30 redaktionelle stillinger skal nedlægges i Jysk Fynske Medier

Den endelige spareplan på Jysk Fynske Medier er i dag forhandlet på plads. 30 redaktionelle stillinger skal nedlægges. Oprindeligt var der udsigt til 74 stillingsnedlæggelser

Det samlede antal redaktionelle stillinger, der skal nedlægges i stor sparerunde på Jysk Fynske Medier, er nu fundet. Sparerunden kommer især på grund af tabte annonceindtægter i mediehuset grundet coronakrisen.

I alt skal der nedlægges 30 stillinger. Det fortæller tillidsrepræsentant i mediehuset Per Schultz-Knudsen til Journalisten.

”Det ender med, at der skal nedlægges 30 redaktionelle stillinger,” siger han.

Antallet af stillinger, der skal nedlægges, er langt mindre end først frygtet i mediehuset. I går blev der forhandlet en aftale på plads, som årligt sikrede 32,5 millioner kroner mere til at fastholde ansatte i mediehuset.

Det har reddet flere stillinger i sparerunden.

”Det samlede antal stillinger, vi skulle have været af med, var 74 stillinger, som nu er kommet ned på 30,” siger Per Schultz-Knudsen.

Resignerede ansatte

Per Schultz-Knudsen mener ikke, der kan være tvivl om, at nedskæringerne og fyringerne vil ramme kvaliteten af mediehuset. Men:

”Det vil altid kunne mærkes, men det er jo langt færre end de 74 stillinger, som vi troede, vi skulle af med. Og det kommer helt an på, hvordan de fordeles. Hvis der lander mange et sted, vil det mærkes, men jeg har en forventning om, at de fordeles, så det ikke kun er et sted, der bærer det hele,” siger Per Schultz-Knudsen.

Fyringsrunden effektueres den 1. juli. Tillidsrepræsentanten ved endnu ikke, hvordan fyringerne fordeler sig.

”Vi ved ikke, hvor det bliver endnu, bortset fra de syv af dem, der er fra printcentralen i Esbjerg,” siger han.

Jysk Fynske Medier har været igennem seks spare- og fyringsrunder siden mediehusets fødsel i 2014. Det har ofte affødt frustration og vrede hos de ansatte. Men denne gang, har Per Schultz-Knudsen tidligere fortalt Journalisten, er stemningen mere resignerende hos de ansatte.

”I de andre sparerunder har vi kunnet pege fingre ad ledelsen, fordi de ikke havde været forudsigende nok eller ikke havde truffet de rigtige beslutninger. Nu er det svært at sige, hvem der har skylden.”

”Det er ikke vores ledelse, der er skyld i coronakrisen. Er det så Mette Frederiksens skyld, at det går ned, fordi hun lukkede samfundet ned? Nej, det var nok fornuftigt nok. Der er en anderledes følelse af opgivelse, fordi vi ikke kan rette vores vrede og frustration mod nogen,” siger han.

Beholder praktikanter

Per Schultz-Knudsen fortæller desuden, at besparelserne ikke kommer til at ramme antallet af praktikanter, som Jysk Fynske Medier gør brug af.

”Med hensyn til praktikanter har vi besluttet ikke at nedlægge praktikantstillinger,” siger han.

”Vi er en stor koncern, og vi har en uddannelsesmæssig forpligtelse. Derfor vil det være forkert at spare der. Det ville være nemme frugter at tage, men det ville også gøre, at vi ikke kunne leve op til vores uddannelsesmæssige forpligtelse.”

0 Kommentarer

Læs også

<span class=#ExDel19: Her er det, kandidaterne til hovedbestyrelsen kæmper for 6">

Op mod 40 stillinger kan være reddet i Jysk Fynske Mediers sparerunde

25. JUNI 2020
Steffen Lilmoes

”Find noget arbejde, som ikke kan automatiseres. Ellers risikerer du at blive arbejdsløs”

24. JUNI 2020