Jørgen Ramskov: Kan ikke pege på nogen, der er bedre i spidsen for Radio24syv end Jakob Kvist

Jørgen Ramskov håber, at Radio24syv vinder udbud. ”Det ville være en af mine allerstørste drømme.” Men sker det, bliver det også en voldsom udfordring at gøre radioen klar til at køre videre, erkender han

Hvis Radio24syv vinder udbuddet om en ny DAB-kanal, som Berlingske Media i dag har meldt ud, at koncernen vil byde på, er der et meget kort vindue for at køre kanalen videre.

Udbuddet bliver afgjort den 22. oktober, og den 31. oktober er alle medarbejdere på Radio24syv lige nu opsagt. Nuværende adm. direktør og ansv. chefredaktør, Jørgen Ramskov, ved endnu ikke, hvordan det præcis skal løses.

”Vi må satse på, at medarbejderne har tålmodighed, så nogle er i stand til at starte. Men det er en voldsom udfordring. Vi må håbe og satse på, at vi kan lave en form for aftale med folk om, at de starter den 1. november, hvis vi vinder,” siger han.

”Skulle det gå sådan, at vi ikke vinder, må der også være en aftale for, hvad vi så gør. Men det er præmaturt at sige præcis, hvordan det skal gøres,” siger Jørgen Ramskov.

Han understreger, at den kommende proces er én, hvor ledelsen også skal inddrage tillidsrepræsentanterne på Radio24syv.

”Vi tænker over det, men vi har ikke et klart svar. Vi skal diskutere det med tillidsrepræsentanterne,” siger han.

Tror du, medarbejderne har tålmodigheden til at vente?

”Det er mit indtryk, at der er en stor gruppe medarbejdere, der har lyst til at se det her projekt lykkes. Men jeg ved selvfølgelig ikke, om nogen af dem i oktober får tilbudt et superjob, som de siger ja til.”

Ramskov: Jakob Kvist er et ideelt valg

Når datoen går fra den 31. oktober til den 1. november, stopper Jørgen Ramskov selv på Radio24syv for at blive direktør i Producentforeningen.

Når det sker – og hvis Radio24syv har vundet udbuddet – overtager Jakob Kvist jobbet som adm. direktør og ansv. chefredaktør.

Det får store roser af Jørgen Ramskov.

”Det er et fremragende valg. Jeg kan ikke pege på nogen, der er bedre til det. Jakob er publicist helt ind i knoglemarven og har været med fra radioens spæde start i 2011. Jakob har sin daglige gang i huset og elsker radioen,” siger Jørgen Ramskov.

Jakob Kvist er lige nu bestyrelsesmedlem i Berlingske People. Han har indtil for nylig været kreativ direktør i forlaget People’s Press, som han er medstifter af. Han var i en årrække journalist på blandt andet Berlingske og Ekstra Bladet.

Det er vel også ideelt for jer, at han er ansvarlig for ansøgningsprocessen, imens du stadig er direktør?

”Det er for det første en formel nødvendighed, at processen er adskilt. Det, Jakob laver som ansvarlig for ansøgningen, er en del af investeringen i radioen. Jeg står for den daglige drift,” siger Jørgen Ramskiv og understreger, at han også privat er gode venner med Jakob Kvist.

”Det er da klart, at Jakob kan spørge mig om ting. Men han kender allerede radioen rigtigt godt.”

Tør tænke utraditionelt

Jørgen Ramskov beskriver Jakob Kvist som en mand, der har de helt rette kvaliteter til at stå i spidsen for et medie som Radio24syv.

”Jakob Kvist elsker at være publicist og at arbejde med gedigent kvalitetsindhold. Han har det drive, som det kræver at levere stærk publicisme,” siger han.

”Jakob er også uddannet journalist, har arbejdet som journalist og har som forlagschef vist, at han ved, hvordan man tænker utraditionelt og tager chancer. Han har et kæmpe netværk og et godt blik for, hvad der er kvalitet, og hvad der er interesse for,” siger Jørgen Ramskov.

Selvom Jørgen Ramskov fratræder som direktør snart, håber han, at Radio24syv vinder udbuddet.

”Det ville være en af mine allerstørste drømme, der går i opfyldelse. Hvis alt det arbejde, der er lagt i at skabe en unik radio, kan fortsætte, ville det være fantastisk.”

Indtil videre ser mulighederne for, at Radio24syv vinder udbuddet, gode ud. Til Politiken siger stifter af podcastmediet Heartbeats, Le Gammeltoft, at det ikke vil søge om DAB-kanalen. Det vil Bauer Media, der blandt andet står bag Radio 100FM, heller ikke, siger direktør i Bauer Media, Jim Receveur.

0 Kommentarer

Læs også

Ida Herskind

Glæde og lettelse på Radio24syv: ”Vi havde været meget skuffede, hvis ikke vi søgte”

15. AUGUST 2019
Anders Krab

Radio24syv kan overleve – Berlingske Media søger om DAB-kanal

15. AUGUST 2019