Studentermedhjælper: Dyrby talte usandt i ’Presselogen’

Det passer ikke, når Michael Dyrby har udtalt, at studentermedhjælperne på B.T. fik en undskyldning fra redaktøren. ”Michael Dyrby var ikke selv til stede på det møde, han omtaler,” siger tidligere studentermedhjælper Anne Louise Rühe

”De fik en undskyldning fra ledelsen og en undskyldning fra redaktøren.”

Sådan lød det fra Michael Dyrby, da han søndag deltog i ’Presselogen’ på TV 2 News i forbindelse med en sexisme-sag på B.T., hvor otte tidligere studentermedhjælpere har fortalt om grænseoverskridende adfærd fra en redaktør.

En af studentermedhjælperne var Anne Louise Rühe. Hun kan ikke genkende Michael Dyrbys beskrivelse og siger, at hun ikke har modtaget en undskyldning fra B.T.’s ledelse eller den pågældende redaktør. Hun kalder det ”usandt”.

”Det er simpelthen ikke rigtigt. Michael Dyrby var ikke selv til stede på det møde, han omtaler,” siger Anne Louise Rühe.

Ifølge Anne Louise Rühe var det HR-direktøren Lise Glerup, der ved det omtalte fællesmøde beklagede studentermedhjælpernes oplevelser over forløbet. Michael Dyrby bekræfter i en sms, at han ikke var til stede ved mødet.

”På intet tidspunkt har vi fået en undskyldning fra ledelsen eller redaktøren om, at de igennem – i mit tilfælde to år – har været med til at facilitere verbal chikane,” siger Anne Louise Rühe.

Dyrby beklager også håndteringen

Efter Michael Dyrbys optræden i ’Presselogen’ sendte han i går en mail til de ansatte på B.T., hvor han beklagede for sin ringe optræden” og blandt andet kaldte det for en nedsmeltning”.

”Det var en katastrofe – en nedsmeltning – en chefredaktør, der blev udstillet, så det gjorde ondt,” skrev Michael Dyrby i mailen, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

Anne Louise Rühe har læst mailen og savner, at Michael Dyrby tager stilling til forløbet omkring sexisme-sagen og ikke kun til hans optræden i ’Presselogen’.

”Han forholder sig ret beset ikke til sin mishåndtering af sagen i efteråret, men kun til, hvordan han fremstod, og hvordan den fremtoning falder tilbage på medarbejderne.”

Men Michael Dyrby beklager også håndteringen af sexisme-sagen på B.T.

”Du kan bare læse mailen, hvor jeg beklager håndteringen. Jeg bruger tre linjer på at beklage håndteringen og skriver, at INGEN skal have ondt i maven,” skriver Michael Dyrby i en sms.

Anne Louise Rühe havde gerne set, at Michael Dyrby i mailen til medarbejderne også havde erkendt, at der findes sexisme på B.T. Og så håber hun stadig på, at studentermedhjælperne en dag får en offentlig undskyldning.

”Jeg savner, at han anerkender, at han ikke var sit ansvar som chefredaktør værdig i håndteringen af den sexisme-sag, som jeg og syv andre piger stod frem med i efteråret,” siger Anne Louise Rühe.

0 Kommentarer

Læs også

Anders Krab: “Det er en fin mail” fra Michael Dyrby.

Anders Krab: ”Det er en fin mail” fra Michael Dyrby

23. MARTS 2021
Dyrby om optræden i Presselogen: Det var en katastrofe

Dyrby om optræden i ’Presselogen’: Det var en katastrofe

23. MARTS 2021
Eksperter kritiserer B.T.’s metoo-kommunikation: Slår en lille flig af troværdigheden

Eksperter kritiserer B.T.’s MeToo-kommunikation: Slår en lille flig af troværdigheden

19. MARTS 2021
Eksperter kritiserer B.T.’s metoo-kommunikation: Slår en lille flig af troværdigheden

Eksperter kritiserer B.T.’s MeToo-kommunikation: Slår en lille flig af troværdigheden

19. MARTS 2021