DJ jubler: Hjælpepakker genåbnes

Den nye hjælpepakke lemper kravene, så flere freelancere kan få økonomisk hjælp

De seneste dages strammere corona-restriktioner betyder, at et bredt flertal på Christiansborg genåbner hjælpepakkerne til erhvervs- og kulturlivet.

Og det er gode nyheder, lyder det fra Dansk Journalistforbund.

”Det er utroligt vigtigt – især for freelancere, selvstændige og kombinatører,” siger politisk konsulent Hans Jørgen Dybro.

Han hæfter sig ved, at aftalen lemper kravene for, at freelancere kan modtage penge fra hjælpepuljen.

”Nu er det ikke kun, hvis man er direkte ramt af nedlukningen, at man kan få kompensation. Det kan man også, hvis man har et generelt omsætningstab på mindst 30 procent. Det er supergodt for freelancerne,” siger Hans Jørgen Dybro.

Freelancere i en svær situation

Dermed ligner den nye hjælpepakke dem, der blev vedtaget i foråret.

”Mange freelancere står i en svær situation. Men det er nemmere at dokumentere, at man har haft et generelt indtægtstab på grund af corona, end at dokumentere, at man er direkte berørt af nedlukningen,” forklarer Hans Jørgen Dybro.

Alle i hele landet kan søge kompensation, og det er dermed ikke begrænset til de kommuner, som er hårdest ramt af restriktioner. Mandag blev 38 kommuner pålagt nye restriktioner, og i går blev det omfattet til at gælde i alt 69 kommuner.

I de kommuner, som blev lukket ned 9. december, kan man søge kompensation fra den dato. I resten af landet kan der søges kompensation fra 11. december.

Bag aftalen står regeringen, Venstre, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Konservative og Alternativet.

0 Kommentarer

Læs også

Overblik/ Her er hjælpepakken til medierne

02. APRIL 2020

Forlængelse af hjælpepakke til medierne vækker glæde

15. MAJ 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right