Trine Bramsen langede ud efter TV 2 – hendes eget ministerium havde begået fejlen

”Hvis hendes ærinde er at forbedre forholdet mellem regeringen og pressen, så er det ikke måden at gøre det,” siger TV 2’s Mads Bisgaard om forsvarsministeren, der kritiserede TV 2 for at bringe historie uden at præsentere hende for kritikken

Hen over weekenden blev et ny kapitel skrevet i den aktuelle ufred mellem pressen og regeringen. Denne gang med forsvarsminister Trine Bramsen og redaktør på TV 2’s politiske redaktion Mads Bisgaard i to af hovedrollerne.

”Hvis hendes ærinde er at forbedre forholdet mellem regeringen og pressen, så er det ikke måden at gøre det på,” siger Mads Bisgaard om Trine Bramsens opdateringer på sociale medier.

Anledningen var en historie i TV 2 Nyhederne, hvor værnepligtige forklarede, at de havde været med til at aflive mink.

”TV 2 ved udmærket godt, at der ikke er en sag,” skrev Trine Bramsen på sin private Facebook-side og understregede, at Beredskabsstyrelsen gerne må arbejde i smitteområder.

Problemet var ikke Beredskabsstyrelsen, men TV 2’s journalistik.

”Er det den slags, der skaber sammenhold?” spurgte Trine Bramsen blandt andet med adresse til TV 2.

I skrivende stund er der kommet 2.200 kommentarer på opslaget. I debatten skrev Trine Bramsen blandt andet: ”Jeg er ikke blevet spurgt til en kommentar. Men det er også Beredskabsstyrelsens sag. De har stillet op,” forklarede hun.

En kras opdatering

Den udlægning fik Mads Bisgaard til at reagere lørdag. På Twitter skrev han, at Trine Bramsen havde haft mulighed for at svare på kritikken. Det havde ministeriets pressefolk imidlertid afvist.

Mads Bisgaard siger i dag, at han blev stærkt fortørnet over Trine Bramsens opdatering.

”Det er jo en meget kras Facebook-opdatering, hun laver,” siger han.

Han forklarer, at det står på side 1 i de journalistiske lærebøger, at modparten altid skal høres.

”Og vi har hørt Trine Bramsen, om hun vil kommentere. Hvis vi ikke havde gjort det, ville vi jo heller ikke modtage et skriftligt svar fra Forsvarsministeriet. Det kommer jo ikke ud af det blå,” forklarer han.

Efter at han havde set Facebook-opslaget forsøgte han ”bagom” via Forsvarsministeriet at få Trine Bramsen til at berigtige.

”Det kunne jo være, at hun havde misforstået situationen. Men ministeriet meddelte, at de ikke har redigeringsret over hendes private Facebook-profil.”

Derfor valgte han at svare på kritikken på Twitter.

”Jeg vil ikke have, at mine medarbejderes faglighed bliver beklikket offentligt af en forsvarsminister, når det ikke er rigtigt. Det er jeg nødt til at reagere på,” forklarer Mads Bisgaard.

Dårlig stemning mellem medier og regering

Under coronakrisen er forholdet mellem medier og regering blevet betydeligt dårligere.

I november 2020 tweetede Mads Bisgaard om to minkhistorier, hvor regeringen ikke ønskede at stille op til interview.

Regeringen er især blevet kritiseret for at stille op til færre interviews.

”Lyt bare til et par af de store nyhedsudsendelser på tv en hvilken som helst dag, og vi hører igen og igen, at det ikke var muligt at få en kommentar fra ministeren,” skrev Lisbeth Knudsen, tværgående chefredaktør på Mandag Morgen/Altinget for 10 dage siden.

Ved corona-pressemøderne er der kun to spørgsmål til hver journalist med de begrænsninger, det giver for at få et kvalificeret svar.

Beredskabsstyrelsen gav forkerte oplysninger

Sent fredag aften erkendte Beredskabsstyrelsen, at forsvarsminister Trine Bramsen var givet forkerte oplysninger om, hvorvidt værnepligtige havde hjulpet til med at aflive mink.

I en pressemeddelelse skrev styrelsen at det ikke kunne afvises, ”at der i visse tilfælde er sket afvigelser fra procedurerne. Derfor kan Beredskabsstyrelsen heller ikke afvise, at styrelsens personel har deltaget i aflivning af mink”.

Søndag svarede Forsvarsministeriet Mads Bisgaard, at henvendelsen fra TV 2 ikke blev forelagt ministeren ”og det er selvsagt beklageligt”.

Forsvarsministeriet oplyser, at Trine Bramsen ikke har nogen kommentarer til artiklen

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Debat:Tør danske medier tale åbent om egne fejl?">

Leder: Den skingre retorik rammer medierne, før den rammer statsministeren

21. DECEMBER 2020
Torsdag fik Steffen en udsættelse på aktindsigt - stik imod ombudsmandens udtalelse fra onsdag

Torsdag fik Steffen udsættelse på aktindsigt – stik imod Ombudsmandens udtalelse fra onsdag

18. DECEMBER 2020

04. JUNI 2020