DF vil bruge vandkanoner mod fodboldbøller

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet ønsker skrappere regler mod fodboldbøller, som for eksempel truer fotografer. Dansk Folkeparti foreslår vandkanoner. Det er uacceptabelt, at fodboldbøller udgør en sikkerhedsrisiko for enhver, de møder, inklusive pressen, lyder det fra DF’s Peter Kofod Poulsen

Der skal skrappere midler til for at sætte en stopper for fodboldbøllers hærgen gennem gaderne og trusler mod pressefotografer og journalister. Det er støttepartiet Dansk Folkeparti og oppositionspartiet Socialdemokratiet enige om.

”Det er selvfølgelig fuldstændigt uacceptabelt, når fodboldbøller raserer i det offentlige rum og udgør en sikkerhedsrisiko for enhver, de møder, inklusive pressen, eksemplificeret med pressefotograferne i denne sag,” skriver Peter Kofod Poulsen i et svar til Journalisten.

Som Journalisten tidligere har skrevet, er pressefotografer nærmest fredløse før og efter store fodboldkampe, når supporterne marcherer gennem gaderne. Søndag blev en fotograf for eksempel truet fem gange, mens han dækkede optakten til kampen mellem FC København og Brøndby.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er på vej med et udspil, der skal dæmme op for voldelige fodboldbøller. Og i den forbindelse kræver Dansk Folkeparti flere ressourcer til politiet og flere betjente på gaden.

”Og så så jeg gerne, at man i højere grad brugte vandkanoner mod de voldelige fodboldbøller,” forklarer Peter Kofod Poulsen.

Bøller skal have karantæne

Trine Bramsen, retsordfører for Socialdemokraterne, vil tage sagen op med justitsminister Søren Pape Poulsen.

”Der skal tages fat i den her hooligankultur og det her miljø, så journalister og alle andre kan færdes i fred. Det er ikke acceptabelt, at vi har en situation, hvor man har sine egne love og regler ligesom på Christiania,” siger Trine Bramsen.

Hun foreslår, at man i højere grad udelukker voldelige fodboldfans fra kampene.

”Dem, der ikke kan finde ud af det, skal have karantæne, så de ikke kan komme til kampene,” siger hun.

Tror du også, at det vil forbedre mediernes arbejdsbetingelser?

”Ja, det vil også løse det for pressefotografer og journalister. Problemet er dem, der truer. Det er dér, vi har en opgave,” siger hun.

Umuligt at garantere alle beskyttelse

Beredskabschefen i Københavns Politi Peter Dahl sagde i går til Journalisten, at ”det er en umulig opgave at garantere enhver fotografs sikkerhed”.

Trine Bramsen ønsker ikke at kritisere politiet.

”Det er ikke politiets anvisninger, der er problemet. Det er de her mennesker, der slås og ødelægger det for fodbolden,” siger hun.

Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, vil afvente justitsministerens udspil til nye tiltag mod fodboldbøller, inden han tager stilling til konkrete tiltag. Men han mener, at journalister og pressefotografer bør kunne arbejde frit overalt i Danmark – også når der er store fodboldkampe. 

”På den anden side kan samfundet heller ikke stille politibeskyttelse til rådighed til hver eneste pressefotograf. Det er jo desværre umuligt at garantere, at nogen ikke lider overlast,” siger Preben Bang Henriksen.

1 Kommentar

Arne Joachim Damsgaard Olsen
15. AUGUST 2018
Man kan godt mærke, at der
Man kan godt mærke, at der snart er valg.
Nu skal politikkerne ud og markere sig på nogle meget målbare områder, som egentlig ikke er noget problem.
Imens fortsæter bandekrigen i nordvest-kvarteret, hvor man hellere burde sætte ind HVER dag.
Men der ser vi intet resultat før om flere og det kan man jo ikke gå til valg på.
data_usage
chevron_left
chevron_right