Jysk Fynske vil afskedige seks – tillidsmand håber på nul

Jysk Fynske Mediers ledelse har meldt ud i en intern mail, at seks redaktionelle medarbejdere vil blive opsagt i december. Tillidsrepræsentant forventer dog, at antallet kan forhandles ned. Hun håber helt at undgå fyringer

Ledelsen i Jysk Fynske Medier har meldt ud til medarbejderne i en mail, at seks redaktionelle medarbejdere vil blive afskediget ved udgangen af december. Derudover vil "et antal ledige stillinger" ikke blive genbesat, lyder det.

"Det har været en udfordring at tilpasse det redaktionelle budget for 2018, fordi de traditionelle printmarkeder, som leverer langt den største del af vores omsætning, også i det nye år vil være under pres. Det har derfor været nødvendigt at reducere omkostningerne på en række områder," lyder det i mailen, som Journalisten og Mediawatch har læst.

Tillidsrepræsentant Lene Sarup forventer dog, at man kan forhandle antallet af fyringer ned.

"Lige nu er der krav om besparelser svarende til seks stillinger. Så har vi 14 dages forhandlingsfrist. Jeg tror på, vi kan bringe det tal ned," siger hun til Journalisten.

Tror du, I helt kan undgå afskedigelser?

"Det vil jeg håbe. Det er jo jul, så jeg må gerne ønske noget," siger Lene Sarup.

Flere sparerunder

Men hun er ikke overrasket over, at Jysk Fynske Medier rammes af endnu en spareplan.

"Det vidste vi jo godt. Vi vidste ikke, at der skulle spares, men vi vidste godt, at det er hårde tider. Abonnementerne falder, annonceindtægterne falder, så det er ingen overraskelse. Vi havde da håbet, at budgettet kunne falde på plads uden at afskedige, at vi kunne klare tingene med naturlig afgang og nedskæringer, der ikke går ud over enkeltpersoner," siger hun.

Det er ikke Jysk Fynske Mediers første sparerunde i år. Tidligere på året nedlagde mediehuset syv fotograf-stillinger, og i forbindelse med opkøb af lokalaviser fra Politikens Lokalaviser blev der også gennemført en sparerunde.

I sidste uge valgte chefredaktør og redaktionel udviklingsdirektør Troels Mylenberg at forlade selskabet, fordi han ikke var enig i strategien. Han savnede midler til udvikling.

Bestyrelsesformand Gert Eg fortalte i den forbindelse til Journalisten, at udviklingsbudgettet blev skåret med 5 mio. kr.

Journalisten har beskrevet Jysk Fynske Mediers rejse som koncern i artiklen "Jysk Fynske medier fra "festdag" til "fucked".

0 Kommentarer