Dyrby om optræden i ’Presselogen’: Det var en katastrofe

Der var med Michael Dyrbys egne ord tale om en nedsmeltning, da han var gæst i ’Presselogen’ søndag. Det skriver han i en mail til medarbejderne. ”Det var en katastrofe – en nedsmeltning – en chefredaktør, der blev udstillet, så det gjorde ondt”

Det gik helt skævt for chefredaktør på B.T. Michael Dyrby, da han i søndags optrådte i ’Presselogen’ på TV 2 News. Det indrømmer han mandag aften i en mail til medarbejderne på B.T., som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Her erkender Michael Dyrby, at der var tale om nedsmeltning for åben skærm, da han skulle stå på mål for den seneste tids anklager om grænseoverskridende adfærd over for studentermedhjælperne på avisen.

”Jeg så det samme som jer i søndagens presseloge – eller rettere, jeg oplevede det fra første parket. Det var en katastrofe – en nedsmeltning – en chefredaktør, der blev udstillet, så det gjorde ondt,” starter han mailen.

I programmet spurgte både chefredaktør på Politiken Anne Mette Svane og Ekstra Bladets chefredaktør Kristoffer Eriksen om Dyrbys håndtering af sagen, hvor otte tidligere studentermedhjælpere er stået frem og har fortalt om krænkende adfærd fra en redaktør.

Anne Mette Svane spurgte også, hvilken rolle Michael Dyrby havde spillet som chef på TV 2, hvor det i dag er kendt, at der har været en sexistisk kultur.

Sagen om de otte studentermedhjælpere skrev Journalisten om 11. marts. I efteråret gik de til ledelsen og fortalte om grænseoverskridende adfærd fra deres redaktør.

”Sagen er blevet fortiet, og vi har aldrig fået en undskyldning,” sagde en af studentermedhjælperne, Anne Louise Rühe, til Journalisten.

I Journalistens podcast ’Budskab’ sagde kommunikationsrådgiver Emil Nielsen i sidste uge, at det var en fejl, at Michael Dyrby ikke havde stillet op til interview om sagen med studentermedhjælperne.

Jeg tror da nok, at det slår en lille flig af B.T.’s troværdighed, i hvert fald af ledelsens troværdighed,” sagde han.

Medarbejderforeningen har i samme sag udtrykt mistillid til den øverste ledelse.

Ifølge Ekstra Bladet skriver Michael Dyrby i mailen, at det selvfølgelig er en alvorlig sag, når medarbejdere udtrykker mistillid til en ledelse.

”Så den har vi taget meget alvorligt. Og vi har taget den til efterretning. Vi holdt efterfølgende et stort medarbejdermøde, hvor vi forklarede, hvorfor vi ikke kan behandle en personalesag i fuld offentlighed,” skriver han.

I ’Presselogen’ ønskede Michael Dyrby ikke at svare på sin fortid som chef på TV 2, fordi han ikke var forberedt på det på forhånd.

”Jeg blev overrasket over Politiken og EB’s frontalangreb. Jeg var af den opfattelse, at det var Politikens problemer med 120 krænkelsessager, vi skulle diskutere, så derfor var jeg helt uforberedt på deres ønske om svar på MIN TV 2-tid.”
(Undersøgelsen fra Politiken viser, at 104 medarbejdere har oplevet uønsket seksuel opmærksom i form af nedsættende bemærkninger, dårlige jokes og blive gramset på til fester, red.)

I mailen skriver Michael Dyrby nu, at han har ’tusind bedre svar’ i sit hoved.

Mailen til medarbejderne begynder i øvrigt med, at Michael Dyrby – åbenbart ved en fejl – skriver ”HEJ Anders” – fordi Berlingske Medias administrerende direktør, Anders Krab-Johansen, var den første modtager af mailen.

Læs hele mailen på Ekstra Bladet.

Journalisten prøver at få en kommentar fra Michael Dyrby. 

0 Kommentarer

Læs også

Eksperter kritiserer B.T.’s metoo-kommunikation: Slår en lille flig af troværdigheden

Eksperter kritiserer B.T.’s MeToo-kommunikation: Slår en lille flig af troværdigheden

19. MARTS 2021
Anne Louise Rühe kritiserer håndteringen af sagen i skarpe vendinger.

MeToo på B.T.: Anne Louise og syv kolleger klagede over redaktør. Nu er de fyret

11. MARTS 2021