Overlever Radio24syv? ”Der er en meget positiv stemning for radioens mulighed for at søge”

Berlingske Media overvejer lige nu, om koncernen vil søge om ny DAB-kanal, så Radio24syv kan overleve. Medarbejderne tror ”bestemt” på, at det bliver tilfældet, selvom det i så fald bliver en redning i sidste øjeblik

Hvis Radio24syv overlever som radiokanal, bliver det på et hængende hår.

Berlingske Media overvejer lige nu – og melder ud den 15. august – om mediehuset vil søge om en ny DAB-kanal med et budget på 70 millioner kroner. Det siger Anders Krab-Johansen, adm. direktør i Berlingske Media, til Mediawatch.

Radio24syvs kamp for overlevelse

Fredag den 29. juni 2018 – i en ny medieaftale bliver det slået fast, at FM4 skal have hovedsæde i Vestdanmark, og at mindst 50 procent af FM4’s medarbejdere skal være ansat vest for Storebælt

Fredag den 22. marts 2019 – regeringen offentliggør, at 70 procent af medarbejderne på ny FM4-kanal skal være placeret mindst 110 kilometer fra København

Torsdag den 28. marts 2019 – Berlingske Media melder ud, at de ikke vil søge om FM4-kanal uden for København

Torsdag den 4. juli 2019 – Radio 4 med et mediekonsortium med Jysk Fynsk Medier i spidsen vandt som eneste gyldige ansøger udbuddet om ny FM4-kanal

Fredag den 26. juli 2019 – udbuddet om den nye DAB-kanal blev åbnet

Fredag den 20. september 2019 – ansøgningsfrist for ny DAB-kanal

Tirsdag den 22. oktober 2019 – udbud om ny DAB-kanal afgøres

Torsdag den 31. oktober 2019 – Radio24syvs officielt sidste sendedag

Fredag den 1. november 2019 – første dag, den nye DAB-kanal kan gå i luften

Men Radio24syv er allerede ved at lukke ned: medarbejderne er afskediget per den 31. oktober. Og først den 22. oktober får Berlingske og Radio24syv, hvis de søger, besked på, om de vinder udbuddet.

”Hvad skal vi snart gøre andet end at grine,” siger Emma Oehlenschläger, der er tillidsrepræsentant på Radio24syv.

”Det er absurd, at det først er en uge før, vi reelt er fyret, at vi ved, om vi har et job igen,” siger hun.

Glad for, radioen ikke er gået i opløsning

Tillidsrepræsentanten mener uanset udfaldet, at forløbet om Radio24syv, udbuddet af FM4 og den nye DAB-kanal har været en “skandale”.

”Det har været verdens største rodebutik. Jeg håber, det går over i mediehistorien som en skandale, også hvis vi fortsætter. Det kunne sagtens have kostet os meget mere på den kvalitet, vi får ros for at levere,” siger hun.

”Det er medarbejderne og ledelsens fortjeneste, at det ikke er gået mere i opløsning, end det er. Jeg ved, at cheferne gerne vil holde på folk, men de kan ikke love dem noget. Det er svære vilkår,” siger hun.

I første omgang ville Berlingske Media slet ikke søge om den nye DAB-kanal, da den tidligst ville kunne gå i luften den 1. januar. Det betød en sendepause på to måneder til Radio24syv – men Kulturministeret har nu ændret udbuddet, så kanalen kan gå i luften den 1. november. Dagen, der er planlagt som den første, hvor Radio24syv ikke længere eksisterer.

Tror på overlevelse

Emma Oehlenschläger tror, at Berlingske Media den 15. august vil melde ud, at koncerne søger om DAB-kanalen.

”Vi forstår godt, det skal foregå efter en procedure, hvor det skal vendes i ledelsen, før de kan melde ud. Min det er min og mine kollegers fornemmelse, at der er en meget positiv stemning for radioens mulighed for at søge,” siger tillidsrepræsentanten.

Så I tror, Radio24syv overlever?

”Det gør vi bestemt.”

Men. Det bliver ikke uden problemer at køre en eventuel overgang fra FM4 til DAB i hus. Radioens nuværende ansv. chefredaktør og adm. direktør, Jørgen Ramskov, har fået et nyt job som direktør i producentforeningen den 1. november. Og for medarbejderne er det ikke nemt at sidde på hænderne og vente.

”Det er en kæmpe udfordring for os som medarbejdere, fordi den nye økonomiske ramme om radioen er mindre end den nuværende. Der er altså nogen, som ikke kommer til at have et job,” siger hun.

”Vi ved ingenting i forhold til, om det er folk fra nyhedsafdelingen eller programafdelingen, de må skære på. Den usikkerhed er ubehagelig. Men jeg tror, hvis vi er den eneste seriøse ansøger, at ledelsen vil bestræbe sig på at gøre det tidligt klart for folk, hvordan fremtiden ser ud,” siger hun.

2 Kommentarer

Inge levin
1. AUGUST 2019
Jeg er også vendt tilbage til radio på grund af 24-7, den er så alsidig og spændende, den er på alle måder en radio, der oplyser, underholder og belærer!
Kæmpe ros og respekt, den må bestå!!!
Bente Harrekilde
31. JULI 2019
Ødelæggelsen af Radio 24syv i sin nuværende form er en politisk skandale af dimensioner. Forløbet er en bananrepublik værdig. 24syv fik mig til at bende tilbage til radiomediet, som jeg ellers ikke havde skænket en tanke i mange år. Jeg håber af hele mit hjerte på radioens overlevelse på DAB?

Læs også

Radiosejr til provisen er tæt på: “Fuldstændig fantastisk”

Her er provins-alliancen, der skal overtage fra Radio24syv

27. MAJ 2019

Hvad siger de i Jyllands Midtpunkt – skal Radio24Syv lukkes?

08. APRIL 2019

“Jeg håber, Thulesen Dahl bliver rigtig glad for lyden af Vesterhavet”

29. MARTS 2019

Husker du? Radio24syvs historie, som vi fortalte den

28. MARTS 2019
data_usage
chevron_left
chevron_right