search

Jysk Fynske Medier har gennemført otte sparerunder på fire år

Det blev kaldt en festdag, da Jysk Fynske Medier blev skabt i 2015. Siden har medarbejderne lagt ryg til utallige sparerunder. Få overblikket her

Medarbejderne i Jysk Fynske Medier er efterhånden vant til at skulle vente bekymrede ved telefonen i forbindelse med fyringsrunder.

Således har mediekoncernen været igennem talrige fyringsrunder, siden den blev skabt i 2015 efter en fusion, hvor Fynske Medier, Syddanske Medier og Jyske Medier blev til det store mediehus med navnet Jysk Fynske Medier.

I dag er det blevet meldt ud, at Jysk Fynske Medier skal spare det, der svarer til 100 stillinger. Dermed tager koncernen endnu et dyk efter de glade dage i 2015, hvor det ved fusionen hed sig, at det var ’en festdag for journalistikken’. Dengang var der cirka 500 redaktionelle medarbejdere i mediekoncernen.

Juni 2016

Koncernen havde eksisteret i omkring et år, da den første store sparerunde blev sat i gang. I 2016 skulle der findes 140 mio. kroner i besparelser. 6 mio. kr. af dem skulle findes på det redaktionelle område.
Jysk Fynske Medier fyrede i denne runde syv medarbejdere og nedlagde 65 redaktionelle stillinger i huset.

April 2017

Allerede året efter skulle der spares igen.

Målet var 3,7 mio. kr. årligt, som blev fundet ved at skære i udgifter til transport, freelancebudgetter og efteruddannelse, og man slap derfor for fyringer.

September 2017

Men senere på året 2017 kunne Jysk Fynske Medier ikke undgå fyringer, og denne gang var det fotografernes tur. I alt skulle der findes fem mio. kr. på fotoredaktionen.

December 2017

Et par måneder senere, i december 2017, fik medarbejderne igen besked om, at der skulle spares. Meldingen fra ledelsen var, at der skulle afskediges seks medarbejdere, men det endte med en aftale, hvor en række medarbejdere gik på pension og efterløn før tid, og fire medarbejdere gik ned i tid.

Juni 2018

I juni 2018 blev endnu en stor sparerunde meldt ud. Denne gang skulle der findes 90 millioner kroner. Det betød, at fem redaktionelle medarbejdere blev fyret, mens otte fik en frivillig fratrædelse.

Oktober 2019

I efteråret 2019 meldte ledelsen endnu en voldsom sparerunde ud. Denne gang skulle der nedlægges 52 redaktionelle stillinger.

Fyringsrunden ramte især fotograferne hårdt, hvor 15 af koncernens 25 fotografstillinger blev nedlagt.

Maj 2020

Kort efter Jysk Fynske Mediers overtagelse af Helsingør Dagblad bliver det nye medlem af koncernen beskåret. To ud af 14 redaktionelle ansatte bliver fyret på Helsingør Dagblad. Samtidig er to faste freelancere i redigerende roller opsagt, og fire ansatte i salg, administration og distribution er blevet fyret. Ligeledes er redigeringen og opsætningen af avisen blevet overført til Jysk Fynske Mediers printcentral i Esbjerg.

Det samme skete i Hovedstadens Mediehus, som i samme ombæring blev overtaget af Jysk Fynske Medier.  Hovedstadens Mediehus står bag ugeaviser som Frederiksberg Bladet, Amager Bladet og Østerbro Avis, hvor to journalister blev fyret.

Juni 2020

Medarbejderne på Jysk Fynske Medier har i dag fået at vide, at der skal findes besparelser svarende til cirka 100 medarbejdere.

Den store sparerunde skyldes først og fremmest coronakrisen, lyder forklaringen fra ledelsen.

Rettelse: Artiklens rubrik er ændret fra syv til otte sparerunder, da vi har tilføjet sparerunden på Helsingør Dagblad, som Jysk Fynske Medier overtog i maj 2020. 

Kommentarer
5
Jan Hillers
09.06.20 13:09
Det er Den Nødvendige Journalistik, der berettiger disse medier. Den skal udføres af nok og dygtige journalister.
Ledelsen skruer på de forkerte håndtag og fører skuden ud over afgrunden.
Fremhævet af Journalisten
KAY RASMUSSEN
09.06.20 14:32
Det må vel være på tide, at der skiftes ud i bestyrelsen for selskabet - og på de øverste administrative poster?
Fremhævet af Journalisten
Geert Madsen
09.06.20 18:30
De mange fyringer har sat sit tydelige spor på avisens indhold. JV Kolding-udgaven er så tynd, at man kan se igennem den. Halvdelen af artiklerne har været bragt/eller bliver bragt i Kolding Ugeavis, og brugen af mega store billeder er steget i takt med, at antallet af medarbejdere er dalet. Det må være hårdt at høre til blandt de lokale medarbejdere, der skal sørge for en lokal udgave. De må ligge søvnløse...
Fremhævet af Journalisten
Brian Bjeldbak
10.06.20 10:26
Et grundbegreb er, at man aldrig skal spare, hvor kunderne se det. Det begreb kender JFM's ledelse tydeligvis ikke.
Vores lokale avis, Viborg Folkeblad, består mest af afskrifter fra retsinstanser, gengivelse af politiets twitter-opslag, standardartikler direkte fra Ritzau, kopier af pressemeddelser, kopier af artikler fra de større dagblade i koncernen og lidt sport (altid taknemmeligt stof).

Nu bruger ledelsen corona-epidemien som undskyldning for endnu en voldsom sparerunde - selvsamme epidemi, som har bibragt kvalitetsdagblade mange nye abonnenter, men det er åbenbart ikke tilfældet i JFM's butik.

Koncernen Jysk-Fynske Medier er en skændsel. De burde tage konsekvensen og lukke sig selv.
Fremhævet af Journalisten
Niels Riis Ebbesen
10.06.20 17:10
Hva’ med om Jysk- Fynske Medier en gang for alle lavede den ultimative sparerunde, hvor de lukkede hele butikken.
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen