Lisbeth Knudsen: EB-aktivisme er et markedsføringsstunt

Det er »syg sans for humor« og ikke et angreb på ytringsfriheden, når EB-journalist forsøger sig som politisk aktivist mod den kinesiske præsident, mener Lisbeth Knudsen. Det er Christiania-sagen til gengæld, svarer hun Lasse Jensen igen.

Det er »syg sans for humor« og ikke et angreb på ytringsfriheden, når EB-journalist forsøger sig som politisk aktivist mod den kinesiske præsident, mener Lisbeth Knudsen. Det er Christiania-sagen til gengæld, svarer hun Lasse Jensen igen.

Ekstra Bladets journalist Janus Østergaard blev fredag anholdt, da han ville sætte en Kina-kritisk plakat op ved Den Lille Havfrue, da den kinesiske præsident Hu Jintau kiggede forbi statuen under sit besøg. 

Chefredaktør Poul Madsen sagde efterfølgende, at det var avisens mission at udstille den danske regerings hykleri. Han mente, at man gjorde alt for at please kineserne og skærme dem fra den frie danske presse.

Men Berlingskes chefredaktør, Lisbeth Knudsen, kalder i sin blog på B.dk optrinnet en »selvskabt fuser« og »en påstået kamp mod krænkelse af ytringsfriheden«.

"Det var et markedsføringsstunt båret af EB's mere syge sans for humor, der gav det fantastiske bi-resultat, at politiet måtte spilde tiden på at anholde bladets reporter for ulovligt plakatophæng. Det var ikke noget angreb på pressefriheden. Det var en selvskabt fuser," skriver hun.

Til gengæld har P1-værten på Mennesker og Medier, Lasse Jensen, ikke ret, når han skriver, at overfaldet på en TV 2-journalist på Christiania ikke er et angreb på ytringsfriheden, mener Lisbeth Knudsen.

Giver fuld opbakning til TV 2 

Overfaldet har skabt stor debat på journalisten.dk, og Lasse Jensen skrev i sin klumme i Information, at enhver, der har et overfladisk kendskab til rockerkriminalitet, ved, at undercoverjournalistik i det miljø er farligt, og at handelen med hash i forvejen er fuldt dokumenteret.

Han anså ikke overfaldet som et angreb på ytringsfriheden, men kritiserede TV 2's nyhedschef, Mikkel Hertz', holdning til brugen af skjult kamera. 

"Det cementerer en faglig arrogance, der tilsiger, at journalister har en slags overordnet ret til at færdes alle steder, anvende alle midler og samtidig bør beskyttes i den 'kritiske journalistiks' hellige navn," skrev han.

Men Lasse Jensen går galt i byen med den kritik, mener Lisbeth Knudsen:

»Jo, Lasse Jensen, det er en vigtig historie at vise, at politikerne bliver snydt, så vandet driver, og at vi har en fristad, som kontrolleres benhårdt af bagmændene i Pusher Street. Og det er vigtigt at blive ved med at dokumentere det, lige til politikerne gør noget ved det. TV 2 nyhedschefen, Mikkel Hertz, og hans medarbejder fortjener fuld opbakning i denne sag. Der er tale om et angreb på pressefriheden,« skriver hun.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right