Radio24syv om udskydelse af FM4: Et plottwist af dimensioner

Radio- og TV-nævnet har udskudt udbuddet af FM4, fordi der ikke længere er flertal bag medieaftalen. På Radio24syv er medarbejderne overraskede. ”Nu er alt oppe i luften igen. Det er smadderforvirrende,” siger tillidsrepræsentant. Få overblikket over, hvad der sker med FM4, her

Egentlig var der lagt op til, at FM4-udbuddet skulle have været afgjort i går – med den eneste ansøger, det regionale FM4-bud, som vinder.

Men så tikkede der en pressemeddelelse ind fra Kulturstyrelsen: Radio- og TV-nævnet udskød beslutningen, fordi der ikke længere var politisk flertal for den seneste medieaftale.

På Radio24syv er meldingen om, at udbuddet er udsat, endnu en forvirrende udvikling i sagaen om FM4.

”Vi blev meget overraskede over den her drejning. Det er kommet bag på os. Det er virkelig et plottwist af dimensioner,” siger supplerende tillidsrepræsentant Ida Herskind.

”Det er en ny situation igen, igen, igen. Vi havde håbet på en afklaring, inden nogen af os gik på sommerferie,” siger hun.

Skaber et håb

Ifølge Ida Herskind er det også en nyhed, der vækker et håb hos medarbejderne på Radio24syv.

”Nu er alt oppe i luften igen. Det er smadderforvirrende. Men det skaber et lille håb om, at vi kan beholde FM-båndet,” siger hun.

Samtidig har der også inden folketingsvalget været luftet en mulighed for, at Radio24syv kunne byde ind på en ny DAB-kanal. Det vides heller ikke, om den bliver sendt i udbud, og dermed er der mange uafklarede spørgsmål for de ansatte.

”Folk synes, det er forvirrende, at de ikke ved, hvad deres personlige arbejdsforhold egentlig er om kort tid,” siger hun.

Vil gerne have hurtig afklaring

Ida Herskind og Radio24syvs ansatte håber, at der hurtigt kommer svar på, hvad der skal ske med FM4-udbuddet.

”Vi håber bare, at kulturministeren og ordførerne hurtigst muligt finder en afklaring og kommer frem til, at vi kan søge på udbuddet igen, uden at der er en geografisk begrænsning,” siger Ida Herskind.

Synes I processen, har været for dårlig?

”Det er en proces, der nærmest er mere forvirrende end Brexit. Ingen kan længere forudsige, hvad der sker. Det er mega frustrerende. Men det giver også håb,” siger hun.

Ifølge Ida Herskind har direktør Jørgen Ramskov skrevet ud til medarbejderne og rost dem for at holde hovedet koldt trods de skiftende udmeldinger om FM4.

”Jeg tror, han er stolt over, at vi fortsætter med at arbejde så hårdt,” siger hun.

”Selv om nogle få er stoppet, løber vi ikke væk. Vi forsøger at have is i maven. Der er ikke gået lukning i den, tværtimod.”

Hvad sker der nu?

Men hvad skal der overhovedet ske, nu hvor FM4-bolden igen er kastet op i luften?

Den nye socialdemokratiske kulturminister, Joy Mogensen, skriver i en mail til Mediawatch, at spørgsmålet om FM4 har høj prioritet:

”Regeringen vil snarest muligt tage stilling til udbuddet af FM4-kanalen. Det ligger højt på min dagsorden, at vi kan få en hurtig afklaring. Jeg vil derfor drøfte sagen med medieordførerne, så snart det kan lade sig gøre,” skriver Joy Mogensen.

Mediawatch skriver, at ifølge køreplanen for udbuddet skal afgørelsen senest ske på mandag 1. juli. Der er kun kommet ét bud indtil nu, nemlig fra Radio FM4 A/S, som består af et konsortium af regionale mediehuse med Jysk Fynske Medier i spidsen.

Hos FM4 A/S, som er de regionale radiobyderes fælles selskab, henholder adm. direktør Anne-Marie Dohm sig ikke desto mindre stadig til den oprindelige tidsfrist for udbuddet 1. juli.

”Jeg forventer, at en ansvarlig regering vil følge den tidsplan, som har ligget klar siden marts måned. Man er så tæt på at have implementeret den beslutning, at alt andet vil være useriøst,” siger hun til Mediawatch.

Skarp kritik fra Krab

Anders Krab-Johansen, administrerende direktør i Berlingske Media, ønsker ikke at oplyse, om Berlingske vil byde på sendetilladelsen igen, hvis vilkårene ændres.

”Jeg er helt holdt op med at kommentere alle de mærkelige udspil, kommentarer og ændringer, der kommer,” siger han ifølge Berlingske til Ritzau.

Radio- og TV-nævnet besluttede på et møde i går at udskyde sin stillingtagen vedrørende tildeling af sendetilladelse til den fjerde FM-radiokanal.

Ændret politisk virkelighed

Ifølge fungerende formand for Radio- og TV-nævnet Anne Kristine Axelsson har den mediepolitiske virkelighed ændret sig efter valget.

”Det fremgår af det politiske forståelsespapir udarbejdet af Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, at der efter folketingsvalget ikke længere er et flertal bag medieaftalen, som danner grundlaget for udbuddet af radiokanalen,” udtalte hun i går på Kulturstyrelsens hjemmeside.

Ifølge Radio- og TV-nævnet er vurderingen i Kulturministeriet og Justitsministeriet, at der er en saglig grund til at udskyde beslutningen, indtil den nye regering har haft mulighed for at tage stilling til, om udbuddet af radiokanalen skal gennemføres på det foreliggende grundlag.

1 Kommentar

Marie E Rasmussen
30. JUNI 2019
Som lytter til en fantastisk radio 24/7. Ønsker jeg som lytter at den nye regering mener at public service er en meget vigtig del af vores demokrati. Og det er radio 24/7 en mega del af så den skal ha en meget vigtig plads på DAB Ellen FM- nettet
PS. Helst en del af FM-nettet
Og så skal Danmarks Radio ikke skæres ned .
data_usage
chevron_left
chevron_right