”Jeg gik ind på Jørgens kontor og sagde: Fyr mig, så jeg kan komme videre med mit arbejde”

Mens politikerne debatterer DAB, og en ændring af FM4-udbuddet ser mere og mere umuligt ud, bliver fyresedlerne sendt rundt på Radio24syv i god tid. Vært Tinne Hjersing Knudsen har fået sin opsigelse. ”Det gibbede lidt i mig. Så var det sgu alligevel virkeligt”

Hvad skal der egentlig ske med Radio24syv?

Det spørgsmål bliver ved med at spøge hos kanalens medarbejdere. Selv om de ansatte i marts troede, kanalen havde fået sin endelige dødsdom, bliver håbet om en overlevelse holdt i live.

Regeringen og Dansk Folkeparti har åbnet for, at Radio24syv kan blive DAB-kanal med et budget på 70 millioner kroner.

”Det er lige godt et år siden, vi fik at vide, at vi skulle til Aarhus. Nu står vi i den samme venteposition igen. Vi har ventet og ventet på, at nogen traf en beslutning, og det er bare ikke sket endnu,” siger vært på ’The Brexit Club’ og ’55 minutter’, Tinne Hjersing Knudsen.

”Det er hele tiden frem og tilbage. Vi gør en meget stor indsats for at holde gejsten oppe,” siger hun.

Der er også blevet foreslået fra blandt andet Radikale Venstre, at FM4-udbuddet, der stiller krav til, at 70 procent af en ny radiokanals medarbejdere skal være placeret minimum 110 kilometer fra København, bliver ophævet. Siden har partiet dog over for Politiken trukket i land igen.

Og indtil videre kører det udbud videre – torsdag aften stod det klart, at der kun er ét bud på kanalen: Fra det regionale mediekonsortium med Jysk Fynske Medier i spidsen, skriver Mediawatch.

En bunke fyresedler

Lige nu er den politiske snak kun dét: Snak.

For medarbejderne kører virkeligheden videre. Kanalen står stadig til officielt at lukke den 31. oktober 2019. Derfor er der hver måned ansatte, der får en fyreseddel, så de alle kan blive opsagt lovmæssigt før skæringsdatoen.

Senest har blandt andet Tinne Hjersing Knudsen fået sin. Hun er ligesom mange andre opsagt per 31. oktober.

”Jeg fik selv en indkaldelse fra Jørgen (direktør Jørgen Ramskov, red.), hvor der bare stod ’opsigelse’ i emnefeltet,” siger hun.

”Det gibbede lidt i mig. Så var det sgu alligevel virkeligt. Men det var heller ikke værre, end at jeg måtte skrive tilbage til ham, om han ikke kunne fyre mig samme eftermiddag, for jeg kunne ikke den kommende mandag. Jeg gik ind på hans kontor og sagde: ”Fyr mig, så jeg kan komme videre med mit arbejde”.”

Hun mener ikke, at usikkerheden overhovedet er gået ud over Radio24syvs journalistiske output. Men det fylder for flere medarbejdere.

”Der lå en bunke af fyresedler, vi skulle ind og skrive under på. Så det kommer tættere på. Vi skal bruge mere energi på grund af det. Hvad nu, hvis vi bliver til en DAB-kanal? Vil der så være besparelser? Overlever vores program så? Der er tusind tanker hele tiden, som ikke handler om den journalistik, vi laver.”

Ingen exodus

Hun synes, at humøret og gejsten er højt på Radio24syv.

”Det er også derfor, tror jeg, at der ikke har været en stor exodus, hvor folk er løbet skrigende væk.”

Én har dog meldt sin afgang. Fra den 1. november 2019 er direktør Jørgen Ramskov færdig på kanalen, selv hvis den overlever. Han skal være direktør i Producentforeningen – og ikke ud og tage stort kørekort, som han spekulerede i over for Journalisten.

”Det har der været stor forståelse for. Deadline kommer tættere på,” siger Tinne Hjersing Knudsen.

Men:

”Det fylder noget. Hvem siger op, er der nogen, der leder efter et andet job?”

Kan søge job i arbejdstiden

På programmet ’55 minutter’ forsøger medarbejderne aktivt at snakke om fremtiden.

”Min chef er Pelle Dam (redaktionschef på Radio24syv, red.). Han siger, at han gerne vil hjælpe os med anbefalinger, og at han håber, vi kan være åbne om, hvad vi gør. Han har håndteret det til UG. Der er på ’55 minutter’ en god stemning af, at vi alle kan hjælpe hinanden,” siger Tinne Hjersing Knudsen.

”Dansk Journalistforbund var den anden dag ude hos os og gøre opmærksom på, at når vi er opsagte, må vi gerne søge job i arbejdstiden. Så det har vi det ret grineren over. Vi har en joke om, at vi bare kan sige, at vi går til jobsamtale, hvis vi skal en tur i Torvehallerne.”

Tinne Hjersing Knudsen håber, at Radio24syv kan overleve – selv om hun og de andre ansatte må vente på en endelig beslutning til efter folketingsvalget.

”Der er stadig mange spørgsmål. Hvis det er en helt ny kanal, har folk så krav på at blive genansat? Og hvis vi ikke skal sende lige så mange timer som før, skal der så være fyringer? Det er tvetydigt.”

Til Mediawatch fortæller direktør Jørgen Ramskov, at der indtil videre er blevet sendt opsigelser ud til et sted mellem 20 og 25 medarbejdere.

Artiklen er opdateret klokken 11.47 24/05-2019 med antallet af personer, der ifølge direktør Jørgen Ramskov indtil videre er blevet afskediget.

0 Kommentarer

Læs også

“Jeg håber, Thulesen Dahl bliver rigtig glad for lyden af Vesterhavet”

29. MARTS 2019

Mulig budkrig: Radio24syv kan få konkurrence om DAB-kanal

03. MAJ 2019

Hvad siger de i Jyllands Midtpunkt – skal Radio24Syv lukkes?

08. APRIL 2019