Glæde og lettelse på Radio24syv: ”Vi havde været meget skuffede, hvis ikke vi søgte”

Det er endnu ikke sikkert, at Radio24syv overlever som DAB-kanal. Men efter udmelding om ansøgning drømmer medarbejderne om det. Men: ”Jeg er også bange for at være for glad og lettet,” siger tillidsrepræsentant

”Jeg kan ikke berette om, at der bliver drukket Fernet Branca eller champagne, men det kan være, det kommer senere.”

Sådan lyder det fra en glad Ida Herskind, tillidsrepræsentant på Radio24syv, som understreger, at stemningen er til det. Berlingske Media i dag har meldt ud, at koncernen søger om DAB-kanal, som kan blive radioens redning.

”Det er vi super glade for som medarbejdere. Vi ville have været meget skuffede, hvis vi ikke søgte, for det har både lyttere og medarbejdere virkelig efterspurgt. De ansatte er blevet og har leveret på højt niveau,” siger hun.

Glad for, at ledelsen kæmper for radioen

Meldingen blev givet til medarbejderne på et møde lidt før klokken 10 i dag. Her blev det også meldt ud, at Jakob Kvist, bestyrelsesmedlem i Berlingske People, skal være konsulent i ansøgningsprocessen og bliver udnævnt til direktør, hvis Radio24syv vinder udbuddet.

”Der var lange, lange klapsalver, da det blev meldt ud, for han har om nogen virkelig kæmpet for det her som både bestyrelsesmedlem og lytter. Han understregede også, at det er, fordi han er så glad for radioen, at han kæmper for den,” siger hun.

Deadline for at ansøge om den nye DAB-kanal, der får et budget på 70 millioner kroner, er den 20. september. Udbuddet bliver afgjort den 22. oktober, ni dage før Radio24syvs officielle lukning den 31. oktober.

”Det bliver nok en ret mærkelig periode. Jeg aner ikke, hvordan det kommer til at blive, men ledelsen understreger, at den vil holde os orienteret. Og vi skal som tillidsmænd i gang med at finde ud af, hvad det betyder for os, for der er ikke noget fortilfælde,” siger hun og tilføjer:

”Jeg er meget spændt. Det bliver sikkert ikke en nem periode, men der er godt humør og masser af gåpåmod,” siger hun.

Lever godt med udfordringer

Indtil videre ved de ansatte ikke, hvordan den præcise plan er for at genansætte medarbejdere (alle Radio24syvs ansatte er opsagt senest per den 1. november lige nu) eller for udformningen af Radio24syv som DAB-kanal. Men det er givet, hvis radioen vinder, at budgettet skrumper fra omkring 90 millioner kroner årligt til 70 millioner kroner.

”Vi ved ikke så meget om det endnu, men der bliver jo færre midler. Det bliver en mindre radio. Så det er svært at forestille sig, at det bliver præcis den samme radio. Det bliver den samme dna og den samme drøm, selv om vi kommer måske til at miste lyttere, fordi vi ikke er på FM4 mere,” siger hun og tilføjer:

”Men jeg tror, vi er en radio, der lever meget godt med udfordringer.”

Samtidig vil Ida Herskind ikke lade ekstasen løbe af med sig. Der kan stadig komme andre bud på DAB-kanalen, og intet er givet endnu.

”Jeg er også bange for at være for glad og lettet, for der er det forbehold, at vi måske ikke vinder. Men vi er glade for, at ledelsen er engageret i radioen, og at Jakob Kvist er ombord til at styre skibet i havn og forhåbentlig mod nye sejre,” siger hun.

5 Kommentarer

Lila Angelovska
18. AUGUST 2019
70 millioner årligt. ?
Er der en der har mod på at fortælle, hvordan man kan bruge så mange penge så hurtigt?
Tror ikke, jeg er den eneste.
Alt kan ikke gøres op i penge, men men men...
Tid er penge.
Alt koster, men men men...
Den nysgerrige ?
Anders Hede
17. AUGUST 2019
Mange af de bedste navne er væk og DAB vil koste de fleste lyttere. Det er dælme mange penge staten punger ud for meget få lyttere.
Anette Stoffersen
15. AUGUST 2019
Dejligt at høre i al bred almindelighed, men også at se og høre dig i din rolle som tillidsrepræsentant Ida!
Per Olkjær Nielsen
15. AUGUST 2019
Fantastisk god nyhed. Kort og godt.
Jens Halling
15. AUGUST 2019
Radio 24syvs medarbejdere hjalp de røde med at blive valgt, og nu hjælper de røde dem så med at beholde deres jobs.
Nå ne, det her er Danmark, hvor der ikke er nogen korruption.

Flere

Læs også

Anders Krab

Radio24syv kan overleve – Berlingske Media søger om DAB-kanal

15. AUGUST 2019

“Jeg håber, Thulesen Dahl bliver rigtig glad for lyden af Vesterhavet”

29. MARTS 2019