12 skal fyres i Berlingske Media mandag morgen

B.T. og Weekendavisen skal fyre én redaktionel medarbejder hver, mens Berlingske går fri. Berlingske Media har skåret antal fyringer fra 25 til 12

12 skal fyres i Berlingske Media. Det har koncernchef Anders Krab-Johansen oplyst i en pressemeddelelse, der er udsendt fredag aften. Otte får frivillige fratrædelser. Der var ellers lagt op til 25 fyringer i mediehuset, da spareplanen blev meldt ud tirsdag.

Ifølge Journalistens oplysninger går Berlingske helt fri af redaktionelle fyringer, mens B.T. og Weekendavisen begge forventes at skulle fyre én.

Fyringsrunden gennemføres mandag morgen.

B.T. og Weekendavisen skal fyre én hver

På B.T. er medarbejderne blevet orienteret om, at én redaktionel medarbejder skal fyres mandag. Her er ingen frivillige fratrædelser, men tre ledige stillinger er blevet nedlagt.

På Weekendavisen har medarbejderne fået at vide, at der er én frivillig fratrædelse, og der skal findes én fyring mandag.

Tillidsfolkene på de to aviser har dog ingen kommentarer på nuværende tidspunkt.

Berlingske undgår fyringer

Fredag formiddag sagde tillidsrepræsentant på Berlingske Ivar Carstensen, at han håbede at undgå fyringer på avisen. Og det er altså lykkedes.

”Det er hårdt for de mennesker, som skal afskediges. Men på vegne af mine medlemmer i Berlingskes Medarbejderforening er jeg tilfreds med, at vi ikke skal se frem mod fyringer på mandag,” siger Ivar Carstensen fredag aften til Journalisten.

Det meste af besparelsen er fundet ved de tre frivillige fratrædelser. Derudover er der aftalt et midlertidigt ansættelsesstop, forklarer Ivar Carstensen. Ansættelsesstoppet varer, indtil man ved naturlig afgang har fundet to stillinger, som kan nedlægges.

”Jeg vil gerne anerkende, at vores chefredaktion har strakt sig og gjort et stykke arbejde for at finde en løsning, så vi undgår fyringer på Berlingske,” siger tillidsmanden.

”Men jeg er godt klar over, at andre har en hårdere weekend forude,” tilføjer han med henvisning til kollegerne på B.T. og Weekendavisen.

Fra 25 til 12 fyringer

Tirsdag meldte Berlingske Media ud, at man skulle afskedige 25 fastansatte medarbejdere på tværs af koncernen. Siden er antallet blevet reduceret til 20, hvoraf altså otte fratræder frivilligt. Det efterlader 12 fastansatte, som forventes at få en fyreseddel mandag.

“Jeg er ked af, at vi skal afskedige dygtige medarbejdere. Vi forbereder os på en længere krise, og derfor har vi fundet det nødvendigt at reducere omkostninger. Sammen med tillidsfolkene har vi reduceret omfanget, men det er stadig trist,” udtaler Anders Krab-Johansen, koncernchef og udgiver, i en pressemeddelelse.

Samlet forventer Berlingske Media at spare cirka 40 mio. kroner. Anders Krab-Johansen fortalte tirsdag, at mediehuset forventer et annoncetab på coronakrisen på 58 mio. kroner.

0 Kommentarer

Læs også

Berlingske Media

Berlingske håber at undgå fyringer – B.T. skal sige farvel til tre

27. MARTS 2020
Krab

Krab: Derfor skal Berlingske Media fyre

24. MARTS 2020
Berlingske Media

Berlingske Media fyrer på grund af coronakrisen

24. MARTS 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right