DR-konflikt er udskudt med to uger

Forligsmanden har udskudt lockout og strejke i DR til 15. juni. Parterne mødes igen i næste uge efter at have forhandlet ”til langt ud på natten” (Rubrik ændret)

Fra på mandag skulle en stor del af de 850 DR-journalister, som er ansat på DJ-overenskomster, være udeblevet fra arbejde på grund af storkonflikt, lockout og strejke.

Men det har forligsmanden udskudt med 14 dage til 15. juni. Det skete, da DJ’s forhandlere mødtes med DR’s forhandlere på arbejdsgiversiden i forligsinstitutionen onsdag.

”De har holdt møde til langt ud på natten,” siger Claus Iwersen, forhandlingschef i DJ, som ikke selv var til stede.

Der er tavshedspligt om forhandlinger i forligsinstitutionen, så han kan ikke sige noget om, hvorvidt parterne har nærmet sig hinanden.

”Men der er ingen tvivl om, at et forløb på 14-15 timer sætter sine spor. En del af tiden er gået med at informere forligsen om, hvad der er foregået indtil nu, og så har der været nogle forhandlinger,” siger Claus Iwersen.

Parterne skal mødes igen torsdag den 4. juni.

”Og så kan man sige, hvorfor mødes de ikke bare i morgen? Men en gang imellem skal man ud af et rum, have noget frisk luft, og så får man måske en god idé. For eksempel hvis man cykler en tur,” siger Claus Iwersen og tilføjer:

”Alt går ud på til sidst at finde en løsning, som vores medlemmer vil stemme ja til.”

De nuværende overenskomster i DR udløber på mandag den 1. juni. DJ har blandt andet ønsket lønstigninger på 8,1 procent, og helst på basislønnen. Men forhandlingerne om nye overenskomster er gået i hårdknude i slutspurten og er derfor end i forligsinstitutionen.

Forligsmanden kan ifølge reglerne udskyde strejke og lockout med 14 dage to gange i løbet af en forhandling.

Præcisering: Rubrikken til denne historie er ændret fra ”DR-strejke er udskudt med to uger” til ”DR-konflikt er udskudt med to uger”, da ordet ‘konflikt’ er mere dækkende, da der er varslet både lockout og strejke.

8 Kommentarer

Christian Lindhardt, chefredaktør Journalisten
29. MAJ 2020
Vi har valgt at præcisere rubrikken til denne historie, så den nu hedder "DR-konflikt er udskudt med to uger", da ordet 'konflikt' er mere dækkende.
Mellemrubrikken 'Stor ærefrygt' er ligeledes fjernet, da den henviste til et afsnit, som blev fjernet inden artiklen blev publiceret.
Og svar til John Wilken: Journalistens fadæse for 18 år siden i 2002 står ikke lysende klart, men den skal jeg da have læst op på.
John Wilken
28. MAJ 2020
Har Journalisten da fuldstændig glemt sine fadæser fra konflikten i 2002? Dengang oplevede vi, at vores fagblad per spørgeskema til de strejkende lavede en nøjagtig opgørelse over ja- og nejstemmer i de enkelte afdelinger. Det var en god hjælp til ledelsens fremtidige arbejde. Efter konflikten lod man et kendt pr-bureau evaluere de strejkendes pr-arbejde. Det blev naturligvis til dumpekarakter. Ingen skulle åbenbart kunne tage redaktionen i at være forudindtaget i den konflikt.
Grunden til at vi udgiver et fagblad er, at det er talerør for medlemmernes interesser. Ellers har det ingen eksistensberettigelse. Så tag jer sammen denne gang på redaktionen. Og sæt jer så lige ind i de fagretlige regler. Det er da det mindste, man kan forlange
Michael Kjærgård
28. MAJ 2020
Noget helt andet: Hvad handler den mystiske mellemrubrik 'Stor ærefrygt' om?
Peter Skafte
28. MAJ 2020
I øvrigt får freelancere dog feriepenge og genetillæg oveni timelønnen på 279,- i DR. Håber så sandelig, det også gælder dig Jørn Stjerneklar.
Jeg er samtidig helt på linje med ovenstående indlæg fra Mathias Bay om DR-freelancernes forhold.
Mathias Bay Lynggaard
28. MAJ 2020
Det er altså lidt pinligt, at mit eget fagblad stadig ikke kan skelne mellem grundlæggende termer som strejke, lockout og konflikt, når der skal laves en overskrift. Som andre har påpeget, er det konflikten, der er udskudt.

Jørn Stjerneklar, det er et krav i forhandlingerne, at freelancerne får mindst de samme lønstigninger som de fastansatte. Helst mere. Det fortjener de.

Flere

Læs også

Overblik/ Forstå konflikten, der truer store dele af DR med nedlukning

19. MAJ 2020
DR forlangte at se alle kommuners beredskabsplaner inden for to dage - nu beklager DR

DR er truet af stor strejke midt i coronakrisen

19. MAJ 2020
Tine Johansen

DJ om storkonflikt i DR: Dybt besynderligt lockoutvarsel

19. MAJ 2020