
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Fra på mandag skulle en stor del af de 850 DR-journalister, som er ansat på DJ-overenskomster, være udeblevet fra arbejde på grund af storkonflikt, lockout og strejke.
Men det har forligsmanden udskudt med 14 dage til 15. juni. Det skete, da DJ’s forhandlere mødtes med DR’s forhandlere på arbejdsgiversiden i forligsinstitutionen onsdag.
”De har holdt møde til langt ud på natten,” siger Claus Iwersen, forhandlingschef i DJ, som ikke selv var til stede.
Der er tavshedspligt om forhandlinger i forligsinstitutionen, så han kan ikke sige noget om, hvorvidt parterne har nærmet sig hinanden.
”Men der er ingen tvivl om, at et forløb på 14-15 timer sætter sine spor. En del af tiden er gået med at informere forligsen om, hvad der er foregået indtil nu, og så har der været nogle forhandlinger,” siger Claus Iwersen.
Parterne skal mødes igen torsdag den 4. juni.
”Og så kan man sige, hvorfor mødes de ikke bare i morgen? Men en gang imellem skal man ud af et rum, have noget frisk luft, og så får man måske en god idé. For eksempel hvis man cykler en tur,” siger Claus Iwersen og tilføjer:
”Alt går ud på til sidst at finde en løsning, som vores medlemmer vil stemme ja til.”
De nuværende overenskomster i DR udløber på mandag den 1. juni. DJ har blandt andet ønsket lønstigninger på 8,1 procent, og helst på basislønnen. Men forhandlingerne om nye overenskomster er gået i hårdknude i slutspurten og er derfor end i forligsinstitutionen.
Forligsmanden kan ifølge reglerne udskyde strejke og lockout med 14 dage to gange i løbet af en forhandling.
Præcisering: Rubrikken til denne historie er ændret fra ”DR-strejke er udskudt med to uger” til ”DR-konflikt er udskudt med to uger”, da ordet ‘konflikt’ er mere dækkende, da der er varslet både lockout og strejke.
8 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Mellemrubrikken 'Stor ærefrygt' er ligeledes fjernet, da den henviste til et afsnit, som blev fjernet inden artiklen blev publiceret.
Og svar til John Wilken: Journalistens fadæse for 18 år siden i 2002 står ikke lysende klart, men den skal jeg da have læst op på.
Grunden til at vi udgiver et fagblad er, at det er talerør for medlemmernes interesser. Ellers har det ingen eksistensberettigelse. Så tag jer sammen denne gang på redaktionen. Og sæt jer så lige ind i de fagretlige regler. Det er da det mindste, man kan forlange
Jeg er samtidig helt på linje med ovenstående indlæg fra Mathias Bay om DR-freelancernes forhold.
Jørn Stjerneklar, det er et krav i forhandlingerne, at freelancerne får mindst de samme lønstigninger som de fastansatte. Helst mere. Det fortjener de.
Flere