Nu er jysk-fynsk lønnedgang en realitet – kun 10 procent har sagt nej

1.119 ansatte i Jysk Fynske Medier har sagt ja til frivilligt at gå 10 procent ned i løn i april, maj og juni. Dermed er de ansatte sikret mod afskedigelser de kommende tre måneder

Senest i dag klokken 10 skulle de ansatte i Jysk Fynske Medier på mail svare på, om de ville gå 10 procent ned i løn i april, maj og juni for at hjælpe mediehusets pressede økonomi under coronakrisen.

Og det har 1.119 ud af de i alt cirka 1.500 ansatte i mediehuset nu sagt ja til. 10 procent har aktivt svaret nej, mens omkring 100 ikke har svaret. Det fortæller tillidsmand Per Schultz-Knudsen.

”Jeg synes, det er flot, at der er så mange, som bakker op om vores initiativ. 90 procent af dem, der har svaret, har sagt ja. Jeg troede ikke på, at vi nåede op på det resultat,” siger han.

Ingen afskedigelser i tre måneder

Resultatet betyder, at der nu er indgået en aftale om lønnedgang, som indebærer, at der ikke vil ske afskedigelser i Jysk Fynske Medier de kommende tre måneder.

”Ledelsen har altså givet afkald på deres ledelsesret til at kunne fyre de næste tre måneder,” forklarer Per Schultz-Knudsen.

Frygter du ikke, at ledelsen bare hakker hårdt til og fyrer efter de tre måneder, hvis det stadig ser sort ud?

”Hvis det ser helt sort ud med økonomien til den tid, kan vi godt stå i den situation. Men vi kan også håbe, at vi er kommet så godt igennem krisen, at det ikke er nødvendigt,” siger han.

Lønnedgangen omfatter både de ansatte og ledelsen samt honorarer til Jysk Fynske Mediers bestyrelse. Mediehuset har vurderet, at coronakrisen kommer til at koste Jysk Fynske Medier 100 millioner kroner.

Kun enkelte kritiske tilbagemeldinger

Det var tillidsrepræsentanterne for de redaktionelle medarbejdere i Jysk Fynske Medier, der selv fremsatte tilbuddet om lønnedgang søndag for at afbøde effekterne af coronavirus.

Det har siden mødt kritik og skepsis fra både andre tillidsfolk og DJ, der ikke blev involveret i beslutningen.

”Det er ikke en løsning, jeg ville have anbefalet,” har DJ-formand Tine Johansen sagt.

Men Per Schultz-Knudsen fortæller, at han kun har fået enkelte kritiske tilbagemeldinger fra kollegerne.

”Det er jo et udtryk for, at folk i den her situation føler, at vi er nødt til at stå sammen for at komme igennem krisen. Ikke kun i hele samfundet, men også i vores egen virksomhed,” siger han.

2 Kommentarer

Ulf Bjørton
24. MARTS 2020
1119 ud af 1500 har sagt ja.
10 procent, altså cirka 150 har sagt nej, mens omkring 100 ikke har svaret. Det giver i alt cirka 1369. Hvad har de sidste omkring 130 så gjort?
Michael Kjærgård
21. MARTS 2020
Kudos til Per Schultz-Knudsen, som jeg ellers ikke altid har været enig med, mildt sagt, for at køre den her hjem uden om forbundet, vel vidende at det ikke nødvendigvis bliver omkostningsfrit i forhold til muligheden for at kunne vende tilbage til HB. DJ's interesse i den her sag er at holde fanen højt med aldrig at opgive erhvervede goder, koste hvad det vil - medlemmernes på JFM er at holde liv i deres arbejdsplads, koste hvad det vil. Per valgte den rigtige side her.

Læs også

Sådan rammer massefyringen på Jysk Fynske Medier

Medarbejderne i Jysk Fynske Medier går frivilligt ned i løn

16. MARTS 2020

DJ-formand undrer sig over jysk-fynsk aftale om lønnedgang

16. MARTS 2020

Jysk-fynsk aftale om lønnedgang møder skepsis fra tillidsfolk

17. MARTS 2020