Kun DF’ere er nomineret til kommunikationspris

Vinderen af Altingets pris for god politisk kommunikation bliver en politiker fra Dansk Folkeparti. Alle nominerede til prisen er nemlig DF’ere. »De arbejder - og har altid arbejdet - meget bevidst med deres kommunikation,« forklarer én af dommerne

De kan noget i Dansk Folkeparti. Det må være konklusionen, hvis man skal dømme ud fra listen af nominerede til Altingets pris for god politisk kommunikation, Ting-prisen, der uddeles i morgen onsdag.  

Allerede nu står det nemlig klart, at vinderen af årets Ting-Pris bliver en politiker fra Dansk Folkeparti. Forklaring: Alle tre nominerede er DF’ere.

De tre er formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl, tidligere formand Pia Kjærsgaard, og medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt.

»Når man kigger ned over listen af politikere, må man bare sige, at de tre i det forgangne år er dem, der har udmærket sig mest i deres kommunikation med vælgerne. På hver deres måde,« siger Jan Juul Christensen, partner i public affairs-bureauet Rud Pedersen og medlem af priskomiteen.

Samme parti er en tilfældighed

Prisen gives ifølge oplægget til en politiker med en ”særlig evne til at kommunikere, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne”. Det har alle tre nominerede gjort til perfektion, mener Jan Juul Christensen.

»Den ene har fået det største antal personlige stemmer nogensinde givet til et EU-parlamentsvalg. Den anden – Kristian Thulesen Dahl – har formået at bringe sit parti op på 20 procent i flere målinger, og den tredje – Pia Kjærsgaard – er lykkedes med stadig at være nærværende i dansk politik, selv om hun er forhenværende partiformand,« siger Jan Juul Christensen.

Men kunne I virkelig ikke finde politikere fra nogen andre partier, der er lige så gode som de tre?

»Der har været en større bruttogruppe af mulige politikere, som var oppe at vende. Og at det er endt med de tre, skyldes, at de har gjort det bedst. Det er lidt en tilfældighed, at de er fra samme parti,« siger han.

Tænker på modtageren mere end afsenderen

Alligevel mener Jan Juul Christensen også, at nomineringerne er et udtryk for, at Dansk Folkeparti generelt gør en stor indsats i forhold til at kommunikere med vælgerne. 

»De arbejder – og har altid arbejdet – meget bevidst med deres kommunikation. De er meget klare på, hvad det er for nogle budskaber, de har, hvordan skal de afsende dem, og hvilken stil og tone de skal bruge for at nå deres målgrupper og vælgere,« siger han.  

Han afviser desuden, at det som udgangspunkt giver en kommunikativ fordel at være politiker ude på én af fløjene i dansk politik:

»Ligegyldigt om du er fra fløjene, i midten, fra et stort parti eller fra et lille parti, så handler det om at tænke mere på modtageren end på afsenderen, når du kommunikerer,« siger Jan Juul Christensen.

De øvrige medlemmer af priskomiteen er selvstændig rådgiver i ’By Serup’ Søs Marie Serup Layborn samt Altingets chefredaktør, Rasmus Nielsen. Sidste år gik Ting-prisen til Henrik Sass Larsen. 

0 Kommentarer