Her er mediebranchens nye kodeks mod seksuelle krænkelser

Fagforeninger, arbejdsgivere og studiesteder har lavet et fælles kodeks, som skal sætte en stopper for seksuelle krænkelser i mediebranchen. Se det her

En arbejdsgruppe, som repræsenterer både arbejdsgivere, fagforeninger og studiesteder, har lavet et nyt kodeks mod seksuelle krænkelser i mediebranchen.

Det nye kodeks henvender sig både til ledere, medarbejdere og tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter.

Kodekset slår blandt andet fast, at alle sager skal behandles i et fortroligt rum, at der skal være et trygt system at henvende sig i, hvis man oplever krænkelser, og at der er særligt fokus på nye ansatte, elever, praktikanter og freelancere.

”Det skal være trygt at gå på arbejde, og der skal være plads til os alle. Det begynder og slutter med god opførsel,” lyder det i indledningen.

I arbejdsgruppen har siddet repræsentanter fra Danske Medier, Producentforeningen, Dansk Journalistforbund, HK Privat, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, SDU og RUC.

”Vi vil have trygge rammer om arbejdslivet, og de seneste måneder har gjort det klart, at seksuelle krænkelser forekommer i et hidtil uset omfang. Det må og skal håndteres. Danske Medier tilslutter sig dette kodeks, og vi håber, at vores mange medlemsvirksomheder kan bruge det som supplement til de initiativer, der allerede er taget på mediearbejdspladserne,” udtaler Louise Brincker, adm. direktør i Danske Medier, i en pressemeddelelse.

Et godt næste skridt

DJ opfordrer både små og store mediearbejdspladser til at bruge kodekset som udgangspunkt for en snak på arbejdspladsen.

”Vi er i DJ glade for den her aftale med mediebranchens forskellige parter. Det er et godt næste skridt i kampen mod chikane og krænkelser på vores medlemmers arbejdspladser, og vi opfordrer til, at man også på de mindre arbejdspladser bruger kodekset som udgangspunkt for en drøftelse af, hvordan vi omgås hinanden,” lyder det fra DJ-formand Tine Johansen i meddelelsen.

Ikke mindst studerende og praktikanter har været ofre for seksuelle krænkelser. Og det skal kodekset hjælpe med at sætte en stopper for. Ifølge Trine Nielsen, rektor på DMJX, giver kodekset en fælles ramme at tale ud fra.

”Før vi lavede de her retningslinjer for acceptabel adfærd på arbejdspladsen, havde vi ikke noget at diskutere ud fra. Det har vi nu. Det, at vi ser ens på tingene, giver en tryghed i forhold til praktikperioden,” udtaler Trine Nielsen.

Det nye kodeks kan du læse her: Kodeks mod seksuelle krænkelser.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage
chevron_left
chevron_right