Mulig budkrig: Radio24syv kan få konkurrence om DAB-kanal

Radio24syv kan ikke være sikker på at vinde DAB. Konsortiet i provinsen, der byder på FM4, er måske også interesseret i den nye DAB-kanal. ”Med vores interesse i FM4 må vi også kigge på det her,” siger Anne-Marie Dohm (Rettet kl. 17.51)

Budkrig. Det risikerer Radio24syv, hvis kanalen, som programchef Mads Brügger i dag sagde til Journalisten, vælger at byde ind på den nye DAB-kanal.
For mediekonsortiet bag FM4 med Jysk Fynske Medier i spidsen sender lige nu lange blikke mod DAB-kanalen, der får et årligt budget på 70 millioner kroner.
”Jeg regner med, at der kommer en bekendtgørelse, og så må vi se på det. Alle har jo mulighed for at søge, og med vores interesse i FM4 må vi også kigge på det her,” siger Anne-Marie Dohm, der står i spidsen for at vinde FM4-udbuddet på vegne af Jysk Fynske Medier, Aarhus Universitetsforlag og Folkeuniversitetet. 

Næsten samme budget

Anne-Marie Dohm bemærker, at økonomien i at overtage Radio24syvs sendetilladelse stort set er den samme som at vinde retten til at drive den nye DAB-kanal.

Imens DAB-kanalen årligt modtager 70 millioner kroner, får vinderen af FM4-udbuddet omkring 90 millioner kroner årligt – men dertil skal der også afsættes penge til at drive en hjemmeside og en DAB-kanal.

”Det vil sige, at økonomien er næsten den samme,” siger Anne-Marie Dohm.

Anne-Marie Dohm betegner DAB-forliget som en åbning af markedet med flere aktører på banen.

”Det er først nu, at det kommer frem, at der kommer en spiller mere på markedet, der har næsten samme finansiering som FM4,” siger hun.

Udbuddet af DAB-kanalen ændrer dog ikke på Jysk Fynske Mediers interesse i at byde på FM4-kanalen, når Radio24syv holder op med at sende.

”Vi vil give et bud på en radiokanal med høj kvalitet, og det er det, vi vil fokusere på nu,” siger Anne-Marie Dohm,

Forringer DAB-kanalen muligheden for at drive FM4?

”Det er i hvert fald en vilkårsændring, fordi der kommet en aktør mere,” siger hun.

Mulighed for double up

Der er i forliget ingen krav til, hvor DAB-kanalens redaktion skal ligge. Det giver Radio24syv mulighed for at byde på DAB-kanalen.
”Vi håber, at det kan blive vores redning, men det er jo ikke sikkert,” sagde stedfortrædende tillidsrepræsentant Ida Herskind tidligere i dag.

Jysk Fynske Medier kan byde på DAB-kanalen, hvis FM4 glipper.
Det fremgår af aftaleteksten, at samme virksomhed ikke kan drive både FM-kanalen og DAB-kanalen.

(Rettet klokken 17:51: I en tidligere version har det fremgået, at FM4-kanalen og DAB-kanalen kan drives af samme virsomhed. Det er ifølge aftaleteksten imidlertig ikke muligt)

6 Kommentarer

Mogens Laier
27. JUNI 2019
Jeg spørger måske lidt dumt, men en <<dab radio til bilen har jeg ikke stødt på
Hasse Boe
9. MAJ 2019
Vestdanmark har hårdt brug for en stærk statsstøttet public service radiokanal. En radio med hovedredaktion i Jylland eller Fyn. En radio, der kigger udefra på København og ikke omvendt. Skal skævridning af Danmark stoppe? Skal landet sigte på homogen udvikling? - Så kan vi starte med både en FM-radio og en Dab-radio i Vestdanmark. Her bor 4,5 mio.af Danmarks knap 6 mio indbyggere. Men foreløbig opererer alle radio-tv public service kanaler fra København. Det må stoppe nu! For 3-400 år siden var København centrum i Norden. Nu er det Danmarks yderste udkant
Anders Svendsen
7. MAJ 2019
Hvis jeg har forstået det korrekt, så opretter man blot to forskellige cvr-numre, og så kan man sagtens drive begge kanaler.

*Britt Bager giver dobbelt thumbs up i baggrunden*
Jan Hillers
4. MAJ 2019
DF og co har etableret denne
DF og co har etableret denne redningsplanke for det populære Radio24Syv, som jeg selv lytter mere til end P1. Men jeg havde set frem til den DAB-kanal med kultur, som nu droppes. DR fjerner jo tre DAB-kanaler med bla jazz og rock. Og så skulle den da vist erstattes med en kulturkanal. Det glemmes ofte - og også her.
Med Radio24Syv som DAB får jeg fremover ingen taleradio efter kl 18.05 når jeg kører bil. P1 har længe af uforståelige årsager droppet FM-sending kl 18.05.
Jysk-Fynske Mediers projekt er sikkert dødsdømt, hvis Radio24Syv fortsætter.
Det klogeste ville være at ændre betingelserne for FM-kanalen, så der ikke er tåbelige betingelser. Det er vel nok at skrive, at det er et krav, at der sendes en del fra provinsen.
Radio24Syv blev først god, da Jørgen Ramsgaard kom til. Hvordan mon det påvirker, at han har fået ny stilling !?
Simon Andersen
3. MAJ 2019
Nej, det er ikke helt åbent.
Nej, det er ikke helt åbent. Det fremgår af Kulturministeriets pressemeddelelse, at "samme selskab kan ikke få programtilladelse til både den fjerde FM-kanal – der nu er i udbud – og den nye DAB-kanal."

Det bliver derfor spændende, at vi nu - efter alt at dømme - får tre taleradioer - og hermed også en forankret i Vestdanmark - så lytterne kan vælge præcis den, de finder bedst.

Flere

data_usage
chevron_left
chevron_right