Dyrby i sms: B.T. har et problem med sexisme 

Chefredaktør Michael Dyrby skriver i sms til Journalisten, at B.T. har et problem med sexisme. Desuden fortjener studentermedhjælperne en ”klar undskyldning”: ”INGEN skal have ondt i maven, når de arbejder på B.T.”

Har B.T. et problem med sexisme?

Det spørgsmål synes tidligere studentermedhjælper Anne Louise Rühe ikke, at B.T.’s chefredaktør, Michael Dyrby, svarede godt nok på. Hverken i ’Presselogen’ på TV 2 News søndag eller den i mail, som han sendte til sine ansatte på B.T. mandag aften, og som endte på forsiden af eb.dk.

Men nu skriver Michael Dyrby i en sms til Journalisten, at der er et problem med sexisme på arbejdspladsen.

”B.T. har helt tydeligt de samme problemer med sexisme som andre mediearbejdspladser,” skriver Michael Dyrby og fortsætter:

”Vi har en konkret sag fra efteråret, som er blevet håndteret – men alt for svagt og for ringe kommunikeret. Derfor taler vi stadig om den. Der er et fælles arbejde i gang i hele Berlingske Media, så ingen oplever det samme igen,” skriver han.

En klar undskyldning

Ifølge Anne Louise Rühe talte Michael Dyrby usandt, da han i ’Presselogen’ søndag forklarede, at studentermedhjælperne ”fik en undskyldning fra ledelsen og en undskyldning fra redaktøren”.

”På intet tidspunkt har vi fået en undskyldning fra ledelsen eller redaktøren,” sagde Anne Louise Rühe tidligere i dag.

Hun opfattede Michael Dyrbys mail til medarbejderne på B.T. som en beklagelse over hans optræden i ’Presselogen’ – ikke en beklagelse over hans håndtering af sexisme-sagen på B.T. Derudover efterlyste hun en offentlig undskyldning fra Michael Dyrby og B.T’s ledelse

Den får hun nu – på sms.

”Vores studentermedhjælpere fortjener en klar undskyldning,” skriver Michael Dyrby.

”Det var også intentionen med det afsluttende møde i oktober, hvor forløbet blev beklaget. Og det håber jeg også fremgår af den mail, som jeg sendte ud internt i går – men som nu er offentlig. INGEN skal have ondt i maven, når de arbejder på B.T.,” forklarer Michael Dyrby, der ikke ønsker at stille op til interview.

0 Kommentarer