Politiske partier tvivler på DF-medies uafhængighed

”Jeg opfatter det som en udvidelse af Dansk Folkepartis presseafdeling,” siger Konservatives Naser Khader om det nye Dansk Folkeparti-medie ditoverblik.dk. Ligesom Enhedslistens Nikolaj Willumsen stiller han dog gerne op til interview. Chefredaktør forstår deres skepsis

Tirsdag lancerede Dansk Folkeparti et nyt medie, ditoverblik.dk, som har en klar overvægt af nyheder om udlændinge, integration og ældre.

Ifølge både partiet og ditoverblik.dk’s chefredaktør, Steen Trolle, er det nye medie journalistisk uafhængigt af Dansk Folkeparti, selv om det er partiet, der betaler ham for at lave indhold til sitet.

”Vi har lavet en skriftlig aftale om, at det er mig, der redigerer siden, og at det er mig, der har det fulde redaktionelle ansvar,” har han sagt til Mediawatch.

Men den erklærede uafhængighed giver de andre partier ikke meget for.

”Jeg opfatter det her nye medie som en udvidelse af Dansk Folkepartis presseafdeling, ligesom de jo har et nyhedsbrev og et medlemsmagasin. Så det bliver med de briller, jeg læser det,” siger Naser Khader, udlændinge- og integrationsordfører for Konservative.

Vil gerne stille op til interview

Også Enhedslistens udlændinge- og integrationsordfører, Nikolaj Willumsen, tvivler på det nye medies erklærede uafhængighed.

”Jeg synes, det er fint, at partier laver egne nyhedsmedier. Men det er klart, at det også farver billedet hos os andre af troværdigheden af det medie,” siger Nikolaj Willumsen, udlændinge- og integrationsordfører for Enhedslisten.

Til gengæld bliver det ikke noget problem for ditoverblik.dk at få interviews med politikerne fra andre partier.

”Jeg har da så vidt muligt tænkt mig at svare på de henvendelser, der kommer fra dem. Ligesom jeg svarer på PioPios henvendelser fra Socialdemokratiet. Men det er klart, at hvis de ikke handler journalistisk forsvarligt, så får det en konsekvens i forhold til, om jeg vil prioritere det,” siger Nikolaj Willumsen.

PioPio er et centrum-venstre-orienteret netmedie startet af blandt andre socialdemokratisk folketingsmedlem Peter Hummelgaard og støttet økonomisk af LO og 3F

Også Naser Khader er klar til interview med ditoverblik.dk.

”Det vil jeg sige ja til. Jeg har også været interviewet til Dansk Folkepartis blad mindst et par gange, ligesom jeg også har været med i Enhedslistens podcast. Så det vil jeg ikke have nogen problemer med – at blive kontaktet og svare på de spørgsmål, der bliver stillet,” siger han.

Chefredaktøren forstår skepsis

Ditoverblik.dk's chefredaktør, Steen Trolle, er glad for, at Naser Khader og Nikolaj Willumsen gerne stiller op til interview. Det skriver han i et mailsvar til Journalisten. 

Han skriver også, at han sagtens kan forstå de to politikeres skepsis:

”Vi er nyt medie, vi er ejet af et parti, og de kender ikke redaktionen. Så det er jo op til os at bevise, at vi kan arbejde på en måde, så de har tillid til, at vi laver et ordentligt stykke journalistisk arbejde,” skriver Steen Trolle.

Journalisten bragte tidligere på året en artikelserie om, at politikerne i stigende grad kommunikerer gennem egne medier. Første artikel i serien kan læses her
 

0 Kommentarer