
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
I dag klokken 9 var der deadline på at søge om frivillige fratrædelser i Berlingske Medias sparerunde.
Besparelserne er fordelt på koncernens tre aviser Berlingske, B.T. og Weekendavisen.
Fire redaktionelle medarbejdere har søgt på Berlingske, mens der ikke er kommet nogen ansøgninger på B.T. Det oplyser tillidsfolkene til Journalisten. Weekendavisens tillidsmand har ikke tallet endnu.
Berlingske-tillidsmand håber at undgå fyringer
Berlingske skal skære seks stillinger i alt. Tillidsrepræsentant Ivar Carsten Carstensen håber, at avisen helt kan undgå fyringer, nu hvor fire har søgt frivillig fratrædelse.
”Jeg mener, at alle fire kan og bør godtages af ledelsen. Det vil betyde, at vi kun mangler at finde to stillinger. Jeg synes, der nu bør være mulighed for, at vi helt kan undgå fyringer,” siger Ivar Carsten Carstensen.
Han opfordrer til, at ledelsen også finder en eller to stillinger i ledelseslaget.
”Vi synes i den grad, at de ledelsesansatte også bør holde for. Det er ikke for at smide andre under bussen, men for at få smerten bredt fordelt. Det kan ikke være rigtigt, hvis der slet ikke bliver skåret i ledelseslaget, så det har jeg opfordret ledelsen til,” siger han.
B.T. skal sige farvel til tre
Hos B.T. er der ikke nogen, som har søgt frivillige fratrædelser før fristen klokken 9. Avisen har nedlagt tre ledige stillinger, men kan næppe undgå fyringer.
”Vi skal sige farvel til tre kolleger,” siger tillidsrepræsentant Rasmus Skat Andersen.
Han ved ikke, hvordan sparerunden rammer ledelseslaget.
”Ledelsen har meldt ud, at der bredt skal skæres ni ledere og specialister. Jeg ved ikke, hvordan B.T. bliver ramt i den henseende,” siger Rasmus Skat Andersen.
Nu skal ledelsen kigge på ansøgningerne om frivillige fratrædelser og lægge en plan for sparerunden.
Medarbejderne er indkaldt til et orienteringsmøde i eftermiddag.
Skal spare på grund af coronakrisen
Berlingske Media meddelte tirsdag, at mediehuset skal spare på grund af coronakrisen.
Mediekoncernen forventer at tabe 58 mio. annoncekroner på krisen. Derudover sparer man for at sikre mediehuset til tiden efter coronaepidemien, forklarede koncernchef Anders Krab-Johansen.
”Det er ikke den akutte krise, vi reagerer på, det handler om at sikre årene fremad. Vi kan se frem til færre annonceindtægter, end vi havde regnet med,” siger han.
DJ: ”Meget hurtigt og meget voldsomt”
Beslutningen har fået kritik for at være for hurtig og for drastisk.
”Vi er syv hverdage inde i lockdown. Jeg synes godt nok, det er meget tidligt. Jeg ved, at medarbejderne i Berlingske Media har puklet i denne periode, og det overrasker mig, at man tager disse skridt allerede nu. Det er meget hurtigt og meget voldsomt,” sagde Dansk Journalistforbunds formand, Tine Johansen, tirsdag.
Hos konkurrenterne JP/Politikens Hus er der ikke planer om at gøre noget lignende, har adm. direktør Stig Kirk Ørskov fastslået.
”Vi mærker helt klart også, at annoncemarkedet er hårdt ramt. Men for os ville det ikke være seriøst at vurdere langtidsvirkningerne på det nuværende, ret spinkle grundlag,” har Stig Kirk Ørskov sagt til Journalisten.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
I skriver, at "besparelserne er fordelt på koncernens tre aviser...". Det passer ikke helt, da der skal fyres/spares i flere afdelinger af Berlingske Media, så besparelserne rammer ikke kun på redaktionerne, men i hele virksomheden.