Naser Khader bliver radiovært

Journalist Helen Hajjaj og den tidligere folketingspolitiker Naser Khader er værter på nyt P1-program. 'Arabiske Stemmer' skal stille skarpt på den arabiske verden med udgangspunkt i værternes netværk og kendskab til regionen.

Journalist Helen Hajjaj og den tidligere folketingspolitiker Naser Khader er værter på nyt P1-program. 'Arabiske Stemmer' skal stille skarpt på den arabiske verden med udgangspunkt i værternes netværk og kendskab til regionen.

'Det arabiske forår' var blandt de nye, vigtige udtryk verden lærte at kende i 2011. I en række lande opstod massive oprør, som i sidste ende væltede de styrende regimer. Fredag 27. januar lancerer DR det ugentlige 27 minutters radioprogram 'Arabiske stemmer' på P1, som konsekvens af de seneste måneders udvikling i de arabiske lande.
Målet er hver uge at sætte de originale, oversete og mere personlige vinkler i den arabiske verden i et nysgerrigt og kritisk lys. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

»Verdens søgelys har det seneste år været rettet mod udviklingen i de arabiske lande, men kun få medier har systematisk benyttet sig af arabisktalende kilder på gaden og i de sociale medier. Med det nye program vil vi behandle udviklingen ad helt nye veje som supplement til vores løbende dækning i blandt andet 'Orientering'. Dermed vil vi finde nye, originale vinkler og synsvinkler blandt de mennesker, det hele handler om,« siger P1s kanalchef Anders Kinch-Jensen.

Programmet bliver ikke et traditionelt nyheds- og aktualitetsprogram. Det bliver i stedet en ugentlig udveksling af viden, oplevelser og vurderinger af kilder med afsæt i den aktuelle situation i primært de arabisktalende lande.

Den opgave kommer til at hvile på skuldrene af journalist og tidligere 'DR2 Udland'-vært Helen Hajjaj og den tidligere folketingspolitiker Naser Khader. Udover deres egne netværk i regionen, vil de også inddrage sociale og lokale medier.

»Jeg er vokset op i et hjem, hvor der blev diskuteret mellemøstlig politik ved middagsbordet. Som journalist har jeg beskæftiget mig med Mellemøsten i nogle år efterhånden, og jeg brugte det meste af 2010 i Beirut og 2011 i Kairo. Her er kilderne er kommet naturligt, idet jeg har mødt mange folk, opdaget blogs, aviser og lignende,« siger Helen Hajjaj.

Mange af de vestlige mediers historier om den arabiske verden bygger på Reuters- eller AP-telegrammer. Derfor bliver det ofte den samme vinkel og de samme billeder, man får i hele den vestlige verden, forklarer Naser Khader.
»Vi vil gå bag om nyhederne og se på, hvad de arabiske medier og kommentatorer siger,« fortæller Naser Khader.

1 Kommentar

Nels Sørensen
19. JANUAR 2012
Re: Naser Khader bliver radiovært
Helen "Jeg vil være den første danske korrespondent, der kommer til at dække hele Mellemøsten, for det mener jeg ikke, vi har haft hidtil" Hajjaj og falleret partiformand Naser Khader? OK så!
https://journalisten.dk/det-eneste-jeg-har-villet

"Med det nye program vil vi behandle udviklingen ad helt nye veje som supplement til vores løbende dækning i blandt andet 'Orientering'. Dermed vil vi finde nye, originale vinkler og synsvinkler blandt de mennesker, det hele handler om,« siger P1s kanalchef Anders Kinch-Jensen."

Det skulle jeg da ellers mene at 'Orientering's Mellemøsten-medarbejdere Birgitte Vestermark og Hanne Foighel m.fl. allerede dækker på den mest kompetente, troværdige og fornemme vis.