes.
Per Mikkelsen
10. JUNI 2020
Måske skulle ledelsen kigge indad. Hvis deres medarbejdere i forvejen er presset og tilmed frivilligt går ned i løn, så skal de ikke også have sådan en nyhed. Måske skulle deres direktør der også er formand i bestyrelsen i Jensens Bøfhus koncentrere sig om sit rigtige arbejde, og ikke bijobbe andre steder når hans primære arbejde bløder.
Helle Lenschow
9. JUNI 2020
Det er synd for de ansatte. De er gået end i løn mm under krisen. Og de løber hurtigere end nogensinde.
Helle Lenschow
9. JUNI 2020
Det er synd for de ansatte. De er gået end i løn mm under krisen. Og de læber hurtigere end nogensinde.
mogens laier
9. JUNI 2020
Der er et stort problem med den direktion i Jyske Fynske Medier, der vælter sig i millioner, hver gang de har købt et eller andet op for millioner de får fra staten, så skal der spares,medarbejder skal fyres, måske er det snart direktionens tyr til at køre på glidebanen.

Flere

Læs også

Nu er jysk-fynsk lønnedgang en realitet – kun 10 procent har sagt nej

Nu er jysk-fynsk lønnedgang en realitet – kun 10 procent har sagt nej

20. MARTS 2020