”De 19 nordjyske politikere beskæftiger sig jo med næsten alt”

Esben Agerlin Olsen forlod Nordjyske i sparerunden, og nu har han startet sit eget medie om dansk politik med nordjyske vinkler. Projektet er finansieret med et huslån, og forretningsmodellen er ikke på plads endnu

Nordjylland har leveret fire ministre – herunder statsministeren. Der er næsten ikke et politisk emne, som ikke har en nordjysk vinkel. Derfor fortjener Nordjylland sit eget Christiansborg-medie.

Sådan lyder det fra Esben Agerlin Olsen, der netop har startet Nordtinget.dk.

”Jeg vil skrive særligt meget om emner, som er store i Nordjylland – for eksempel Aalborg Portland, CO2-afgifter og klima. Men de 19 nordjyske politikere beskæftiger sig jo med næsten alt, hvad der foregår i landet,” siger Esben Agerlin Olsen.

Hjemmesiden skal levere daglige politiske nyheder med fokus på Nordjylland. Esben Agerlin Olsen kommer sådan set til at lave det, han har gjort de seneste syv år, hvor han har været Nordjyskes journalist på Christiansborg. I vinterens sparerunde mistede han jobbet. Han havde sidste dag i ansættelsen 31. juli.

”På Nordjyske havde jeg på en god dag 10.000 visninger på mine artikler, og på en vild dag kunne jeg få 30.000. Det har fået mig til at tænke, at der må være et marked og nogle læsere, som jeg vil forsøge at holde fast i,” siger Esben Agerlin Olsen.

Økonomien hænger ikke sammen endnu

Nordtinget gik i luften i går, og der er blandt andet artikler om smågrise og coronakrise – alt sammen med nordjysk perspektiv. I første omgang har det været vigtigt at komme hurtigt i gang, når den politiske sæson åbnede.

Hvordan hænger det sammen økonomisk?

”Indtil videre hænger det overhovedet ikke sammen. Nu vil jeg se, hvor mange der læser med, og så vil jeg se på forretningsmodellen,” siger Esben Agerlin Olsen, som overvejer at kombinere annoncer med et billigt abonnement.

Han kalder det et ”garage-projekt” og har taget et banklån i huset for at finansiere det. Hjemmesiden har han selv lavet.

Men Esben Agerlin Olsen er overbevist om, at det kan hænge sammen at lave Nordtinget – spørgsmålet er bare hvordan. Derfor har han sammensat et advisory board, som skal hjælpe med at udvikle det nye medie. Her sidder blandt andet Peter Ernstved Rasmussen, som står bag forsvarsmediet OLFI.

Der er rigtig mange, som starter små netmedier – og må lukke igen. Hvorfor tror du, at du vil lykkes? 

”Jeg er meget inspireret af Peter Ernstved og OLFI. Han har haft stor succes med at ramme en niche. Han er meget hjælpsom i forhold til mit projekt,” siger Esben Agerlin Olsen.

”Man kan ikke lave de samme historier fra Nordjylland”

Esben Agerlin Olsen mener, Nordtinget kan udfylde et tomrum, fordi Nordjyske ikke længere har en medarbejder fast på Christiansborg.

”Jeg ville ikke starte det her, hvis der ikke var masser at skrive om. Det tror jeg også, der er mange politikere og politisk interesserede nordjyder, som synes. Man kan ikke lave de samme historier fra Nordjylland. Mange idéer opstår, fordi man lige møder politikerne på gangene,” siger han.

Derfor mener Esben Agerlin Olsen også, at nordjyderne har brug for Nordtinget.

”Det handler om at give nordjyske vælgere bedre mulighed for at tage stilling til politiske spørgsmål. Det er sværere at forstå og formidle, hvis man ikke er her hver dag,” siger han.

Nordjyske: Dansk politik kan dækkes uden Christiansborg-reporter

Nordjyskes chefredaktør, Karen Keinicke, ser frem til at følge Esben Agerlin Olsens projekt. Hun mener ikke, Nordjyske kommer til at dække dansk politik dårligere, fordi man ikke længere har en Christiansborg-redaktion.

”Dansk politik er ikke kun, hvad der foregår på Christiansborg. Det er heldigvis også, hvad der foregår i Nordjylland. Vi har fortsat journalister, som tager over og laver interviews på Christiansborg, når der er brug for det,” siger Karen Keinicke.

Hun tilføjer, at Nordjyske har et samarbejde med Ritzau, som også betyder, at nyhedsbureauet kan lave interviews eller stille spørgsmål til politikere på mediets vegne.

Kommentarer
4
Erik Bjørn Møller
11.08.20 12:05
Selvfølgelig bliver Nordjyskes politiske dækning dårligere - det siger sig selv. Held og lykke til Esben!
Fremhævet af Journalisten
Lene Rimestad
12.08.20 08:05
Det er så godt set. Jeg har tænkt det for Fyn og Syddanmark flere gange. Glæder mig på dine vegne.
Fremhævet af Journalisten
Henrik Lind Jørgensen
12.08.20 12:44
God vind. Det gælder i højere grad end nogensinde før om, at journalister finder nicher. Får ideer og fører dem ud i livet. Det er ikke længere sådan, at en journalist skal regne med at kunne komme i kontakt med 50.000 eller 250.000 læsere, men hvis journalisten når en gruppe mennesker med det journalistiske stof, der bliver produceret, er det jo godt. Især hvis det kan løbe rundt. Bliver spændende at følge. Og navnet er da lige tilpas blanding af plagiat og opfindsomhed.
Fremhævet af Journalisten
Lars Gjedsig
21.08.20 01:05
Snublende nærliggende. Ikke mindst i den øjeblikkelige situation, hvor Nordjyske er tæt på selvmord. I mine unge år var der fem dagbladsredaktioner i Brønderslev. Nu er der ingen. Selv distriktsbladet Oplandsavisen bliver nu redigeret og skrevet fra Hjørring. Andre distriktsblade - f.eks. Pandrup og Brovst - er også "rationaliseret". Dagbladets dækning af Brønderslev er under al kritik. Chefredaktionen overser helt, at nyhedens værdi er omvendt proportional med afstanden.
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage
chevron_left
chevron_right