Facebook: Fejl at skrive, at opslag i strid med corona-anbefaling, bliver slettet

Det er et problem i forhold til ytringsfriheden, at Facebook kan slette opslag med invitationer eller opfordringer til at mødes mere end fem personer, erkender kommunikationschef

“Kommer I fem ikke og fejrer min fødselsdag med mad og vin?”

Umiddelbart et ret uskyldigt opslag at lægge på Facebook, skulle man måske tro.

Bare ikke i Facebooks øjne, for med det nuværende regelsæt for brugen af det sociale medie, vil opslag blive slettet, hvis det strider mod danske myndigheders anbefaling om kun at forsamle sig fem personer ad gangen. Det skriver Berlingske.

I regelsættet står der, at Facebook sletter opslag, der opfordrer til personlige møder eller begivenheder, som er modstridende med de offentlige sundhedsanbefalinger, med mindre der er tale om diskussion og debat om offentlig politik.

Men det er en fejl, at det strikse regelsæt fra USA er blevet overført til platformen i Danmark, oplyser kommunikationschef for Facebook i Norden, Peter Münster, i et skriftligt svar til Berlingske.

Han kalder den strikse regel for problematisk i forhold til ytringsfriheden og beklager formuleringen og lover, at det vil blive løst hurtigst muligt.

0 Kommentarer

Læs også

Torben Sangild er blevet smidt af Facebook uden nogen forklaring

Facebook fangede journalist i Qanon-net: ”Vi har ramt ved siden af”

29. JANUAR 2021
Facebook: Ja, vi begrænser ytringsfriheden

Facebook: Ja, vi begrænser ytringsfriheden

15. JANUAR 2021