
“Vi har ikke nogen indikationer på, at der skulle være nogen lignende grove sager gemt på B.T.,” siger Rasmus Skat Andersen, formand for B.T.’s medarbejderforening. Stine Heilmann/APPR/Ritzau Scanpix
De seneste mange dage har ikke været sjove for B.T.’s medarbejdere.
Håndteringen af en sexisme-sag fra efteråret, hvor otte tidligere studentermedhjælpere fortalte om grænseoverskridende adfærd fra en redaktør, har fyldt meget for medarbejderne.
”Det er aldrig sjovt at være på en arbejdsplads, der ryger igennem sådan en sag, som vi har været igennem,” siger Rasmus Skat Andersen, formand og tillidsrepræsentant for B.T.’s medarbejderforening.
Men i dag, cirka to uger efter afdækningen af sagen i Journalisten, er det Rasmus Skat Andersens indtryk, at B.T.’s ledelse i dag tager problemet med sexisme på avisen alvorligt.
”Ja, det er mit indtryk. Men det er klart, at vi lige nu har et stort stykke arbejde foran os, så vi sikrer, at B.T. bliver en rar arbejdsplads for alle,” siger Rasmus Skat Andersen og understreger, at han ikke har haft mulighed for at snakke med medarbejderne om det endnu.
Nye retningslinjer for sexisme
Rasmus Skat Andersen fortæller, at B.T.’s medarbejdere tirsdag morgen havde et møde med ledelsen. Her blev der talt om Michael Dyrbys optræden i ’Presselogen’ på TV 2 News, som Michael Dyrby selv kaldte for ”en nedsmeltning”.
Derudover præsenterede HR-direktør Lise Glerup medarbejderne for de nye retningslinjer for ”at undgå sexisme på Berlingske Media”. De er udarbejdet i samarbejde med arbejdsmiljøudvalget.
“Det er uden betydning, om krænkende handlinger er udtryk for ubetænksomhed eller et decideret ønske om at krænke. Det er den krænkedes oplevelse af handlingerne, der er central,” lyder det blandt andet i de nye retningslinjer.
Der står også, at alle kan forvente fortrolighed og anonymitet, hvis de henvender sig. Herefter vil HR i samarbejde med relevante parter lave en undersøgelse af fakta, hvor begge parter bliver hørt og forklarer hver deres oplevede sandhed, står der.
”Vi har ikke nogen indikationer på, at der skulle være nogen lignende grove sager gemt på B.T.,” siger Rasmus Skat Andersen og tilføjer:
”Men hvis der skulle komme noget, så er jeg helt tryg ved, at de vil blive behandlet korrekt, så vi ikke kommer til at stå i en lignende situation.”
Dyrby er den rette mand
Michael Dyrby undskyldte i en klumme torsdag både for ledelsens håndtering af sexisme-sagen og for det forløb, som de otte tidligere studentermedhjælpere havde været igennem. Rasmus Skat Andersen tror, at Michael Dyrby og B.T.’s ledelse har lært lektien.
”Håndteringen har ikke været forbilledlig. Jeg håber, at de har lært noget og er blevet klogere,” siger Rasmus Skat Andersen.
Oplever du, at ledelsen har lært noget og er blevet klogere?
”Altså, det skriver de jo. Det siger Michael Dyrby, at de har, og det vælger jeg at tro på. Det er selvfølgeligt svært at bevise, fordi det først viser sig ved en ny sag. Men jeg håber og tror på, at Michael Dyrby er blevet klogere.”
Så medarbejderne er glade og tilfredse, som tingene er lige nu?
”Vi er ikke glade og tilfredse. Det er voldsomme ord. Men vi har en tro på, at vi ikke kommer til at opleve noget tilsvarende igen.”
Har du tiltro til, at Michael Dyrby er den rette mand ift. at komme problemet med sexisme til livs?
”Ja.”
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.